SaiPa taisteli voittoon Helsingissä

SaiPa otti erittäin tärkeän voiton taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista kaatamalla Jokerit lauantaina Ilmalassa lukemin 2-3 (1-3, 0-0, 1-0). Voittonsa myötä lappeenrantalaiset nousivat taulukossa yhdeksänneksi, kun taas Jokerit tippui jälleen pudotuspeliviivan alapuolelle.

Ennen ottelua tasapisteissä olleet SaiPa ja Jokerit käyvät kovaa kamppailua paikasta kymmenen parhaan joukossa, ja illan ottelun tärkeys näkyi myös pelaajien otteissa. Molempien joukkueiden peli oli ajoittain hermostunutta, ja erityisesti kotijoukkueella oli vaikeuksia saada kiekkoa maaliin hyvistäkään tekopaikoista.

- Ensimmäisessä erässä hävisimme kaikki kaksinkamppailut, toisessa ja kolmannessa erässä näkyi jo jotain valoa tunnelin päässä. Itseluottamus pätkii joillain meidän pelaajilla, se että nuori Tommi Kivistö oli meidän paras pakkimme kertoo tilanteesta paljon. Kyllä kärkipelaajien pitää tätä joukkuetta kantaa, se on selvä asia, Jokereiden valmentaja Hannu Jortikka manasi ottelun jälkeen.

- Nämä olivat arvokkaat kolme pistettä, ensimmäinen erä oli meiltä vahva ja liikuttiin paremmin. Toinen erä meni hieman seisoskeluksi mutta Myllyniemen loistopelillä selvittiin, SaiPa-luotsi Ari-Pekka Selin kehaisi aiheesta maalivahti Jere Myllyniemeä.

SaiPa iski terävästi avauserässä

Ottelun ensimmäinen erä oli kotijoukkueen kannalta murheellinen, sillä SaiPa käytti maalintekopaikkansa sekä Jokereiden virheet tehokkaasti hyväkseen. Avausmaali nähtiin vajaan viiden minuutin pelin jälkeen, kun vieraiden Jarno Koskiranta pääsi purjehtimaan voimalla keskeltä maalille ja nostamaan kiekon rystyltä verkkoon.

Jokerit pääsi kuittaamaan takaiskun jo pari minuuttia myöhemmin, kun kotijoukkueen ykköskenttä iski ylivoimalla tasoitusmaalin. Tilanteessa Fredrik Bremberg ja kultakypärä Jukka Hentunen juonivat kiekon neliön keskelle Esa Pirnekselle, joka ampui pikkumustan suoraan syötöstä verkkoon.

Tasoitusmaalin jälkeen ote siirtyi hetkeksi Jokereille, mutta joukkue ei onnistunut käyttämään painostusta hyväkseen. Lopulta tehottomuus kostautui omassa päässä, kun Scott Barney iski maalin edestä kiekon sisään jokeripuolustajan estelyistä huolimatta.

Erän viimeisellä minuutilla vieraat karkasivat jo kahden maalin johtoon, kun löysästi pelanneet jokeripuolustajat menettivät kiekon omassa päässä Shayne Toporowskille. Sputnik-hyökkääjä toimitti pelivälineen edelleen kultakypärä Tyler Redenbachille, jolla oli reilusti aikaa ladata kutinsa ja laukoa taukonumeroiksi 1-3.

Myllyniemi piti SaiPaa pystyssä

Avauserän jälkeen Jokereiden valmennusjohto pyrki herättelemään joukkuettaan komentamalla tolppien väliin kakkosvahti Mikko Strömbergin, joka pelasikin maalillaan kelpo ottelun pitäen maalinsa puhtaana.

- Strömberg pelasi hyvän ottelun, mutta kyllä se ärsyttää että joutuu koko ajan vaihtamaan maalivahtia, Jortikka jyrisi ottelun jälkeen.

Jokerit sai kuitenkin vaihdoksesta otteisiinsa lisää puhtia, ja toisessa erässä joukkue onnistui viemään pelin SaiPan puolustusalueelle ja luomaan tukun hyviä maalintekopaikkoja. Vieraat olivat ajoittain helisemässä hyökkäysten vyöryessä kohti maalia, mutta narripaitojen viimeistelystä puuttui kuitenkin terävyys, eikä onnikaan ollut Jokereiden puolella.

Suurin syy Jokereiden tehottomuuteen seisoi kuitenkin SaiPan tolppien välissä. Ottelussa peräti 37 kertaa torjunut Myllyniemi teki kerta toisensa jälkeen tyhjiksi jokerihyökkääjien lähentelyt. Lähimpänä maalintekoa oli läpiajoon päässyt Bremberg, joka ei kuitenkaan saanut kiekkoa nousemaan harhautuksensa päätteeksi.

Jokereiden loppukiri ei riittänyt

Päätöserän puolivälissä Jokerit nousi vielä taisteluun mukaan ruotsalaistähti Michael Nylanderin kavennusmaalin myötä. Laitahyökkääjäpari Jani Rita- Janne Lahti pelasi kiekon maalin eteen, josta Nylander iski kiekon tolpan juureen juuri ja juuri maaliviivan yli.

Lähes välittömästi kavennusmaalin jälkeen Jokerit pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla Juho Mielosen rangaistuksen myötä, mutta Myllyniemen johdolla uhrautuvasti puolustanut SaiPa kesti alivoiman ilman takaiskuja.

Ottelun loppuminuuteilla Jokerit haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta SaiPa puolusti maaliaan järkevästi ja onnistui pitämään kotijoukkueen pois maalintekosektorilta. Näin täydet kolme sarjapistettä matkasivat Lappeenrantaan lukemin 2-3.

- Kavennusmaalin jälkeen joukkue pelasi kypsästi eikä hätääntynyt. Tyylikäs suoritus joukkueelta tällä viikolla, ensin voitto Kärpistä Oulussa, sitten piste kotona ja nyt kolme pistettä Jokereita vastaan vieraissa, Selin totesi tyytyväisenä.

- Meillä on vielä kuusi peliä jäljellä, omissa käsissä on vielä kaikki. Nyt on vain pyrittävä saamaan voittoja, se että etsitään syyllisiä ei johda mihinkään, Jortikka puolestaan totesi.

Seuraavan kerran joukkueet ovat tulessa ensi viikon tiistaina. SaiPa saa tuolloin kotonaan vastaansa Tapparan, kun taas Jokerit matkaa Lahteen Pelicansin vieraaksi.