Volden torjui Bluesille voiton

LIIGA / Raportti
Blues otti lauantaina kauden ensimmäisen kotivoittonsa kaatamalla Espoossa JYPin. Espoolaiset onnistuivat maalinteossa vain kerran, mutta se riitti tällä kertaa voittoon, kun nuori Lars Volden torjui Bluesin maalilla nollapelin.

Blues luistelutti jäälle ottelussa kaksi pelaajaa, jotka pelasivat uransa ensimmäisen liigaottelun. Puolustuksessa kookas Jani Hakanpää esiintyi mallikkaasti, ja norjalaisvahti Lars Voldenin debyytti ei olisi voinut sujua paremmin - nuori maalivahti pomputteli toki hieman, mutta nollapeli ensimmäisessä ottelussa on joka tapauksessa kova suoritus. Espoolaisten päävalmentaja Lauri Marjamäki painottikin ottelun jälkeen sitä, kuinka Blues on viime aikoina ajanut nuoria pelaajia sisään joukkueeseen.

– Täytyy muistaa, että meillä on tällä viikolla ollut neljä kaveria, jotka ovat pelanneet uransa ensimmäisen liigapelin; tänäänkin Volden ja Hakanpää. Kun heidän suoritustaan katsoi, niin tuntui, että heillä on sata peliä ainakin alla. Vahvoja, lahjakkaita pelaajia saatiin ajettua sisään.

Talaja taituroi ottelun ainokaisen

Mitäänsanomattoman liigakamppailun ainut maali syntyi jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana: Roope Talaja nousi kulmasta, harhautti JYP-pelaajan, ja ujutti kiekon maaliin. Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan hienokseltaan Bluesin hallintaa, mutta kovin pahoja tilanteita ei kumpikaan joukkue onnistunut luomaan. Toisessa erässä nähtiin jonkin verran erikoistilanteita, mutta edelleenkin vaaralliset tilanteet jäivät puuttumaan.


Jani Hakanpää vakuutti liigadebyytissään JYPiä vastaan.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Kolmanteen erään JYP tuli lujaa - toisaalta espoolaisetkin hieman jäätyivät kolmanteen erään lähdettäessä. Blues oli pulassa omassa päässään useampaan kertaan, mutta Volden torjui kaiken ja kenttäpelaajat puolustivat uhrautuvasti. JYP yritti tasoitusta vielä ihan loppuhetkillä ilman maalivahtiakin, mutta ei onnistunut ohittamaan Voldenia.

Ottelu ei siis ihmeitä tarjonnut niille vähäisille katsojille, jotka paikalle olivat löytäneet. Kotijoukkueen peli oli kuitenkin parempaa kuin edellisillan ottelussa Ässiä vastaan, joten suunta on oikea. JYP sen sijaan vaikutti melko hengettömältä, mutta joukkue onkin varmasti vielä sekaisin valmentajamuutosten jäljiltä.

Katseet eteenpäin

Vieraiden valmentaja Jyrki Aho oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytymätön joukkueensa suoritukseen, mutta antoi tunnustusta myös vastustajalle.

– Ei jääkiekkopeliä pysty voittamaan, jos ei yhtään maalia tee. Täytyy toki sanoa, että Blues puolusti antaumuksella ja yritteliäästi oman maalin edessä, ja teki siellä meidän pelaamisen vaikeaksi. Mutta kyllä meilläkin olisi pitänyt olla raivoa ja tahtoa lyödä itseään likoon siellä, Aho pohti.

– Me ollaan edelleen matkalla. Meidän jääkiekosta on tullut voittavaa jääkiekkoa; se luo tarpeeksi tilanteita, mutta meiltä puuttuu vähän vielä asioita, joita me halutaan tulevaisuudessa siinä nähdä. Tähän tilanteeseen kun on tullut, niin kyllä se vaatii hirveän määrän työtä sen asian eteen. Ja kyllä koko joukkue ainakin äsken sanoi pienen keskustelun jälkeen, että on valmis sitä työtä tekemään, tällä viikolla jyväskyläläisten päävalmentajaksi noussut Aho tuumi.

Kotijoukkueen käskyttäjä sen sijaan oli tyytyväinen omiensa työntekoon ja kolmeen pisteeseen.

– Olen äärimmäisen tyytyväinen joukkueeseen. Meillä oli JYPiä vastaan teemana, että töitä pitää tehdä enemmän kuin vastustaja, ja me onnistuttiin siinä. Puolustettiin antaumuksella, ja tänään riitti yksi maali voittoon. Iso arvo meidän puolustuspelillä; ei olla kovin paljon päästetty viime peleissä omiin, tänään nollapeli.

– Kolmannen erän alussa hieman jähmetyttiin, mutta mitä pitemmälle se erä siinä meni, niin päästiin juoneen taas vähän mukaan. Mutta tänään hyvät kaksi erää ja kolmannessa erässä hieno taistelu, ansaittiin voitto kyllä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, ei tässä mitään kuperkeikkoja tarvitse heitellä, keskiviikkona sitten Oulussa homma jatkuu, Marjamäki tarinoi.

Bluesin ottelut jatkuvat siis keskiviikkona Oulussa, kun joukkue matkustaa Kärppien vieraaksi. JYP sen sijaan vierailee tiistaina Lukon luona Raumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle