Ilves ja Lukko tarjosivat perjantai-illan huumaa

Ilveksen ja Lukon välinen ottelu oli kenties tasokkainta kiekkoa Hakametsässä tällä kaudella. Kotijoukkue tuli otteluun hyvin latautuneena ja otti taisteluvoiton, vaikka kaksi sen ykköstähteä joutui jättämään leikin kesken toisessa erässä.

Pelin tempo oli kova heti alkuhetkistä lähtien. Ilves tuli otteluun loistavasti latautuneena, sillä ensimmäiset kymmenen minuuttia peli pyöri lähes täysin Lukko-päädyssä. Parhaalle paikalle järjesti itsensä energisesti pelannut Masi Marjamäki, mutta hyvän maalille nousun päätteeksi veto suuntautui niukasti ohi maalin.

– Saatiin hyvä lähtö peliin. Meillä oli hyvä lataus, jonka näki jo päivällä, Heikki Mälkiä kiitteli.

Mainoskatkon jälkeen Ilves pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa ylivoimaa. Tämä ei vielä tuottanut tulosta, mutta vain hetkeä myöhemmin ensimmäinen maali näki päivänvalon. Pasi Salonen yritti syöttää takakulmalla päivystäneelle Marko Anttilalle. Syöttö ei onnistunut, mutta kiekko jäi pomppimaan maalin eteen, josta sen suti sisään Jarkko Kauvosaari.

Ilveksen johtomaalin jälkeen Lukko otti pelistä pienoisen hallinnan. Paras paikka tuli kolmikolle Jakub Petruzalek, Samuli Kivimäki, Marko Virtala, kun he pääsivät hyökkäämään kolmella yhtä vastaan. Kivimäki ja Petruzalek syöttelivät Juha Pitkämäen ulos tilanteesta, mutta Virtalan ratkaisuyritys jäi torsoksi.

Pitkämäki pelastaa, Pesonen rankaisee

Toisessa erässä peli jatkui yhtä vauhdikkaana. Ilves sai monia pyörityksiä, mutta Lukolla oli omat paikkansa nopeiden vastahyökkäysten muodossa.

Ajassa 25:57 avasi myös Lukko maalihanansa. Kauvosaaren jättöyritys epäonnistui ja Kurtis McLean nappasi kiekon. Kultakypärä Justin Morrison löysi keskeltä vapaan kaistan ja ampui kiekon suoraan McLeanin syötöstä Ilves-maaliin.

Ottelun ratkaisu nähtiin vain pari minuuttia myöhemmin. Arto Tukio joutui ensin jäähylle koukkaamisesta ja Lukon ylivoima alkoi pyöriä vaarallisesti. Muutamalla syötöllä pelattu tuhannen taalan paikka kaatui kuitenkin Pitkämäen käsittämättömään mailatorjuntaan. Heti tämän jälkeen Ilves sai purettua kiekon Jussi Pesoselle, joka karkasi läpiajoon. Harhautus onnistui ja Antti Raanta oli tilanteessa voimaton.

– 2-1 maalissa Pitkämäeltä loistava torjunta ja siitä vastahyökkäysmaali, Lukon päävalmentaja Rauli Urama totesi ottelun ratkaisuhetkeksi.

Pari minuuttia myöhemmin maalintekijä Pesonen joutui jättämään kentän selkäkrampin vuoksi. Lukkokaan ei selvinnyt kolhuitta, sillä Anssi Rantanen loukkasi itsensä osuessaan laitapleksiin Antti Hulkkosen pommin jälkeen.

Puolustustaistelu raajarikkoisena

Kolmannessa erässä kaava oli selvä: Lukko painoi päälle ja Ilves puolusti. Kotijoukkueen hyökkäyspelaamista vaikeutti entisestään se, että ykkössentteri Colby Genoway ei ilmestynyt kentälle enää kolmannessa erässä, vaan joutui jättämään pelin kesken alaraajavamman takia.

Lukon prässi oli kovaa ja kiekko pomppi useasti Pitkämäen maalilla. Lopullinen silaus hyökkäyksistä kuitenkin puuttui ja maalit jäivät tekemättä.

Lopullinen ratkaisu ottelussa tapahtui, kun pelikellossa oli jäljellä reilu viisi minuuttia. Ville Korhonen pääsi Kauvosaaren ja Juuso Akkasen syötöistä nousemaan laidalta. Rystylaukaus painui ehkä hieman helpostikin ohi Raannan ja Lukon taistelu koki ikävän lopun.

Loppu oli kosmetiikkaa ja loppuluvut 4-1 tyhjiin pääsi iskemään Jesse Niinimäki Anttilan syötöstä.

– Hyvä peli meiltä. Aloitettiin hyvin ja taisteltiin loppuun asti, kertoi ottelun kolme tähteä saanut Kauvosaari helpottuneena.

– Kympin arvoinen suoritus, ehdottomasti, Mälkiä tiivisti.

– Arvostan hänet todella korkealle. Taistelee ja hoitaa aina oman roolinsa.

Ottelun suurin hahmo oli kuitenkin vakuuttavasti Ilveksen maalilla esiintynyt Pitkämäki. Yksi Ilveksen voiton kulmakiviä oli voitto maalivahtipelissä.

– Oli siellä Raanta tai Vehanen, niin teema oli pelata kiekkoa maalille, Mälkiä kertoi.

Urama ei lähtenyt arvostelemaan Raantaa, vaan oli tyytyväinen miehen esityksiin. Petri Vehasen lähtö Venäjälle on puitu jo loppuun.

– Asia todettiin, että näin se on ja tästä mennään eteenpäin.

– En usko, että Tellqvist pelaa vielä huomennakaan, Urama paljasti.