Isä Helsingistä, poika Tampereelta

Helsingin IFK ei jättänyt vierailija Tampereen Tapparalle mitään mahdollisuuksia, kun joukkueet kohtasivat torstaina Helsingin jäähallissa. Isäntäjoukkue ratkaisi ottelun nimiinsä jo avauserässä. Loppunumerot tylyt 6-0 (4-0, 1-0, 1-0).

HIFK:n avauserässä mättämät neljä maalia riittivät kotijoukkueelle torstaina. Mikko Kousan pelin viidennellä minuutilla aloittamat maalijuhlat jatkuivat seesteisemmän vaiheen jälkeen erän puolenvälin jälkeen, kun kotijoukkue ampui muutaman minuutin sisään kolme maalia.

Toni Söderholm unohtui tapparalaispuolustukselta b-pisteiden väliin vapaaksi, ja Ville Peltosen tavoittama Söderholm muutti lukemat terävällä kudilla 2-0:aan ajassa 13.51. Eero Somervuori ja Kimmo Kuhta seurasivat esimerkkiä pian tämän jälkeen. Tästä sillasta vierasjoukkue ei toipunut koko iltana.

– Ensimmäinen erä 4-0. Kolme kiekonmenetystä, joista helähti kiekko omaan verkkoon. Se oli sit game over sen jälkeen, Tapparan päävalmentaja Sami Hirvonen harmitteli.

Intensiteetti putosi

Ottelun toiseen erään tulivat tyystin eri ilmeellä pelanneet joukkueet. Jos HIFK oli ollut avauserässä aktiivinen ja karvannut todella syvältä, toisessa erässä sen maha näytti täyttyneen avauserän maaleista. Pienen suvantovaiheen aikana vierailija saikin oivan mahdollisuuden nousta peliin mukaan kolmen peräjälkeen tulleen IFK:n jäähyn aikana, mutta tamperelaisten ylivoima oli kuin läpileikkaus kirvesrintojen koko pelin kuvasta; kiekko ei liikkunut, eikä mitään tapahtunut.

Toisessa kenttäpäädyssä sen sijaan tapahtui. HIFK pääsi siirretyn rangaistuksen aikana peuhaamaan hyökkäyspäässä oikein urakalla, eikä jättänyt tilasuuttaan käyttämättä. Kuudella kahta vastaan vyörynyt hyökkäys sai arvoisensa päätöksen, kun Mikael Granlund tarjoili komeasti konkari Ville Peltoselle, jonka terävä lyöntilaukaus viimeistään ratkaisi kolmen pisteen kohtalon.

– Hyvä harjoitusviikko alla. Me tullaan joukkueen kanssa koko ajan tutummaksi. Hyvä työmäärä hyökkäykseltä. Kaikilla neljällä ketjulla mentiin. Pystyttiin pelinopeaan, hyvään jääkiekkoon, joka oli tasapainoista, HIFK:n käskijä Petri Matikainen analysoi.

Granlund oli taas pelipäällä.

Granlundin tilanne puhutti

Kolmas erä noudatteli pitkälti samaa kaavaa kuin toinenkin. HIFK:n suurin kiima maalien mättämiseen oli jo sammunut, eikä arka ja aseeton tamperelaisryhmä pystynyt kääntämään pelin kulkua. Omaa kieltään pelin kulusta kertoi sekin, että helsinkiläisten kapteeni Ville Peltonen otti erän alkupuolella kaksi kaksiminuuttista; asia, jota tuskin olisi tapahtunut, ellei ottelu olisi ollut jo ratkennut.

Ottelun varsinainen puheenaihe saatiin muutama minuutti sen jälkeen, kun Mikko Jokela oli siirtänyt helsinkiläiset kuuden maalin karkumatkalle. Tapparan Nestori Lähde taklasi tähtipelaaja Granlundia sillä seurauksella, että tämä joutui jättämään kentän. Oulunsalolaislähtöinen sentteri oli tilanteessa irti laidasta, mutta mikään poikkeuksellisen törkeä taklaus ei ollut. Tätä mieltä oli myös Matikainen.

– Mun mielestä hän on ihan ok. Täytyy vielä lääkärin kanssa jutella, mutta ei siinä tilanteessa näkynyt mitään selkääntaklaamista tai muuta. Mikael meni siihen tilanteeseen pitkän vaihdon jälkeen hieman varomattomasti.

6-0-maalin tehnyt Mikko Jokela ei kuitenkaan Lähteen toiminnasta tykännyt, vaan kävi kuittaamassa tilanteen pelirangaistuksen arvoisesti.

– Mikko Jokelalta hyvä esitys siihen, Matikainen kiitteli.

HIFK jatkaa kauttaan jo huomenna, kun se kohtaa vieraissa KalPan. Tappara taas saa samana päivänä vieraakseen toisen helsinkiläisjoukkueen Jokerit.