Koskela tehoili HPK:n nurin

LIIGA / Raportti
Hämeenlinnan Pallokerhon ja Tampereen Tapparan välinen liigamittelö ei jää historiankirjoihin kovinkaan loistokkaana esityksenä. Ottelun hahmoksi nousi vierailijoiden Timo Koskela, joka kuritti vanhaa seuraansa hattutempun verran ja johdatti joukkueensa voittoon lukemin 3-2 ( 1-1, 1-0, 1-1 ).
kuvakooste

Kuvia ottelusta
[katso kuvat]

Ottelu ei tarjonnut hämeenlinnalaisyleisölle hienouksia, eikä Tapparan tarvinnut esittää parastaan täyden pistepotin saalistamiseksi. Aika ajoin täysin hukassa ollut kotijoukkue ei pystynyt taistelustaan huolimatta vastaamaan kirvesrintojen vyörytykseen.

Ottelun tuoksinassa hermonsa pariin otteeseen polttanut Tappara-valmentaja Rauli Urama oli pelin jälkeen jo tyyntynyt ja tyytyväinen.

-Aika vaikea lähtö meillä oli. Kuopiossa päästettiin otteesta irti ja vaikea HIFK-peli oli myös alla, eikä oikein tiedetty millä tasolla tänne tullaan, Urama kertoi.

Kuumenemisensa syitä Urama valotti myös.

- Kritisoin tuomareita pelin aikana, että he antoivat HPK:n estää meidän pelaajia, mutta ne olivat ehkä sellaisia yhden minuutin jäähyn paikkoja. Kunnia siitä tietysti HPK:lle, joka puolusti erittäin tiukasti omalla alueella.

Valmentajakollega Matti Alatalo oli lehdistötilaisuudessa vähäsanainen, mutta antoi myös tunnustusta joukkueelleen.

- Parempi peli meiltä kun Espoossa [ 1-6- tappio ]. Onnistuttiin luomaan maalipaikkoja, joista saatiin kaksi survottua sisäänkin, Alatalo sanaili ja onnitteli Tapparaa voitosta.

HPK jaksoi taistella

Ottelun alkuminuuteilla ei HPK-leirin viime aikojen löysäilystä ollut tietoakaan. Paremmalla viimeistelyllä kotijoukkue olisi ollut kahden maalin karkumatkalla ennen ensimmäistä kunnon Tappara-hyökkäystä. Markus Seikola tuhlasi ensin ja Carlo Grünn kolautti sen jälkeen sivurautaa tyhjän ammottaneen verkon sijaan.

Hiljalleen Tappara kokosi rivinsä ja HPK:n ote kirposi. Lähimmäs maalintekoa pääsi Janne Grönvall, joka Harri Ilvosen ja Antti Kauppilan oman pään sekoilun jälkeen kilautti tolppaa.

Kirvesrinnat hyökkäsivät leveällä rintamalla ja kiekkoa jätettiin toisesta aallosta tulevalle pelaajalle. Tämä liike oli myrkkyä HPK:n puolustukselle ja liian usein Kerhon miesvartiointi petti ja Tappara-pelaaja sai hääriä rauhassa Teemu Lassilan vartioiman maalin edessä.

Koskelan ensimmäinen osuma syntyi ylivoimalla melkoisen hässäkän jälkeen. Timo Vertala ja Teemu Aalto toimittivat kiekon maalille ja onnekkaiden pomppujen kautta Koskela lakaisi pelivälineen ohi Lassilan.

HPK tuli tasoihin niin ikään ylivoimalla kun Jonas Enlundin kuluttaessa jäähypenkkiä iski HPK:n pirtein hyökkäyskolmikko. Grünn ja Jussi Makkonen pelasivat Joonas Vihkon läpiajoon eikä Mika Lehdolla ollut maalillaan mahdollisuuksia.

Pelin taso laski

Toisessa erässä alkoi molempien joukkueiden sähläys. Kiekko poltti lavassa ja harhasyöttöjen määrä oli melkoinen. Tapparan parempi rutiinitaso piti pelin painopisteen kuitenkin kotijoukkueen puolustusalueella ja Lassilalla riittikin erässä töitä 13 torjunnan edestä. Koskelan läpiajon edessä Lassila oli kuitenkin voimaton.

Terävän vastahyökkäyksen päätteeksi Koskela malttoi odottaa Lassilan ensimmäistä liikettä ja nosti joukkueensa jälleen johtoon. Taidokas suoritus, mutta maalista voi Lassila ottaa osan piikkiinsä.

Ottelun voittomaalin ja hattutemppunsa Koskela viimeisteli kymmenen minuuttia ennen päätössummeria. Juuri jäähyltä vapautunut Pasi Nielikäinen ehti todistamaan Janne Ojasen oivallisen syötön takakulmalle vapaana olleelle Koskelalle. Osumasta syötön tililleen keräsi myös Vertala.

Kolmannen maalin jälkeen peli näytti selvältä. Tappara pelasi rauhallisesti ja HPK jäähyili lisää. Ajassa 55:18 Seikolan jäähyn aikana iskikin kotijoukkue ja Jari Sailio, joka haistoi Andre Benoitin viivakömmahdyksen ja kirmasi läpiajoon. Hallittu nosto rystypuolelta maalin kattoon kohotti vielä HPK:n toiveita mahdollisista lisäpisteistä.

HPK pääsikin yrittämään tasoitusta kahden miehen ylivoimalla Jori Lehterän ollessa jäähyaitiossa ja Teemu Lassilan luistellessa vaihtoon. Kovin vaarallista pyöritystä Kerho ei kuitenkaan onnistunut luomaan ja pisteet matkasivat Tampereelle. Kyseisillä pisteillä Tappara varmisti runkosarjan kuudennen tilan.

”Tärkeät pisteet”

Ottelun hahmo Timo Koskela oli luonnollisesti mielissään onnistumisestaan vanhassa kotihallissa.

- Hyvältä tuntuu. Vaikka HPK-vuosistani on kauan aikaa jäi niistä hyviä muistoja. Ottelu ei itsessään ollut meiltä hyvä, mutta tärkeintä oli, että saatiin ne kolme pistettä ja varmistettua kuudes sija runkosarjassa. Tavoitteet ovat kuitenkin paljon korkeammalla, joten täytyy saada oma peli vielä parempaan kuntoon, Koskela mietiskeli ja antoi tunnustusta maaleistaan myös ketjukavereilleen Vertalalle ja Ojaselle.

- Ollaan kokeiltu paljon erilaisia ketjukoostumuksia, mutta tänään oli kiva pelata. Esimerkiksi Vertala pelasi tänään hyvän ottelun.

Myös valmentaja Urama nosti muutaman voiton takuumiehen nimen esiin.

- Kaksi pelaajaa viimeisteli meille pisteet tänään, eli Mika Lehto ja Timo Koskela. Muutenkin Ojasen ketju pelasi tänään hyvän pelin. HPK teki ottelusta meille vaikean, se jaksoi taistella, puolustaa ja luistella, Urama kehui vastustajaa ja jatkoi.

- Tosi tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen, jonka myötä kuudes sija on pomminvarma. Nyt on lähdettävä vaan eteenpäin.

HPK kohtaa seuraavaksi vieraissa JYPin ja Tappara kotonaan SaiPan.

» Lähetä palautetta toimitukselle