Hyvönen ratkaisi Kärpille avauspisteet

Helsingin IFK oli lauantain kamppailussa pitkään takaa-ajoasemissa, mutta joukkue onnistui lopulta tasoittamaan, kun peliaikaa oli jäljellä vain yksi sekunti. Oulun Kärpät kuitenkin vei ottelusta voiton, kun Hannes Hyvönen täräytti jatkoajan alussa kiekon verkkoon. Voitollaan oululaisseura avasi pistetilinsä Nordic Trophyssa.

Kärpät oli ottelun hallitsevampi osapuoli pelin alussa. Oululaiset olivat lähteneet otteluun paremmalla jalalla ja loivat avauserässä jatkuvasti painetta kohti IFK-vahti Aleksis Ahlqvistin maalia.

Pelin edetessä puntit kuitenkin tasoittuivat vähitellen. Heikkotasoisessa toisessa erässä kumpikaan joukkue ei pystynyt ihmeisiin, mutta kolmannessa tappioasemassa ollut IFK otti pelistä paremman otteen.

Kumpikin joukkue sai pelata reilusti ylivoimalla, kun jäähyjä tuli tasaiseen tahtiin. Vieraat pääsivät kokeilemaan kolmeen otteeseen myös kahden miehen ylivoimalla, mutta IFK:n pakkopeli ei ollut vielä kovin hyvässä kuosissa. Kärppien kuviot olivat hieman paremmalla tolalla, mutta tulosta ei syntynyt.

Kärpät sai hyvän alun

Kotijoukkueen avausmaali syntyi reilun kuuden peliminuutin jälkeen. Michal Brosin puuttumisen myötä ykköskentän sentteriksi nostettu Kristian Kuusela pääsi ohjaamaan maalin edestä Hannes Hyvösen laukauksen verkkoon. Lisää seurasi erän puolivälin jälkeen, kun Kalle Sahlstedt ampui pienestä kulmasta pyörivän kiekon takanurkkaan.

Vieraat kavensivat tilanteeksi 2-1, kun Janne Laakkonen pääsi nostamaan maalin edestä kiekon yli Tuomas Tarkin olkapään.

Sekavassa toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli pari hyvää maalipaikkaa, mutta pelaajien kädet jäätyivät ratkaisevilla hetkillä.

Loppukiri

Kolmannen erän alkupuolella viime kaudella SM-liigan herrasmiespelaajaksi valittu Tommi Paakkolanvaara koki suihkukomennuksen. Kärppäsentterin mailan kärki osui IFK-pelaajan keskivartaloon ja ottelun erotuomari Jyri Rönn täräytti hänellä 5+20 minuuttia keihästämisestä. Vieraat saivat täten rauhassa pyöritellä ylivoimaansa, mutta kuviot eivät toimineet.

Pari minuuttia ennen kolmannen erän loppua Kärppien Jukka-Pekka Laamanen ja Timo Vertala istuskelivat jäähyaitiossa samaan aikaan liki koko kaksiminuuttisensa, mutta vieraille ei tämäkään tilaisuus kelvannut. Tasoitus tärähti lopulta tasamiehityksellä, kun peliä oli jäljellä vain sekunti. Maalinedusruuhkan jälkeen kiekko tuli takanurkalla kytänneelle Laakkoselle, joka sai nostaa mustan liki tyhjään kärppämaaliin.

Jatkoajan alussa IFK:lla oli mainio maalipaikka, mutta lopulta peli päättyi oululaisten voittoon. Kärppälaituri Hyvönen pääsi nousemaan vasemmalta laidalta ja ampui matalan laukauksen, joka sujahti verkkoon Ahlqvistin haarojen välistä.

Karalahdella hyvä debyytti

Oululaisyleisön suurin mielenkiinto kohdistui alkuviikosta seuraan siirtyneeseen Jere Karalahteen. Mies pelasi Laamasen parina, eikä tarvinnut ylimääräisiä lepotaukoja. Lisäksi hän sai vastuuta erikoistilanteissa. Kun ottaa huomioon, että hän ei ole harjoitellut joukkueen kanssa kuin vajaan viikon, voidaan miehen esitystä pitää varsin hyvänä.

Kärppien vakioryhmittymästä puuttuivat lauantaina Bros, Teemu Normio ja Jaakko Suomalainen. Tshekkisentteri Bros kärsii kylkivammasta ja hän palannee harjoituksiin maanantaina. Normio olisi ollut pelikykyinen IFK:ta vastaan, mutta hänen annettiin lepuuttaa pientä lonkkavammaansa. Suomalainen on sen sijaan pitempään sivusta, sillä hänen polvensa operoitiin kuluvalla viikolla.

HIFK:n puuttuivat Kimmo Kuhta, Hannu Pikkarainen, Mikko Turunen sekä Jan Lundell.

Nordic Trophy jatkuu Kärppien osalta ensi viikolla kahdella kotiottelulla. Ouluun saapuvat Djurgården ja Linköping. HIFK:lla on puolestaan ensi viikolla kotipeli kolmena peräkkäisenä päivänä. Keskiviikkona Helsinkiin saapuu Davos, torstaina Frölunda ja perjantai Färjestad.