Jokereille voitto nihkeässä kenraaliharjoituksessa

Jokerit ja SaiPa kohtasivat toisensa liigakauden kenraaliharjoituksessa. Ottelu eteni tasatilanteessa aina voittomaalikilpailuun asti. Siinä Jokerien Esa Pirnes oli ainoa onnistuja, ja niin kotijoukkueelle kirjattiin voitto numeroin 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0).

Helsingin Areenan NHL-kokoinen kaukalo sai tulikasteensa maanantaina, kun Jokerit ja SaiPa pelasivat viimeisen harjoitusottelunsa ennen sarja-avausta. Ottelun alku sujui tasaisissa merkeissä, mutta kahta jälkimmäistä erää hallitsivat lappeenrantalaiset. Jokerit pysyi kuitenkin pelissä mukana Juuso Riksmanin torjuntojen ansiosta.

Harjoituspeleissä Jokerien tehokkain pelaaja on ollut 22-vuotias hyökkääjä Ossi Saarinen. Saarisen ympärille oli tällä kertaa kasattu kolmosketju, jonka laidoilla pelasivat Juha Lind ja Teemu Pulkkinen. Kolmikko vastasi kotijoukkueen molemmista pelitilannemaaleista.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 13.13, kun Saarisen poikittaissyöttö tavoitti Pulkkisen maalin takakulmalta. Pulkkisen nopea laukaus jätti SaiPa-vahti Ville Hostikan vaille mahdollisuuksia. Toistamiseen tehoketju oli asialla avauserän lopussa. Saarinen rakensi jälleen paikan, Pulkkinen laukoi, ja Lind ohjasi kiekon maaliin.

Välissä SaiPa tasoitti pelin, kun se pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan. Petr Pohlin syöttö päätyi jokeripuolustajan mailan kauttakin Anssi Löfmanille, joka sai viimeistellä maalin kulmalta kaikessa rauhassa.

SaiPa vie, Riksman kestää

Pienen kaukalon metkujen oppiminen vei SaiPalta aikansa, mutta erätauon jälkeen vierasjoukkue otti ohjat käsiinsä. Ahnas karvauspeli aiheutti isännille jatkuvia kiekonmenetyksiä, eikä Jokerit saanut omaa hyökkäyspeliään toimimaan lainkaan. Erityisen suurissa vaikeuksissa oli Sami Helenius, joka joutui ottamaan suurempaa roolia jokeripuolustuksessa Mikko Kaltevan loukkaantumisen myötä.

Erän ainoan maalin viimeisteli Shayne Toporowski, jolle Tyler Redenbach tarjoili avopaikan jokerimaalin eteen. Toporowskin tarkka ja nopea laukaus yllätti Riksmanin. Muuten Riksman oli Jokerien tuki ja turva. Hän venyi keskimmäisessä erässä kiekon tielle 15 kertaa.

Lähes sama tahti jatkui myös päätöserässä. Jokereillakin tosin oli paikkansa ratkaista ottelu. Erän lopulla Janne Hauhtonen vapautti Jukka Hentusen läpiajoon, mutta laituri laukoi päin Hostikkaa.

Lopulta ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta, jossa Esa Pirnes viimeisteli Jokereille voittomaalin. Ennen häntä omat rangaistuslaukauksensa tuhrasivat kotijoukkueesta Jani Rita ja Hentunen sekä vierasjoukkueesta Redenbach, Pohl ja Jarmo Jokila.