Färjestad voittoisa IFK:ta vastaan

LIIGA / Raportti
Ruotsalainen Färjestad voitti Helsingin IFK:n maalein 2-1 melkoista roiskintaa tarjonneessa ottelussa. Tulos vastaa melkoisen selkeästi pelitapahtumia.

IFK:lle Mästarcupenin ensimmäinen ottelu ei tarjonnut muita ilonaiheita, kuin sen noin satapäisen fanilauman kovaäänisen kannatuksen jatkumisen pitkään jatkuneesta rämpimisestä huolimatta. Näkyvimmät puutteet olivat aloitusten häviäminen ja kiekollinen pelaaminen.

Färjestadin hienoista hallintaa

IFK aloitti ottelun vahvasti, mutta ottelun edestessä Färjestad alkoi varsinkin IFK:n hyvin turhien jäähyjen ansiosta saada ottelusta otetta.

Ensimmäinen maali syntyi Arttu Luttisen hienon esityön jälkeen, jonka mies itse ainakin tilastojen mukaan myös viimeisteli. Luttinen taklasi ruotsalaispakkia kovaa siniviivalla ja sai kiekon mukaansa. Syöttö Eetu Holmalle, joka jatkoi takaisin Luttiselle maalin eteen. Kiekko sudittiin maalin edestä sisään, mutta epäselväksi jäi, oliko maalintekijä Luttinen vai ketjun toinen laituri Fagerstedt.

Färjestadin tasoitus syntyi, kun IFK pelasi kahden miehen alivoimalla. Hamr pääsi laukomaan vapaasta paikasta kiekon IFK-vahti Timo Laaksoharjun taakse. Kiekko livahti melkoisen helponnäköisesti, mutta vaikea oli tilannekin.

Ratkaisu ylivoimalla

Färjestad teki voittomaalinsa ylivoimalla, kun IFK:n alivoimakuvio jäi melkoisen heikoksi ja F.Eriksson pääsi iskemään kiekon omasta reboundistaan Laaksoharjun taakse. Laaksoharju oli tässä maalissa täysin syytön, puolustajat jättivät Erikssonin täysin yksin maalille.

Tämän jälkeen ei maaleja ottelussa nähty, vaikka tolpat kolisivat ja nekin tilanteet voittivat ruotsalaiset luvuin 2-1.

IFK:n pelistä paistoi läpi pahasti se, että sillä ei ollut ottelussa sen ykkössentteriä Brett Harkinsia mukana. Harkinsin vamman laadusta ei ole tietoa, mutta miestä tarvitaan todella paljon peliin.

IFK:n osalta tilanne näyttää todella huonolta, sillä jos ykkössentterin poissaolo näkyy noin selkeästi, niin mitä tulee jatkosta, jos poissaolo jatkuu pitkään?

Pakistosta olivat poissa Jarno Kultanen, Jere Karalahti ja Mikko Kurvinen. Alkaa tuntua, että IFK:sta tulee jatkuvasti samanlainen joukkue, jonka poissaoloista tulee syy huonolle menestykselle. Tässä vaiheessa on syytä katsoa peiliin, sillä korvaajia pitäisi löytyä omista nuorista ja muista pelaajista, jos muut eivät onnistu. Nyt tätä ei ole tapahtunut.

IFK:sta yleensä

IFK:n sentteripeli oli siis suuri ongelma, eikä joukkueessa ole pitkään aikaan ole ollut yhtään aloitusten todellista voittajaa. 30-40 ei ole tarvittava voittoprosentti, vaan aloituksia voittava sentteri on tämän tason peleissä pakollinen asia.

Jos senttereistä hyvää hakee, niin numeroa neljästäkymmenestä neloseksi vaihtanut Kim Hirschovits onnistui muussa pelissään hyvin, lukuunottamatta aloituksia. Voimaa ja massaa on tullut selkeästi lisää ja Hirschovits saattaa alkaa lunastamaan häneen jo juniorina asetettuja lupauksia. Kimistä on tulossa kelpo kakkossentteri, jos mies vielä saisi laukausia aikaan nykyistä enemmän.

Pakiston ja hyökkäjistön välinen yhteistoiminta näyttää valitettavan paljon viime vuoden peliltä, mutta muistettavaa on, että kokoonpano ei ollut täysi tässä ottelussa.

Taklauksia tai osittain niiden puutetta arvosteltiin IFK-fanien osalta kovaäänisesti ja melkoinen pommitus pitää saada aikaan, jotta kahden viime vuoden haavat saadaan paikattua IFK:n fanien mielistä. Eli helpolla tämä ei tule tapahtumaan, mutta parannusta viime kauteen on tapahtunut kuitenkin jonkin verran.

Hyvin onnistuneita ottelussa olivat huikeasti taklannut ja taistellut Luttinen ja toinen samaa tehnyt Timo Pärssinen, josta lisää seuraavassa.

Timo Pärssinen

Harvoin tulee kirjoitettua yhdestä pelaajasta, mutta nyt on sanottava muutama sana Timo Pärssisestä. Jos jokainen IFK:n pelaaja taistelisi "Pärän" tavalla, olisi vanha ilkeä IFK taas palannut hetkessä.

Pärssinen taklasi, rouhi ja tiputtipa kerran jopa hanskansa. Tällaista IFK-yleisö perinteisesti arvostaa ja kun Pärssinen viereensä saa hyvän sentterin, niin mies tulee lunastamaan paikkansa liigan huippulaiturien joukossa, jos hän sitä ei vielä ole tehnyt.

IFK:n kokoonpano:


Kuhta-Hirschovits-Spanhel

Pärssinen-Viitaluoma-Vihko

Järvinen-Häppölä-Vopat

Luttinen-Holma-Fagerstedt

Laine


Benysek-Söderholm

Varakas-Turunen

Saarinen-Lamberg


Maalissa Laaksoharju(Dave Stathos)

» Lähetä palautetta toimitukselle