Tasatilanne vai pitkä karkumatka?

LIIGA / Ennakko
Pelicansin ja Kärppien välisen pudotuspelisarjan kolmas ottelu kääntyi oululaisten hyväksi lukemin 4-1 ja täten kotietu vaihtoi osoitettaan. Keskiviikon ottelu onkin pelikaanilaumalle vedenjakaja: voitolla kotietu on taas hallussa, mutta tappiolla tilanne on tukala. Siivittääkö Niko Hovisen paluu kokoonpanoon lahtelaiset voittoon?

Ratkaisun paikat

Sarjassa tappiolla ollut Kärpät tasoitti otteluvoitot lauantain kotiottelussa jatkoerässä tulleen osuman myötä ja maanantaina sarjan kolmanteen vääntöön lähdettiin kutkuttavasta tasatilanteesta. Ottelussa johtoon päässyt Pelicans hukkasi johtonsa ja päätyi takaa-ajoon, kun kokeneen Jan Latvalan harhasyötön jälkeen Joonas Donskoi kikkaili Kärpät vierasjohtoon. Tuosta asemasta oululaiset eivät enää luopuneet ja kotietu matkasi Kärppien kotiluolaan Raksilaan.

Kuten kahdessa ensimmäisessä ottelussa, myös maanantaina Pelicans oli kiekollisesti pelin hallitsija. Ottelun sisällä lahtelaiset kuitenkin menivät heikompaan suuntaan ja Kärpät pystyi muutamista ongelmistaan huolimatta pitämään pakettinsa tiiviinä. Pelicansin suurimmat pelilliset ongelmat olivat keskialueella, jonka ylittäminen koitui hankalaksi varsinkin toisessa ja osittain kolmannessa erässä. Avauserässä riistoja saanut pelikaanilauma menettikin kiekkoa liikaa ja Kärpät pystyi stabilisoimaan peliä. Silti lahtelaiset onnistuivat luomaan tukun tekopaikkoja, mutta Kärpät kesti ruotsalaismaalivahti Johan Backlundin johdolla takaa-ajoyritykset.

Pelicansin kannalta huolestuttava merkki löytyy sarjan kokonaiskuvasta. Kun Kärpät on pystynyt nostamaan tasoaan ottelusta seuraavaan, ovat lahtelaiset menneet ottelu ottelulta liukumäkeä alaspäin. Keskiviikkona on kuitenkin jälleen uusi mahdollisuus, eikä Kärppien sovi tuudittautua liikaa nykyhetkeen.

Sarjan edetessä Pelicansin puolustus on tehnyt entistä enemmän kiekollisia virheitä, jotka ovat nopeasti näkyneet tulostaululla. Myös Kärpät on kärsinyt kyseisestä ongelmasta jo pitkään, mutta positiivisena puolena puolustuspelin otteisiin on tullut sopivasti lisää jämäkkyyttä.

Kaikesta huolimatta Pelicans on sarjassa edelleen Kärppiä tasollisesti edellä ja lahtelaiset hukkasivatkin maanantaina ison määrän tekopaikkoja, joilla olisivat voineet kääntää ottelun itselleen.


Joonas Donskoi iski Kärppien voittomaalin Lahdessa.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Kokoonpanot

Kärppien kokoonpano ei koe isoja muutoksia keskiviikon otteluun. Puolustaja Atte Ohtamaa palasi maanantaina Kärppien peräpäähän kuukauden mittaisen tauon jälkeen. Tilaa Nivalasta lähtöisin olevalle 24-vuotiaalle puolustajalle teki Jan Snopek, joka on kärsinyt erilaisista vammoista kevään aikana.

Hyökkääjä Juho Keränen oli sairastelun vuoksi poissa maanantain ottelusta ja mies pysyy sairastuvan puolella myös keskiviikkona. Maalilla oululaisilla jatkaa huikeasti Lahdessa torjunut Johan Backlund.

Pelicansin kokoonpano kokee mahdollisesti yhden, mutta sitäkin isomman muutoksen keskiviikon otteluun. Lahtelaisten ykkösmaalivahti Niko Hovinen palaa kokoonpanoon keskiviikon ottelussa.

Hyökkääjä Ilkka Pikkarainen puolestaan ei ole Pelicansin mukana Oulussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 0 5 5
2.Juha-Pekka Haataja 3 1 4
3.Jozef Stümpel 1 3 4
4.Jari Viuhkola 2 2 4
5.Ilkka Mikkola 0 3 3
Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 3 3 6
2.Markus Seikola 1 5 6
3.Arttu Luttinen 3 2 5
4.Justin Hodgman 2 3 5
5.Tero Koskiranta 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle