HIFK:n vahva alku riitti voittoon Färjestadista

Helsingin IFK:n onnistui vihdoin napata voitto Nordic Trophyssä. Ruotsalainen Färjestad joutui taipumaan helsinkiläisille 5-3-lukemin.

Neljäs Nordic Trophyn ottelu tuotti vihdoin HIFK:lle täyden pistepotin. Torstaisen Frölunda-ottelun tavoin HIFK saa kiittää voitostaan hyvää ensimmäistä erää. Jostain syystä HIFK kadotti otteensa jälleen mitä pidemmälle ottelu eteni.

Ottelun avausmaalista vastasi pikkuhiljaa hyvään vireeseen pääsevä Steve Guolla. Kotijoukkue lisäsi johtoaan kahdeksannella minuutilla kun puolustaja Teemu Laakso onnistui ylivoimalla. Syöttöpisteen Laakson maaleihin nappasivat pirteän ottelun pelannut Janne Laakkonen sekä Ilkka Heikkinen.

HIFK kadotti käsittämättömästi otteensa toisessa erässä. Kovin kauaa ei ehtinyt pelikello vanheta, kun taululla seisoivat 2-2-lukemat. Ruotsalaisten kavennusosuman iski Per Åslund Fabian Brunnströmin hyvästä esityöstä. Brunnström vastasi myös vierailijoiden tasoitusosumasta iskemällä kiekon Jan Lundellin jalkojen välistä verkkoon.

Huonosta erästä huolimatta HIFK siirtyi erätauolle johtoasemassa. Janne Laakkonen karkasi alivoimalla läpiajoon ja niittasi kiekon verkkoon. Jotain voimasuhteiden kääntymisestä toisessa erässä kertoo se, että ensimmäisessä erässä HIFK vei laukaukset lukemin 11-6. Toisessa erässä taas vierailijoille kertyi laukauksia 15 HIFK:n vaivaista viittä vastaan.

Kolmas erä alkoi vierailijoiden painostuksessa. Eero Somervuori tasoittikin ottelun ansaitusti komean kuvion päätteeksi.

Ilveksestä täksi kaudeksi petopaitoihin siirtynyt Jussi Pesonen on pelannut mainiosti harjoitusotteluissa ja niinpä hän iskikin voitto-osuman. Syöttöpisteen Pesosen maaliin merkkautti Ryan Vesce.

Färjestad sai oivan loppukirin aikaiseksi, mutta ilman tulosta. Kiekko kolahteli kahteen otteeseen tolppiin, mutta verkon perukoille asti kiekko ei tietään löytänyt. Pesosen onnistui aivan ottelun loppuhetkillä kaunistella lukemia tyhjään verkkoon.

Seuraavan kerran HIFK jahtaa Nordic Trophyn pisteitä 29.8., kun Ruotsissa vastaan asettuu Djurgården.