Lukko opettelemaan kirveen hallintaa

LIIGA / Ennakko
Lukko ei ole tällä kaudella saanut Tapparasta mitään otetta.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Rauman perjantai-illassa kohtaavat Lukko sekä Tappara. Kohtaaminen on joukkueille kauden neljäs.

Runkosarjan loppusuora häämöttää, kun Lukko ja Tappara luistelevat kaukaloon 50. kerran. Helmikuun osalta ottelu on molemmille kolmas.

Lukko paranteli asemiaan sarjataulukossa neljällä peräkkäisellä voitolla, kunnes pelasi kuluneen viikon tiistaina Lahdessa. Siellä kotijoukkue Pelicans kylvetti Lukkoa tekemällä voittomaalin ottelun viimeisellä minuutilla.

Vaikka Lukolla onkin tappio alla, joukkueen puolustuspelaamiselle on annettava tunnustusta viimeisten esitysten perusteella. Viiden viimeisen ottelun aikana Lukko on jättänyt vastustajansa kaksi kertaa ilman ensimmäistäkään osumaa. Se kielii päävalmentaja Risto Dufvan pelitavan iskostumisesta syvälle selkäytimiin.

Tosin samalla kun alakerta on tiivistynyt, hyökkäyspelaaminen on hieman menettänyt otettaan. Lukko ei ole koko kauden aikana ollut mikään isojen maalimäärien tekijäjoukkue, mutta nyt tahti on hiipunut entisestään.

Nyt vastustajaksi saapuu joukkue, jonka Lukko on voittanut viimeksi marraskuussa 2012. Silloin päävastuullisina pelaajina olivat Lukon tanskalaiset NHL-avut, mutta nyt heidän peräänsä on turha haikailla.

Dufva on pelannut joukkueensa kanssa sen jälkeen yhdeksän ottelua Tapparaa vastaan ilman ensimmäistäkään voittoa. Otteluita on päättynyt niin vähä- kuin runsasmaalisestikin, mutta aina lopputulos on ollut tamperelaisille suotuisa.

Iso kysymys kuuluukin, onko Dufva ottanut edellisistä kohtaamisista mitään opikseen? Tappara-käskijä Jukka Rautakorpi kun osaa Lukon nykyisen pelikirjan jo ulkoa.

Onhan se Lukolta kannalta saavutus sekin, että hakkaa päätään samaan mäntyyn kymmenennen kerran peräkkäin.

Tappara oli tammikuun tasauskierroksella vaikeuksissa SaiPan kanssa, mutta sitten kääntyi sarjakakkosen kelkka kohti voittojen tietä. Tilillä on nyt viisi voittoa peräkkäin, joten Tappara saapuu Raumalle hyvän pelihurmoksen saattelemana.

Ylivoimalla Lukkoa vastaan Tappara on ollut todella tehokas, joten lopputuloksen kannalta lukkolaisten pysyminen pois jäähyaitiosta on avainkysymyksiä.

Jos joskus yksittäinen pelaaja onnistuu hyvin määrättyä joukkuetta vastaan, tästä otteluparista sellainen voidaan helposti nimetä.

Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti tällä kaudella, ja Tappara on tehnyt niissä otteluissa kymmenen osumaa. Lukossakin aiemmin pelannut hyökkääjä Olli Palola on ollut mukana seitsemässä maalissa, joten todellisesta ratkaisupelaajasta on kysymys. Jo pelkällä Palolan kuriin laittamisella Lukko on askeleen lähempänä voittoa.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilaina jatkavat hyökkääjät Jarkko Kauvosaari, Teemu Nurmi ja Aki Kangasmäki. Pitkään pois ollut Jerry Ahtola on ollut mukana joukkueen harjoituksissa, joten pelaaminen on mahdollista.

Puolustuspäässä toipilaina ovat olleet Jesse Virtanen sekä Petteri Nummelin. Ainakin Virtasen pelaaminen on mahdollista.

Vierasjoukkueen osalta toipilaiden lista on huomattavasti lyhyempi. Pois kokoonpanosta jää varmuudella vain hyökkääjä Pekka Jormakka.

Seuraa Heitä

Toni Koivisto #22 |

Laitahyökkääjä

Liikettä löytyy ja välillä myös tehoja. Onnistuuko vaikeaa Tapparaa vastaan?

Antti Erkinjuntti #74 | RoKi

Laitahyökkääjä

Vauhtia löytyy tältäkin hyökkääjältä, mutta maalitili on jäänyt odotettua pienemmäksi. Onnistuuko Lukon kustannuksella?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Lauri Tukonen 4 3 7
2.Toni Koivisto 3 3 6
3.Aki Uusikartano 1 4 5
4.Ville Vahalahti 2 1 3
5.Ilkka Mikkola 2 1 3
Tappara M S P
1.Nick Bailen 2 2 4
2.Jan-Mikael Järvinen 1 3 4
3.Olli Palola 2 2 4
4.Jukka Peltola 0 2 2
5.Jukka Voutilainen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle