Ilves vei laiskavauhtisen avauspelin

Kisapuiston kiekkokauden avannut Ilveksen ja Ässien välinen peli oli jopa harjoituspeliksi todella heikkotasoinen. Kahdesta vaisusti pelanneesta Ilves oli sen verran terävämpänä, että se lunasti itselleen paikan lauantaiseen loppuotteluun lukemin 2-1.

Ilves sai otteluun loistavan alun ja se siirtyikin johtoon jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Lassi Mattila pääsi siirtämään Kimmo Kapasen torjuman kiekon tyhjään maaliin. Ässät pelasi tilanteessa alivoimalla Pasi Peltosen kärsittyä koukkaamisjäähyään. Juuri muita hienouksia ei ensimmäinen erä tarjonnutkaan, peli näytti katsomoon siltä, kuin se ei olisi juurikaan joukkueita kiinnostanut. Vaikka Kapaselle vähemmän torjuntoja kertyikin, niin silti vaarallisimmat tilanteet nähtiin Ässien maalilla.

Ässien kokoonpano koki ensimmäisen erän jälkeen muutoksen, kun Marko Kivenmäki ei pelannut kahdessa viimeisessä erässä. Hänen paikkansa ykkösketjussa otti Tero Konttinen. Ässien peliin Kivenmäen läsnäolo tai sen puuttuminen ei vaikuttanut, sillä minkäänlaista yhteispeliä ei nähty koko ottelun aikana. Kaikki tilanteet jotka porilaiset saivat aikaiseksi syntyivät yksittäisistä syöksyistä tai vastustajan virheistä. Ilves sen sijaan sai ajoittain aikaiseksi painostusjaksojakin Ässien päätyyn ja varsinkin ylivoimilla kiekko liikkui ajoittain kohtalaisesti. Ottelun toinen maali syntyi kuitenkin ässäpuolustajan lepsusta keskialueen pelaamisesta, Pasi Määttänen pääsi vetopaikkaan ja kiekko painui Kapasen maaliin.

Kahden maalin johdossa tamperelaiset keskittyivät lähinnä puolustamiseen ja kun Ässien pelin taso ei noussut, niin johdon turvaaminen onnistui varsin vaivattomasti. Ässät sai kuitenkin oivan kavennusmahdollisuuden, kun Ilveksen maalilla pelannut Pasi Häkkinen hölmöili joukkueensa kahden miehen alivoimalle. Porilaiset kiittivät mahdollisuudesta ja kavensivat pelin tilanteeksi 2-1. Tuon jälkeen Häkkisen ei kuitenkaan tarvinnut hikoilla, sillä peli pyöri loppuajan lähinnä porilaisten päädyssä.

Yksittäisistä pelaajista ottelussa erottuivat Ilveksen pienikokoinen puolustaja Eric Werner, joka pelasi varsin mallikkaasti kentän molemmissa päädyissä. Marko Anttila hakeutui hyvin maalipaikkoihin, mutta viimeistely-yritykset olivat varsin ponnettomia. Ässistä parasta peliä nähtiin puolustaja Henrik Petréltä, koko hyökkäyskalusto oli varsin tasapaksua ja hidasliikkeistä.