Tiukkaa taistelua Trophystä

LIIGA / Raportti
Alussa TPS:n kaksi aiemmin pelaamaa harjoitusottelua näkyivät selvästi. Sisäänajo oli suoritettu, kun taas suoraan kesälaitumilta peliin tullut IFK oli altavastaajana ottelun ensimmäisen puoliskon.

Rangaistuslaukauksilla vierailijoiden voittoon päättyneen pelin ensimmäinen erä oli varsinaista maalijuhlaa. Ennen ensimmäistä erätaukoa lauottiin kaikkiaan viisi maalia, joista kolme merkattiin vierailijoille ja loput kaksi kotijoukkueen Lennart Petrellille. Isokokoinen laituri oli muutenkin hyvällä pelipäällä. Hän jakoi illan kovimmat taklaukset ja oli lähellä kaunistella tehojaan useammallakin osumalla ottelun loppua kohti.

- Minulla oli jopa hieman epäonnea maalinteossa tänään, mies kommentoi itse pelin jälkeen.

Joukkueilla oli vaikeuksia saada kuvionsa toimimaan. Tämä näkyi pienissä asioissa, kuten esimerkiksi monissa täysin turhissa paitsioissa. Ketjukavereiden yhteenpeluu ei ole vielä hoitunut, varsinkin TPS:llä oli ongelmia siniviivan ylittämisessä. IFK:lla taas oli suuria vaikeuksia saada useampi syöttö peräkkäin omille. Maalivahditkaan eivät alussa olleet terävimmillään.

Puolivälissä puolten vaihto

Ottelun tärkein käännekohta ajoittui toisen erän puolen välin tienoille. TPS:n painostaessa IFK tasoitti hieman onnekkaasti nuoren puolustajalupauksen, Joni Haverisen, siniviivalaukauksella. Kun pehmeästi koko illan pelannut Aki Berg otti vielä heti perään typerän kaksiminuuttisen, pelin suunta kääntyi kohti vieraspäätyä. TPS:n erittäin hyvä kahden miehen karvauspeli hyytyi alivoimien myötä ja IFK pääsi pyörittämään peliä.

Joukkue rakensikin hyviä tilanteita, mutta viimeistelyn paras terävyys puuttui vielä loman jäljiltä. Kolmatta erää leimasivat jäähyt. Varsinkin turkulaisille puhallettiin kasa jäähyjä, mutta petopaidat eivät pystyneet hyödyntämään tilanteita hyvistä paikoista huolimatta. Ottelun lopulla IFK pääsi pelaamaan pitkään kolmella viittä vastaan, mutta hyvä alivoimapelaaminen ja pari kelpo torjuntaa pitivät luvut tasoissa.

Jatkoajalla kummallakin joukkueella oli yksi todellinen ratkaisunpaikka, mutta niin Rem Murray, kuin TPS:n Juho Jokinenkin epäonnistuivat viimeistelyssä. Lopullisen niitin TPS:n voitolle laukoi Tomas Sinisalo, joka ratkaisi rangaistuslaukaukset viimeisenä ampujana Petrellin epäonnistuttua.

Illan eliittiä

Illan ehdottomiin onnistujiin kuuluivat TPS:n ketju Sinisalo – Mikko Rautee – Matti Aho. Ketjun luistin kulki ja tehojakin tuli mukavasti. Kolmikko loi joukkueen vaarallisimmat tilanteet ja aiheutti läpi ottelun vatsahappoja petopuolustukselle. Aho itse oli tyytyväinen ketjunsa panokseen.

- Hyvä peli oli tänään. Pari peliä on jo pelattu suurin piirtein samalla ketjulla ja yhteispeli sujuu hyvin.

Kotijoukkueen puolella selvästi paras ketju oli Petrell – Ryan Vesce – Jussi Pesonen. Ketju on onnistunut yhdistelmä voimaa, nopeutta ja suoraviivaisuutta, jota varsinkin IFK:n uusi hankinta Pesonen toi aimo annoksen. Petrell oli pelin jälkeen hieman pettynyt tulokseen.

- Ois pitänyt harjata tää matsi, oltiin parempi joukkue.

Turussa näyttää toimivan se, ettei Jortikka enää komenna miehiä. Vaihtoaitiossa irvisteli sen sijaan Leijonalegenda Hannu ”Hantta” Virta, joka ohjasi joukkuettaan aktiivisesti läpi pelin. Varsinkin jatkoaikaa odotellessa TPS –aitiossa pidettiin tiukkaa palaveria, kun taas petoleirissä nojailtiin mailoihin odotellen viisiminuuttisen alkamista.

Kaiken kaikkiaan 1530 katsojaa näkivät viihdyttävän ja jännittävät kiekkoillan. Joukkueiden turnaus jatkuu IFK:n osalta Oulun Raksilassa lauantaina. Siellä onkin tuttu mies vastassa, pedon kuva paidassa on vain vaihtunut astetta pienempään. Seuraava kotiottelu on torstaina Frölundaa vastaan. TPS kohtaa kotonaan keskiviikkona Linköpingin.

Myös torstain muut Nordic Trophy pelit ratkaistiin vasta 60 minuutin jälkeen:

Färjestads IF - Linköpings HC
1 - 2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Frölunda - Färjestads BK
4 - 5 (1-1, 2-1, 1-2, 0-0)

» Lähetä palautetta toimitukselle