Pisteet kiinnostuksen kohteena

LIIGA / Ennakko
Raumalla pelataan viikon kolmesta kotiottelusta keskimmäinen, kun Lahden Pelicans pyrähtää Äijänsuolle. Lukolla ja Pelicansilla riittää molemmilla vielä panosta runkosarjapeleissä, joten pisteistä kamppaillaan jälleen tosissaan.

Pelicans ja Lukko ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Kahdessa ensimmäisessä Lahdessa pelatussa ottelussa pussinokat olivat etevämpiä ja ottivat täydet pisteet. Viimeisin kohtaaminen on tammikuulta, jolloin kettupaitainen raumalaisjoukkue otti puolestaan kolmen pisteen voiton kotikaukalossaan.

Sekä Lukolla että Pelicansilla riittää otteluissaan vielä panosta. Raumalaiset varmistaisivat voitolla yhdeksännen sijan. Vieraat puolestaan kamppailevat loppuun asti puolivälierien kotiedusta ja jopa runkosarjan kolmas sija on vielä lahtelaisille mahdollinen.

Reissussa rähjääntyy

Pelicans on vieraskiertueella, joka verottaa joukkueen voimia. Lahtelaiset pelasivat tiistaina Oulussa ottelun alun varsin mallikkaasti ja olivat liikkeellä hyvällä jalalla. Vähitellen Kärpät kuitenkin otti pelin haltuunsa, eikä vieraille lopulta jäänyt ottelusta pisteitä kouraan. Parin maalin johtoaseman menettäminen syö henkisesti, mutta toisaalta se tarkoittanee sitä, että Raumalla kaukaloon luistelee nälkäinen vierasjoukkue.

Lahtelaiset matkasivat Oulusta Kokkolaan, missä joukkue yöpyi. Pitkät bussimatkat eivät helpota palautumista, mutta toisaalta aikaa toipumiseen on enemmän kuin raumalaisilla.

Lukolla ei ole kuin vajaa vuorokausi päästä yli HIFK-ottelun tappiosta ja rasituksesta, joten nähtäväksi jää, saavatko kettupaidat jalkojaan liikkeelle. Kovin suuria ilonaiheita raumalaisilla ei keskiviikon pelistä löydy, joten torstaiksi joukkueen täytyy löytää uusi ilme. Suurin muutoksiin ei ketjujen osalta yön aikana lähdettäne.

Vieraat ovat kauden aikana säästyneet pahoilta loukkaantumissumilta, sillä tälläkin hetkellä varmuudella on pois ainoastaan Jussi Saarinen. Ykkössentteri Matias Lopin polvi koki kuitenkin Oulussa kovia ja mies poistui kaukalosta toisen erän alussa. Hannu Aravirran mukaan pahemmalta loukkaantumiselta kuitenkin säästyttiin ja Loppi luistelleekin kaukaloon Äijänsuolla.

Jos on Pelicansilla käynyt hyvä onni loukkaantumisten suhteen, samaa ei voida sanoa Lukosta. Runkopelaajia on pudonnut riveistä yksi toisensa jälkeen ja muutama tärkeä mies on sivussa kauden loppuun saakka. Keskiviikkona sairastuvan puolelle lähti puolustaja Matti Kuusisto, jonka selkävamma äityi niin pahaksi, että peli täytyi heittää kesken.

Kummankin joukkueen menestystoiveet lepäävät paljon yhden miehen varassa. Maajoukkueen portteja kolkuttelevat maalivahdit Petri Vehanen ja Antti Niemi ovat liigavahtien ehdotonta eliittiä. Hyvänä päivänä nämä miehet pystyvät voittamaan otteluita lähes yksin ja pudotuspeleissä erinomaisen maalivahtityöskentelyn merkitys kasvaa vielä entisestään. Nähtäväksi jää, kumpi miehistä on kovemmassa iskussa torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle