Blues harjoitteli Kerhon kumoon

Hämeenlinnan kiekkoavauksessa nähtiin kaksi varsin eri vaiheessa etenevää joukkuetta. Raikkaasti esiintynyt Blues hallitsi kenttätapahtumia lähes läpi ottelun napaten helpon voiton lukemin 2-5 (0-1, 1-2, 1-2).

Ritarihalliin saapunut kotiyleisö joutui heti ensiminuuteista lähtien toteamaan vierailijat paremmiksi. Blues kepitti Kerhon lähes jokaisella osa-alueella ollen liikkuvampi, fyysisempi, huolellisempi ja voittaen suurimman osan kaksinkamppailuista.

Vaikka avauserä olikin totaalista Blues-näytöstä saatiin avausmaalia odotella aina erän loppuminuuteille asti. Erinomaisesti espoolaisten takalinjoilla pelannut Aleksi Laakso sivalsi ylivoimalla Mikael Kurjen syötöstä maskilaukauksen vastustamattomasti Mikko Tolvasen selän taakse.

Bluesin maalitehtailu jatkui heti toisen erän alun ylivoimalla. Ottelun tuhlaajapoikana kunnostautunut Teemu Ramstedt syötti ja Oskari Korpikari kiitti 0-2:een. Erän puolivälissä Valtteri Virkkunen aloitti loppusävelten soittamisen viimeistelemällä vieraiden kolmannen maalin Miro Aaltosen ja Joonas Valkosen syötöstä.

Kerhon onnistui varastaa itselleen koko ottelusta kymmenen minuuttia. Heti espoolaisten kolmannen osuman jälkeen Marek Zagrapan ja Marko Luomala pääsivät 2-1-hyökkäykseen. Yllättäen kaksikko juonikin kiekon toisessa aallossa saapuneelle Janne Laakkoselle, joka viimeisteli helposti illan komeimman osuman. Toisen erän loppu oli selkeästi isäntien otteessa, mutta lisämaaleja ei nähty.

Kolmanteen erään Blues palautti kaukaloon jälleen normaalin marssijärjestyksen siirtyen heti erän alussa 1-4-johtoon Matti Järvisen osumalla. Ennakkoluulottomasti pelanneen Teemu Rautiaisen kavennusmaali oli lopulta laiha lohtu, kun hetkeä myöhemmin Tolvanen seikkaili maaliltaan ja lahjoitti pelivälineen maalin taakse hiipineelle Toni Kähköselle. Blues-kapteenin oli helppo kieputtaa itsensä maalille ja tällätä illan viimeinen osuma tyhjään verkkoon.

Kuten espoolaisten ottelupöytäkirjassakin sanotaan, Blues oli ennakkoluuloton ja raikas. Varsinkin ykköskenttä Kristian Kuusela – Ramstedt – Kähkönen näytti varsin valmiilta ja vaaralliselta koostumukselta tulevaan kauteen. Yksilöistä eniten kentällä erottuivat varmasti esiintyneet Laakso, Jani Hakanpää ja Kärpistä maalipuita tilkitsemään saapunut Petri Koivisto.

Ennen kaikkea neljän ketjun leveys oli silmiinpistävää, vaikka kokoonpanosta puuttui kentällisen verran avainpelaajia. Blues pelasi kurinalaista, liikkuvaa ja fyysistä kiekkoa.

Kerhon paketti on edelleen keskeneräinen. On hyvin vaikea sanoa toimivatko ketjut, kun suurin osa voittavan jääkiekon lainalaisuuksista puuttuu koko joukkueelta. Bluesia vastaan takkusi lähes jokainen osa-alue syöttöpelistä kaksinkamppailuihin. Väläytyksiä toki hetkittäin oli, mutta kokonaisuus jäi enemmän ja vähemmän sekametelisopaksi. Hämeenlinnalaisten onneksi aikaa asioiden parantamiseen on vielä melko reilusti.

Ritareiden nuoriso-osasto oli ylivoimaisesti isäntien parasta antia. Nelosketju Rautiainen – Tuukka PulliainenOtto Paajanen pelasi läpi ottelun väkivahvasti. Koostumus oli HPK:lta ainoa, joka painoi pelin painopistettä väkisin vieraiden päätyyn. Varsinkin taskuraketin kokoisen Rautiaisen pelaamista oli mukava seurata. Vasta 19-vuotias talentti uskalsi pelata ja tehdä peliä omilla vahvuuksillaan, mistä nuorukainen saikin lopulta palkinnoksi maalin kotiavauksessaan.