"Tämä on ihan karkkia" - JYPille nopea revanssi?

LIIGA / Ennakko
Back to back pelien toinen osa tapellaan keskiviikkona Raksilassa
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Nelostiellä nähtiin keskiviikon vastaisena yönä yksi versio Jyväskylän suurajoista, kun Kärpät ja JYP ajoivat kilpaa Ouluun. Tiistaina Jyväskylässä nähtiin laatukiekkoa, eikä odotukset keskiviikon kohtaamiselle ole piiruakaan pienemmät.

Liigan keskipitkän aikavälin kaksi kuuminta joukkuetta ovat Kärpät ja JYP.  Jyväskyläläiset ovat pelanneet viimeiset 20 ottelua äärimmäisen kovalla 2,4 pisteen keskiarvolla. Kärpät on kerännyt pisteitä samalla aikajaksolla keskimäärin 2,1 per ottelu. Tällä aikajanalla molemmat ovat jääneet pisteittä ainoastaan kahdessa ottelussa.

Näistä lähtökohdista ei ollut kovin suuri yllätys, että joukkueiden keskinäinen kohtaaminen tiistaina Jyväskylässä nousi tasoltaan keskiverto liigakamppailun yläpuolelle. Keskiviikon kamppailusta on lupa odottaa myös kovatasoista.

− Tämä on ihan karkkia, että pääsemme huomenna yrittämään uudestaan, JYP-luotsi Marko Virtanen hihkui tiistain pelin jälkeen.

Kärpät sai tiistaina jobin postia, kun Saku Mäenalanen loukkaantui avauserässä. Päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan Mäenalanen sai aivotärähdyksen.

− Oli huono, että hän jatkoi peliä, sillä hän oli aika sekaisin. Testien jälkeen Mäenalanen viettikin loppupelin pimeässä huoneessa, Marjamäki taustoitti.

Keskiviikon peliin Kärpät saa tuoreita jalkoja, sillä Miska Humaloja on toipunut vammastaan ja on mukana pelaavassa kokoonpanossa kotiottelussa. Askiin hyppää myös tiistaina huilannut Antti Kalapudas.

JYPiä vastaan Kärpät oli koonnut Liigan kalleimman nelosketjun. Esa Pirnes oli saanut laidoilleen Ivan Humlin ja Juho Keräsen. Keskiviikon yksi mielenkiinnon kohde onkin se, pystyykö pappaketju vielä kasassa. Triosta ainoastaan Keränen on profiloitunut alaketjujen työmyyräksi.

Mäenalasen tippuminen ykkösketjusta avaa Mika Niemen vitjaan laiturin paikan. Humaloja tuskin hyppää suoraan siihen. Paikan napannee joko Julius Junttila tai Ivan Huml.

Maalivahtivalinta on molempien joukkueiden kohdalla mielenkiintoinen. Voikin olla, että molemmat joukkueet pelaavat keskiviikkona edellisessä pelissä huilanneilla maalivahdeilla.

JYP tuskin muokkaa ketjukokoonpanoja. Raksilan yleisö kiinnittänee erityishuomiota tuoreimpaan JYP-hankintaan, Ryan Glenniin. Viime kaudella pahasti paitsioon Kärpissä jäänyt Glenn on ehtinyt kokea alkukauden aikana jo monta joukkuetta. Akuutista pelituntuman puutteesta kärsivän Glennin otteet olivat JYP-debyytissä Virtasen mukaan kuitenkin lupaavia.

Seuraa Heitä

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Huml on valahtanut jo Kärppien neloskenttään. Tasonnoston paikka?

Ryan Glenn #4 | Peliitat

Puolustaja

Viime kaudella Kärpissä pahasti flopannut Glenn palaa Raksilaan. Miten peli sujuu hurrikaanipaidassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle