Ässät repi pisteet Satakunnan karnevaalista

LIIGA / Raportti
Pekka Rautakallio oli tyytyväinen koko lauantai-illan tapahtumaan.
Kuva © Timo Savela
Ässät raapi täyden pistepotin rakkaasta etelänaapuristaan. Loppuunmyyty Isomäki Areena todisti raudanlujaa vihollisrakkautta. Ässät käänsi Ari Ahosen ja Matti Kuparisen juhlaottelun tappioasemasta 5−3-voitoksi.

Lauantai-iltapäivä. Kello 17. Perjantaina niukan tappion Raumalla kärsinyt kotijoukkue Ässät antoi alusta asti osviittaa, kumpi on Isonmäen kuningas back-to-back -otteluissa. Ässien vahva kolmannen erän loppupuolisko sai pisteet jäämään Poriin.

Tämän hienommaksi ei liigaottelua juuri saada. Kentällä vastakkain yksi suomalaisen jääkiekon vanhimmista paikallispareista ja katsomo pullollaan väkeä molempien joukkueiden kannattajista. Ja pelityyli sen mukainen: tuumaakaan ei anneta periksi.

Ottelu kääntyi Ässille kolmannen erän puolivälin tienoilla, kun Aleksi Saarela iski ottelun tasoihin. Sitä ennen nähtiin porilaisten kannalta masentava jakso, sillä näytti, että kotijoukkue ei jaksakaan taistella loppuun asti. Saarelan maalin jälkeen ottelu kuitenkin pysyi Ässien hallussa.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio oli tyytyväinen sekä omiinsa että ottelutapahtumaan.

− Erinomainen kiekkoilta. Meiltä oli selkeä rytmin muutos viime peliin. Pelattiin toisen erän alivoimat hyvin Liigan parasta ylivoimaa vastaan ja onnistuttiin tärkeillä hetkillä, Rautakallio kehui.

Masi Marjamäki ja Jake Hansen sopivat hyvin yhteen. Molemmat ovat nopeita ja tuottavat hyvin tilanteita. Masi ajoi oikea-aikaisesti maalille, ja Hansen antoi hyvän syötön, sanoi Rautakallio käytännössä pelin ratkaisseesta Ässien kolmoskentästä ja ratkaisumaalista.

Lukon tuleva päävalmentaja Juha Vuori sen sijaan oli vähäsanainen.

− Ensimmäisessä erässä olimme hyvin liikkeellä. Viikonlopun molemmat pelit olivat hyviä. Kummassakaan pelissä ei saanut paljon tilaa. Tänään löytyi myös fyysisyyttä, Vuori ilmoitti.

''Hyvältä se tuntui''

Marjamäki pääsi tekemään voittomaalin kasvattajaseuransa kotiyleisön edessä ja rakkaan vihollisen verkkoon.

− Tosi hyvä peli oli. Tultiin takaa ohi ja saatiin kolme pistettä, se oli tärkeintä. Ei lähdetty varmistelemaan tasapeliä vaan jatkettiin omaa pelaamista.

Voittomaalia Marjamäki summasi seuraavasti:

− Oli hienoa tehdä voittomaali, ja hyvältä se tuntui. Se oli sovittu juttu, jos kiekko tulee minun puolelle, menen maalille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo