HPK jatkoi voittoputkeaan

LIIGA / Raportti
Vimmatusti pudotuspelipaikkaa tavoitteleva HPK oli torstaina alussa pahasti kotijoukkue Bluesia jäljessä, mutta nappasi lopulta tärkeät pisteet Hämeenlinnaan. Voiton Kerholle ratkaisi espoolaisjoukkueesta kesken kauden hankittu hyökkääjä Jere Sallinen kolmannessa erässä.

Tiistaina SaiPalle Lappeenrannassa hävinnyt Blues tuli otteluun vahvasti. HPK oli vaikeuksissa ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, mutta kotijoukkuetta vaivasi tehottomuus. Maalinteossa onnistui sen sijaan HPK, kun Niko Nieminen vei vieraat ylivoimalla johtoon.

– Ottelu olisi hyvin voinut ratketa jo ensimmäisessä erässä, Blues tuli todella kovaa päälle. Onneksi saimme kuitenkin sen ensimmäisen maalin tehtyä, hämeenlinnalaisten päävalmentaja Timo Lehkonen tuumi ottelun jälkeen.

Jo ennen taukoa erikoistilannepelaamisensa kanssa kamppailut Blues ei ollut vielä torstainakaan saanut kyseistä ongelmakohtaa kuntoon. HPK teki heti ottelun ensimmäisellä ylivoimallaan avausmaalin, kun taas Blues ei hetkeä aiemmin onnistunut omalla vuorollaan millään maalinteossa ylivoimapyörityksestä huolimatta. Espoolaisten ylivoima oli ottelussa ylipäätään jälleen tehotonta.


Nuori Juuso Ikonen oli ainut espoolaisten onnistuja.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Työnteko palkittiin

Melko heikkotasoisen ottelun toisessa erässä maalinteon hoiti kotijoukkue. Nuori Juuso Ikonen toi Bluesin tasoihin maalillaan, joka syntyi Mikael Kurjen näyttävän nousun päätteeksi. Tasaisissa merkeissä mentiin viimeisen erän puoliväliin asti, kunnes Bluesista Hämeenlinnaan siirtynyt Jere Sallinen onnistui tekemään tärkeän, lopulta ottelun voittomaaliksikin jääneen osuman.

Blues näytti olevan kamppailussa niskan päällä, mutta kompastui omaan tehottomuuteensa sekä HPK:n laadukkaaseen maalivahtipeliin ja puolustukseen. Viimeisessä erässä vierailla ei montaa maalipaikkaa ollut, mutta silti hämeenlinnalaisryhmä teki tarvittavan osuman. Ottelun ratkaisijaksi noussut Sallinen oli syystäkin iloinen pelin jälkeen.

– Eihän niitä paikkoja siinä montaa ollut, mutta riittävästi kuitenkin. Tässä on ollut tauko äskettäin, kaikilla riittää kyllä virtaa ja tärkeitä pisteitä oli jaossa taas tänään. Jokaista ottelua lähdemme voittamaan, katsotaan sitä sarjataulukkoa sitten runkosarjan päätyttyä, mies tiivisti tuntojaan.

Myös hämeenlinnalaisten valmentaja oli tyytyväinen joukkueensa voittoon, vaikka myönsikin sen vaatineen paljon töitä. Tärkeät pisteet maistuivat ja Kerho on tällä hetkellä hyvässä vauhdissa kohti pudotuspelipaikkaa.

– Kauhean työmäärän jouduimme tekemään tänään. Ensimmäiseen erään Blues tuli todella kovaa. Roikuimme mukana kuitenkin, ja se ottelu siitä sitten hieman alkoi kääntyä. Tasaista kovaa vääntöä oli, Lehkonen kertasi.

Vahva alku ei riittänyt

Bluesin Lauri Marjamäki sen sijaan oli selvästi pettynyt lopputulokseen. Espoolaisten paluu maajoukkuetauolta ei ole sujunut aivan käsikirjoituksen mukaan, kasassa on torstain jälkeen kaksi tappiota.

– Aika kevyt oli meidän suorituksemme tiistaina Lappeenrannassa, tänään saimme sitten vahvan sisääntulon otteluun. Laukaukset olivat todella selvästi meille ensimmäisessä erässä, mutta niin vain olimme häviöllä erän jälkeen. Tilastotkaan eivät aina kerro kaikkea, Marjamäki tuumi.

– Kyllä siinä laadukkaita paikkoja oli maaleihin meillä, mutta tehottomia olimme. Selvästi paransimme tiistailta, mutta voittoon asti ei vaan riitä vielä. Joukkueen sitoutumiseen ja tekemiseen voi kuitenkin olla tyytyväinen, vaikkei se voittoon ihan vielä riittänytkään, espoolaisten valmentaja jatkoi.

Hämeenlinnalaiset kasvattivat Blues-voiton myötä voittoputkeaan jo neljän ottelun mittaiseksi. HPK jatkaa tärkeiden pisteiden jahtaamista lauantaina Hämeenlinnassa, kun se saa vieraakseen Jokerit. Blues taas matkustaa lauantaina Lahteen Pelicansin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle