Tappara nollasi Ilveksen

Tappara otti vahvan kiinnityksen Tampereen herruuteen kukistamalla Ilveksen Tampere Cupissa lukemin 0-3. Ilves saa kuitenkin revanssin jo lauantaina.

Vastustajan merkitys näkyi molempien otteissa alusta asti. Virtaa, liikettä ja taistelutahtoa oli enemmän kuin yhdessäkään aiemmassa turnausottelussa.

Ilves sai omat etsikkoaikansa heti ottelun alkuminuuteilla, kun ensin Miikka Männikkö karkasi Eric Wernerin syötöstä l äpiajoon. Vain muutama minuutti edellisestä Pasi Määttänen kilautti kahden miehen ylivoimalla tolppaa.

Tappara ei ensimmäisessä erässä ollut aivan terävimmillään, vaikka sai Ilveksen tavoin harjoitella ylivoimakuvioitaan.

Toisessa erässä kirvesrinnat kuitenkin ottivat pelin haltuunsa. Andre Benoit huudatti tapparalaisyleisöä nousemalla rohkeasti hyökkäyksen kärkeen ja viimeistelemällä ottelun avausosuman hienolla yksilösuorituksella.

Heti maalin jälkeen Steve Saviano oli alivoimalla läpi, mutta ampui yli.

Neljän päätuomarin kokeilujärjestelmä on tehnyt Tampere Cupista ylivoimaharjoitusturnauksen, eikä perjantai-illan paikallispeli ollut poikkeus. Miestä lähti tiiviiseen tahtiin istunnolle, puolin ja toisin.

Tappara sai pelata toisessa erässä reilut puolitoista minuuttia ylivoimaa. Sen aikana oranssihousuiset rankaisivat toistamiseen. Janne Grönvallin siniviivaveto upposi Tero Leinosen selän taakse.

Ottelun edetessä tiukka tuomarilinja kuumensi tunteita ajoittain hellankoukkutasolle. Torikokouksia järjestettiin tasaisen tappavaan tahtiin ja parhaimmillaan molemmilta joukkueilta oli yhtäaikaisesti neljä miestä jäähypenkillä.

Lopullisen niitin Ilves-arkkuun iski Juuso Akkanen, joka löi alivoimalla reilu minuutti ennen ottelun loppua kiekon tyhjään Ilves-maaliin.

Tapparasta edukseen esiintyivät ulkomaalaisvahvistukset Andre Benoit sekä Steve Saviano. Näistä ensiksi mainittu pelasi toistaiseksi turnauksen parhaan pelinsä. Myös Jonas Enlund liikkui varsin vikkelästi.

Ilveksen ehdotonta eliittiä oli sen ykkösketju, jossa debytanttisentteri Mike Bishain välissä pelasivat Toni Koivisto sekä Miikka Männikkö. Erityisesti Männikkö tuntui olevan jäällä aina kun Ilves sai kiekon Tapparan alueelle.

Suurennuslasin alla ollut Bishai vaikutti ensimmäisen ottelun perusteella olevan Ilvekselle vielä oivallinen vahvistus. Kanadalaissentteri voitti käytännössä kaikki aloitukset.

Ilves saa mahdollisuuden revanssiin jo lauantaina, kun joukkueet kohtaavat turnauksen pronssiottelussa kello 12. Tuolloin isäntäjoukkueena on Tappara.