SaiPa voittojahtiin Ilvestä vastaan

LIIGA / Ennakko
Kuluvan liigakauden runkosarjan viimeinen kymmenen pelin rutistus SaiPan ja Ilveksen osalta alkaa Lappeenrannan Kisapuistosta. Tamperelaiset hamuavat varmaa pudotuspelipaikkaa kuuden joukkoon, kun taas SaiPalla on kymmenenkin parhaan joukkoon matkaa yhdeksän sarjapistettä.

Tiistaisen kiekkojännärin pääosassa esiintyvät joukkueet ovat kohdanneet toisensa aiemmin kolmesti. Ilves on voittanut kaikki ottelut yhteensä pistein 8-1. Ensimmäinen yhteenotto päättyi tupsukorville vasta rangaistuslaukauksien jälkeen 3-2. Kasvattajaseuraansa olan takaa kurittanut Vesa Viitakoski tekaisi Ilveksen kaikki kolme osumaa.

SaiPan ja Ilveksen aiemmat kohtaamiset ovat edenneet pitkälti saman juonen mukaan. Sputnikit ovat hallinneet kenttätapahtumia, mutta maalipaikat on käyttänyt paremmin hyödykseen vastustaja.

Kaikki pisteet tarvitaan

Ennen maaottelutaukoa SaiPa hävisi kolme ottelua putkeen. Hetken jo paremmalta näyttänyt maalintekotaito katosi tyystin, ja joukkue palasi tehottomuuden tielle. Myös puolustuspeli alkoi rakoilla.

Edellisessä kotiottelussaan Oulun Kärppiä vastaan keltamustat esiintyivät vielä varsin pirteästi. Kotijoukkueen nopeasta avausmaalista huolimatta Kärppien rutiini oli SaiPalle lopulta liikaa ja pisteet matkasivat Ouluun. Lahden vierailu taas ennen taukoa osoittautui todelliseksi hukkareissuksi. Pelicans murjoi jo taukotunnelmissa olleen SaiPan 6-1-lukemin.

SaiPa on tauolta tullessaan yhdeksän pisteen päässä kymmenennestä sijasta. Jotta paikkaa pudotuspelikarsintoihin voidaan realistisesti tavoitella, on maalinteon onnistumiseen ja otteluiden voittamiseen löydyttävä kunnon keinot. Tauon aikana SaiPa on harjoitellut muun muassa ylivoimapeliään, joka on ollut läpi kauden yksi liigan heikoimmista.

Lisäapuja kokoonpanoon SaiPa saanee Dan Hackerista. Myös Eetu Holma on suurella todennäköisyydellä palaamassa kaukaloon. Puolustaja Dan Iliakisin tilanne on sen sijaan vielä avoin. Hyvällä tuurilla paluu kaukaloon voi hyvinkin tapahtua vielä runkosarjan loppukierroksilla. Joni Yli-Torkon ja Joni Lappalaisen pelit ovat tämän kauden osalta ohi.

Ilveksen peli ollut myrkkyä SaiPalle

Ilveksen päävalmentaja Sakari Pietilä on saanut joukkueensa hulppeaan vireeseen, mikä on tuomassa tupsukorville jopa suoraa paikkaa kevään pudotuspeleihin. Monen muun kilpakumppanin tavoin, on myös SaiPa ollut suurissa vaikeuksissa Ilveksen kanssa.

Kauden alla Ilveksen menestymiseen ei monissa arvioissa liiemmin uskottu. Raimo Helminen, Vesa Viitakoski ja Mikko Peltola eivät ikänsä puolesta vakuuttaneet runkomiehinä. Lisäksi uudet hankinnat olivat enemmän tai vähemmän arvoituksia. Toni Koiviston jääminen Ilvekseen oli kuitenkin lopulta suurtakin suurempi voitto.

Kaikissa kauden 46 ottelussa kultakypärää päässään kantanut Toni Koivisto on pistepörssin sijalla 11. Nopeana luistelijana tunnettu Koivisto on esiintynyt edukseen myös Suomen maajoukkueessa kuluvan kauden EHT-turnauksissa, viimeksi Tukholmassa.

SaiPaa vastaan Ilveksen kultakuuppa ei vielä tällä kaudella ole maalinteossa onnistunut. Koiviston ketjukaveri Mike Bishai on sen sijaan yltynyt mukavaan kevätvireeseen. Bishai on onnistunut maalinteossa kolmessa viimeisessä pelissä. Ketjun kolmas lenkki Miikka Männikkö on kurittanut SaiPaa kuluneella kaudella tehoin 1+2.

Ilves on hyydyttänyt SaiPan peli-ilon onnistuneesti jokaisessa tämän kauden kohtaamisessa. Sputnikkien tavaramerkkeinä tunnetut aggressiivinen liike ja taklauspeli eivät ole Ilvestä vastaan onnistuneet. Myös viimeistelyssä tamperelaiset ovat olleet roimasti edellä, vaikka SaiPa on luonut enemmän maalipaikkoja.

Tamperelaiset pääsevät ottelurangaistusta kärsivää Matt Nickesonia lukuunottamatta otteluun parhaalla kokoonpanollaan.

Kolme edellistä ottelua maalilla torjunut Tero Leinonen saattaa hyvinkin tehdä tilaa Pasi Häkkiselle, joka onnistui edellisellä Lappeenrannan visiitillä erinomaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle