Ässät vei voittomaalikilpailun - Rinne torjui, Hagman ja Elo osuivat

LIIGA / Raportti
Jukka Peltolan iltaan mahtui iloa ja surua.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Ässien ja Tapparan kiihkeät kohtaamiset jatkuivat Isonmäen lauantaipelissä. Tiukka vääntö päättyi lopulta isäntien 4-3-voittoon voittomaalikilpailussa.

Ässät lähti otteluun voimakkaalla painostuksella ja kovalla karvauspelillä. Ykkösketju Tuomas Pihlman – Mika Niemi – Eero Elo järjesti heti välittömästi maalipaikan Tapparan päädyssä. Vaisuilla tehoilla kauden aloittanut Niklas Hagman kuittasi Ville Niemisen jäähyn vain kahdeksan sekuntia aloitusvoiton jälkeen.

- Tuollaista alkua haetaan aina näissä kotipeleissä. Saman jos saisi siirrettyä vielä vieraspeleihin, alkaisi tulosta syntyä, totesi Ässien puolustaja Ville Uusitalo.

- Ei saatu ihan koko joukkuetta hereille siinä alussa. Perjantaina oli hyvä peli, mutta sen jälkeen tuntui vain puoli joukkuetta olevan matkassa, pohti Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Avausmaalin jälkeen Tapparan nelosketjun sentteri Jukka Peltola pääsi alivoimalla läpi, ja Jyri Marttinen joutui rikkomaan tilanteessa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Peltola ei jättänyt loistavalla harhautuksellaan Juuso Riksmanille mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Hagman oli ehdottomasti yksi ottelun ratkaisijoista. Avauserässä ensin Hagman veivasi illan toisen osumansa ja syötti vielä Sami Lähteenmäen maalin.

- Siinä avaukset olivat kohdallaan ja päästiin vauhdilla sisään alueelle, analysoi itsekin syöttöpisteiden makuun päässyt ässäkapteeni.

Ässien sairastupa sai lisää potilaita, kun Niemi jätti kaukalon noin viiden minuutin pelin jälkeen. Henri Heinon ottelu jäi kesken, kun sai kiekosta osuman käteensä.

- Niemen ja Kamil Krepsin puuttuminen on iso lovi. Myös puolustuksessa on vajetta, harmitteli Ässien päävalmentaja Pekka Virta.

- Paikkaajat toki onnistuivat hyvin.

Torstaina 300 Liiga-ottelua täyteen saanut Tuomas Huhtanen kantoi vastuuta läpi koko ottelun. Tavallisen alivoimavastuun lisäksi onnistumiset palkittiin myös ylivoima-ajalla.

Tappara ei luovuttanut

Värittömän toisen erän jälkeen nähtiin osoitus Tapparan periksiantamattomuudesta. Kolmannen erän puolivälin tuntumassa Tappara nousi 22 sekunnissa kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin.

Kristian Kuusela hyödynsi Lähteenmäen jäähyn aikana Ässien virheen ja Niemisen hienon esityön. Vain hetkeä myöhemmin Teemu Aalto pääsi juhlimaan siniviivalaukauksensa uppoamista Riksmanin selän taakse.

- Kolmas erä oli hyvä, kapealla materiaalilla pystyttiin kuitenkin nousemaan tasoihin, kiitteli Tappara-luotsi.

Rasmus Rinne kylmiltään ratkaisijaksi

Jatkoajalla ei maalipaikoilla juhlittu. Uusitalo kolisteli tolppaa, ja Tappara sai myös lyhyen hetkensä hakea ratkaisua.

- Siinä yritettiin tehdä maali, se tolppa olisi voinut hyvinkin mennä sisään. Pelattiin kuitenkin fiksusti, totesi Uusitalo.

- Yksi piste menetettiin, mutta henkisesti tämä oli tärkeä voitto. On meitä tässä koeteltukin.

Voittomaalikilpailuun kotijoukkueen valmennus veti ässän hihasta. Maalille komennettiin vasta toiseen Liiga-otteluunsa Rasmus Rinne. Ässävahti hoiti oman hommansa tyylikkäästi torjumalla Olli Palolan ja Pekka Jormakan yritykset.

Kun Hagman ja Elo onnistuivat omissa suorituksissaan, pääsi Ässät juhlimaan maukasta kahden pisteen voittoa.

- Tästä jäi kaksijakoiset tunnelmat. Voitto on tietysti hyvä asia, mutta yhden pisteen menetys huono, analysoi ässäluotsi.

- 5-3-ylivoimalla olisi ottelu pitänyt ratkaista. Siinä ei tehty sovittuja asioita.

» Lähetä palautetta toimitukselle