Kärppien avauserän tehohetki riitti voittoon

LIIGA / Raportti
Oulun Kärpät otti Nordic Trophyn avauspelissään kauden ensimmäisen voittonsa, kun ruotsalainen Färjestad BK kaatui lukemin 2-0. Ottelun molemmat maalit syntyivät avauserän lopussa.

Karlstadilaisten ja oululaisten kohtaaminen oli varsin tyypillinen harjoitusottelu. Varsinkin ruotsalaisjoukkue sai runsaasti kaksiminuuttisia, mutta Kärppien ylivoimapeli ei toiminut kovin tehokkaasti.

Kotijoukkueen tehohetki ajoittui ensimmäisen erän loppupuolelle. Ensin iski Teemu Normio, joka runnoi kiekon väkisin vieraiden verkkoon. Pian Normion osuman jälkeen maalintekijänä kunnostautui Veikko Karppinen, joka oli päässyt ykköskentän keskushyökkääjäksi. Nuorukainen nosti kiekon komeasti yläpesään.

Karppinen ylennettiin vastuulliselle tontille, kun luottosentterin Jari Viuhkola ja Tommi Paakkolanvaara kärsivät selkävammoista, eikä uutta keskushyökkääjävahvistusta ole vielä kuulunut perämeren rannikolle. Kahden sentterin ohella Kärppien kokeneemmasta kalustosta puuttui tuorein vahvistus, puolustaja Martti Järventie.

Pelin edetessä Färjestad sai enemmän painetta oululaisten päätyyn, mutta Tuomas Tarkki Kärppien maalilla oli mainiossa iskussa. Vieraat laukoivat ottelussa maalia kohti kaksi kertaa isäntiä enemmän, mutta tällä kertaa ruotsalaiset eivät onnistuneet maalinteossa Raksilassa. Kärppävahti palkittiin lopulta ottelun parhaana pelaajana.

Kärppien onnistujaksi voidaan lukea myös nuori Tomi Pekkala, joka osoitti kentällä myös fyysistä osaamistaan. Pelipaikkaa jahtaava 19-vuotias hyökkääjä sai tunnustusta myös ottelun tähtiraadilta. Toinen nuori onnistuja oli puolustaja Atte Ohtamaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle