Pelicans Marski-finaaliin rankkarikisavoitolla

Marski Cupin avausottelussa kotiyleisö sai jännittää Jukureiden puolesta rangaistuslaukauskisaan asti, mutta siinä Pelicans oli isäntäjoukkuetta parempi. Varsinainen peliaika oli päättynyt 3−3 (0-2, 1-1, 2-0).

Kolmen kierroksen rankkarikisassa liigapelaajat pääsivät ottamaan niskalenkin Mestis-miehistä. Pelicansin Marko Jantunen ja Tuomas Santavuori tekivät maalit, kun taas Jukureiden laukojista yksikään ei onnistunut. Pelicansin finaalivastustaja selviää illan myöhemmässä ottelussa Jokerit−Blues.

Peli oli varsin kaksijakoinen. Pelicans hallitsi ottelun alkua selvästi ja siirtyi nopeasti 2−0-johtoon, mutta päätöserässä isäntäjoukkue otti hallinnan ja kiri tasoihin kahden maalin takaa.

Pelicansin ensimmäisen erän maaleista vastasivat Leo Komarov ja Jani Forsström. Komarov osui jo ajassa 1.55 ohjaamalla Kari Sihvosen laukauksen ylänurkkaan, eikä Forsströmin maalia tarvinnut odottaa kuin reilut viisi minuuttia enemmän. Näiden osumien turvin Pelicans pääsi turvallisessa johdossa ensimmäiselle erätauolle.

Rankkari myös varsinaisella peliajalla

Heti toisen erän aluksi Jukurit sai rangaistuslaukauksen, ja silloin ruuti oli kuivempaa kuin rankkarikisassa. Jussi-Mikko Makkonen siirsi kiekon maaliin hallitun kuljetuksen päätteeksi.

Jukurit sai selvästi juonesta kiinni maalinsa jälkeen, mutta kotiyleisön harmiksi Pelicans rokotti heti, kun paikka pitkästä aikaa aukesi. Maalin teki Henri Laurila, ja kyseessä oli miehelle olennainen osuma, sillä puolustaja antaa yhä näyttöjä koeaikasopimuksella.

Viimeiset minuutit toisesta erästä olivat vahvasti jäähyjen sävyttämiä, mutta kumpikaan joukkue ei pystynyt hyödyntämään ylivoimatilaisuuksiaan. Kolmannessa erässä Jukurit kuitenkin terästäytyi. Kahden miehen ylivoimapeli toimi, ja Lauri Kinos sytytti sarvipäät takaa-ajoon tälläämällä 2−3-kavennusmaalin.

Tasoitusmaali syntyi tasan viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jukurit onnistui jälleen ylivoimalla, kun Tero Kettunen sai vapaasti häärätä maalin edessä ja siirtää kiekon maaliin.

Rankkarikisassakin Kettusen piti päästä laukomaan Jukureiden kolmantena, mutta Pelicans ratkaisi voiton jo ennen sitä. Jukureilta epäonnistuivat Makkonen ja Janne Jaakkola, joten Pelicans eteni finaaliin puolustamaan viimevuotista turnausvoittoaan.