Kiivasta kamppailua kotiedusta

LIIGA / Ennakko
Pelicansin ja Tapparan kohdatessa torstaina on paljon pelissä. Joukkueet ovat peräkkäin sarjataulukossa sijoilla neljä ja viisi. Mitään ei vielä ratkaista, mutta kamppailun lopputulos kertoo paljon joukkueiden kuntokäyristä, kun runkosarjan loppurutistus on käsillä.

Tappara sai tiistaina lentävän lähdön viimeiselle runkosarjajaksolle ottamalle 6-1-kotivoiton TPS:stä. Samaan aikaan Pelicans vietti pidennettyä lomaa. Pussinokat ovat saaneet ladata akkuja, mutta tämän yksittäisen kamppailun kannalta pitkällä lomalla saattaa olla haitallinen vaikutus. Tämä tosiasia tiedostetaan molempien joukkueiden valmennusjohdoissa.

- Mukavampi lähteä sinnepäin kun saimme pelin alle ja heti kuntoon. He tulevat suoraan tauolta, ja se on varmasti meille etu, Tapparan päävalmentaja Rauli Urama totesi TPS-ottelun jälkeen.

- On siinä pieni etu, että on saanut koneet käyntiin ja pelirytmin kuntoon. Olimme katsomassa tiistaina peliä Tampereella, ja siellä näki, että alussa ei kummallakaan tahtonut kulkea, kertoo Pelicansin apuvalmentaja Pasi Räsänen.

Räsäsen mielestä Tappara pelasi tasapainoisen pelin ja oli kaikilla osa-alueilla TPS:ää parempi. ”Totutun tehokkaasti” toiminut ylivoimapeli sai Pelicans-valmentajat mietteliääksi.

- Puolustajat pitää merkata hyvin. Emme voi päästää heitä laukomaan niin helposti kuin TPS päästi, Räsänen pohtii.

Tappara on Pelicansia kaksi pistettä jäljessä, mutta tamperelaisryhmällä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Ei ole liioiteltua sanoa, että tämän ottelun voittaja saa tiukan otteen kotiedusta. Tärkeä taisto on pätevä mittari joukkueiden kevätkunnolle ja voitontahdolle.

Pudotuspelihenkeä

Ottelun lähtökohtiin voi etsiä lisämielenkiintoa aikaisella pudotuspelispekulaatiolla. Sarjasijoitukset voivat muuttua vielä paljon, mutta todennäköisimmän skenaarion mukaan Pelicans ja Tappara kohtaavat puolivälierissä.

Kuten arvata saattaa, kummankaan joukkueen valmentajat eivät suostu tämän spekuloinnin vietäväksi. Rauli Uraman mukaan sarjasijoitus ja tuleva vastustaja ovat tässä vaiheessa toisarvoisia asioita, kun peli pitää hioa kevätkuntoon. Kotiedun saavuttaminenkaan ei ole Tapparalle itseisarvo.

- Kotietu on hyvä asia, muttei välttämätön pakko. Me rakennamme nyt meidän pelaamista. Kun runkosarja päättyy, pelin pitää olla valmista, Urama sanoo.

Todennäköisesti tämä puolivälieräskenaario ei ole kummallekaan leirille epämiellyttävä, sillä se tietäisi fyysisimpien vastustajien välttämistä. Taitopelaajia Pelicansilla ja Tapparalla riittää, mutta taitureita tukevat voimanpesät ovat vähissä.

Taisteluparina Pelicans-Tappara on tämän kauden aiempien kohtaamisten perusteella tasainen. Kolmessa kamppailussa kotijoukkue on joka kerta poistunut kaukalosta voittajana. Voitot ovat Tapparalle 2-1, mutta maaliero on tasan 9-9.

- Pelicans on liukkaasti luisteleva joukkue, jolla on laaja materiaali ja hyvä maalivahtipeli. Siinä on meille kova haaste, Urama toteaa.

Pasi Räsäsen mielessä päällimmäisenä on Tapparan erikoistilanteiden eliminoiminen. Lisäksi hän painottaa, että tauolta palaavan Pelicansin on löydettävä pelirytminsä ajoissa, ettei ”jäisi nukuksiin alussa”.

- Erikoistilanteiden ohella pienet asiat ratkaisevat. Se, joka voittaa enemmän kaksinkamppailuja ja irtokiekkoja, voittaa todennäköisesti koko pelin.

Pelicans lähtee otteluun samoilla kentällisillä kuin viimeisessä pelissä ennen taukoa. Maalissa aloittaa Antti Niemi. Sivussa on vain hyökkääjä Jussi Saarinen, jonka kausi on todennäköisesti ohi polvivamman takia. Asian pitäisi ratketa torstaina tähystyksessä.

Tapparan sairaslista on tyhjä, eikä kokoonpanoon ole odotettavissa muutoksia voitokkaan ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle