Ilves Tampere-cupin avausottelun voittoon

Kohtalaisen tasokkaan harjoituspelin jälkeen tulostaululla olivat lukemat 2-0 Ilvekselle. Ottelu oli hyvin tasainen ja kumpikin olisi voinut voittaa ottelun. Ottelu ratkesi hyvään maalivahtipeliin.

Tampere-cupin avausottelussa kohtasivat Ilves sekä Nizhni-Novgorodin Torpedo. Joukkueet kohtasivat viime viikolla Lempäälässä ja silloin ottelu päättyi tasapeliin 3-3.
Erikoista ottelussa oli myös se, että kaukalossa nähtiin neljä tuomaria. Syynä on SM-liigan siirtyminen kahden päätuomarin käyttöön kaudella 2008-2009.

Ensimmäisessä erässä nähtiin jäähyjä puolin sekä toisin, ja varsinkin maalivahdit pääsivät torjuntatöihin. Ilveksen maalilla mainiosti torjunut Pasi Häkkinen esittikin läpi ottelun mainioita torjuntoja haastaen todella Tero Leinosen taisteluun Ilveksen ykkösmaalivahdin paikasta.
Erän paras tilanne tuli Torpedon Juri Dobryshkinille, joka veti ylivoimalla puoliavoimesta maalista ohi.

Ilveksen paras tilanne tuli Jakub Koreisin ketjulle, jonka pyörityksen jälkeen Eric Werner pääsi ampumaan suoraan syötöstä. Kiekko kävi vain ylärimassa, sillä kuuluisalla väärällä puolella.

Maalikin syntyy

Toisessa erässä tuomarit antoivat selkeästi enemmän jäähyjä ja ylivoimaa päästiin harjoittelemaan reilusti. Toni Koivisto näytti nopeuttaan ja karkasi puolustajien välistä Torpedon maalivahtia Dusan Salfickya vastaan, mutta Koivisto kaadettiin ennen yritystä. Päätuomari Hannu Henriksson näytti epäröimättä rangaistuslaukausta. Sitä lähti yrittämään Miikka Männikkö Koiviston ollessa paikkailtavana. Männikkö yritti nostaa rystyltä ohi Salfickyn, mutta kiekko ei noussut tarpeeksi ylös.

Ottelun avausmaali syntyi juuri ottelun puolenvälin jälkeen. Jakub Koreis veti hyökkäyksen jälkeen kiekon kohti maalia ja Salficky imuroi kiekon haarojen välistä sisään. Pasi Määttänen antoi syötön hyökkäykseen.

Muita maaleja ei sitten toisessa erässä nähtykään. Ilves pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan ylivoimalla lähes puolitoista minuuttia, mutta ilman tulosta. Kiekko kyllä liikkui pelaajalta toiselle näyttävästi, mutta tulos oli heikko.

Viimeinen erä

Torpedo pelasi viimeisessä erässä mainiosti ja Pasi Häkkinen pääsi muutaman kerran torjumaan tyylikkäästi. Kukaan pelaaja ei venäläisjoukkueesta sen enempää ottanut roolia itselleen, vaan joukkue pelasi hyvin tasaisesti. Dusan Salficky pelasti useamman tilanteen torjumalla viime hetkellä.
Mihail Varanakov taklasi Henrik Malmströmiä selästä ja suihkukomento odotti. Ilves sai viiden minuutin jäähyn aikana maalinkin tehtyä, kun Jakub Koreis ampui siniviivalta Wernerin poikittaissyötöstä. Kiekko osui ylärimaan ja jäi pyörimään maaliviivalle. Marko Anttila oli oikeaan aikaan paikalla ja tönäisi kiekon sisään.

Torpedo ei saanut tilanteita enää aikaiseksi ja ottelu päättyi Ilveksen 2-0-voittoon.
Venäläisjoukkueesta ei kukaan ollut toistaan parempi, vaan joukkue pelasi tasaisesti neljällä ketjulla. Dusan Salficky pelasi mainion ottelun maalilla.

Ilveksestä erottui selvästi Koreisin ketju, jossa pelasivat laidoilla Anttila sekä Malmström. Ketju pelasi kaikkein yhtenäisimmin ja kiekko siirtyi kaverilta toisella varmasti. Pasi Häkkinen pelasi loistavasti ja auttoi Ilveksen voittoon. Puolustuksessa Eric Werner alkaa näyttää enemmän taitojaan.

Ilves pelaa torstaina Espoon Bluesia vastaan ja Torpedon vastus on Skellefteå.