Jukurit avasi harjoituspelikauden voitolla

Mestiksen hopeamitalisti Jukurit sai revanssin viime kevään liigakarsinnoista, kun se kaatoi Kalevankankaan jäähallissa pelatussa harjoitusottelussa kuopiolaisen KalPan maalein 4-1 (1-1, 3-0, 0-0). Ottelu oli ajankohtaan nähden melko hyvää kiekkoa.

KalPa hallitsi ottelun alkua selvästi ylivoimien turvin. Ajassa 5.35 aukesivat maalihanat, kun vierailija osui erikoistilanteelta. Kuopiolaiset pelasivat maltillisesti kiekon siniviivalle ja Jarkko Kauvosaari ohitti varmasti Joni Myllykosken.

Avauserässä jäähypenkkiä kulutettiin harjoituspelien tapaan runsaasti. Tämä avasi isännillekin mahdollisuuksia maalintekoon, joka onnistuikin kertaalleen. Eero Hyvärinen ampui siniviivalta, mutta kiekko jäi pelaajien jalkoihin. Paikalla oli Tuomo Kortelainen, joka ronkki erän lukemiksi 1-1.

KalPan liike putosi toisessa erässä hieman, mikä käänsi pelin hallinnan kotijoukkueelle. Jukurit sai maalihanansa kunnolla auki ja nakutteli taululle kolme osumaa.

Kuopiolaispuolustus tarjoili avokätisesti Jukureille johtomaalin. KalPa-puolustus seikkaili poissa paikoiltaan sen verran pahasti, että isäntien Turo Asplundin syöttö tarjosi Jussi-Mikko Makkoselle tyhjän paikan maalintekoon.

Tero Kettusen 3-1-osuma oli kunnon tahtomaali. Jukurisentteri painoi maalin edessä pyörineen irtokiekon väkisin sisään. Erätaukolukemat 4-1 olivat Tomi Lindforsin käsialaa. Laitahyökkääjä sai hyvän tarjoilun ketjukavereiltaan ja jätti Tuomas Nissisen voimattomaksi lähitilanteessa.

Päätöserää leimasi pelailun maku, sillä kenties edellisen päivän ottelusta väsynyt KalPa ei enää kyennyt haastamaan varmasti pelannutta kotijoukkuetta. Muutamat maalipaikat tyssäsivät kelpo ottelut pelanneisiin maalivahteihin.