"Eihän nyt hallitsevaa mestaria tarvitse tuomarin noin paljoa auttaa" - Pelicans selvisi viime hetken tasoituksesta

LIIGA / Raportti
Esa Pirnes alusti Jesse Puljujärven maalin, mutta joutui jättämään pelin kesken toisessa erässä.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Oulun Kärppien ja Lahden Pelicansin kauden kolmas kohtaaminen päättyi lukemiin 2−3. Vierasjoukkue Pelicansin voiton myötä joukkueiden tämän kauden kaikki kohtaamiset ovat päättyneet vierasjoukkueen voittoon.

Ottelun ensimmäisen erän paras maalipaikka nähtiin, kun kotikaukaloon palannut tuore nuorten maailmanmestari Antti Kalapudas ja kahden vuoden takainen nuorten maailmanmestari Saku Mäenalanen karkasivat hyökkäykseen. Kalaputaan ratkaiseva syöttö tuli kuitenkin aavistuksen liian myöhään eikä Mäenalanen enää ylettänyt ohjaamaan kiekkoa maaliin.

Erityisesti ensimmäisessä erässä Pelicansin parhaat maalintekopaikat syntyivät aggressiivisen karvaamisen seurauksena. Korkealta karvaamisen ansiosta Pelicans sai myös tehtyä Kärppien hyökkäyksiin lähtöä huomattavasti vaikeammaksi.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vasta ottelun puolenvälin jälkeen, kun kotijoukkue Kärppien Jesse Puljujärvi viimeisteli maalin Esa Pirneksen ja Mika Pyörälän syötöistä. Maali oli tuoreelle maailmanmestarille ensimmäinen Liigassa sitten lokakuun.

Hetki avausmaalin jälkeen kotijoukkueen Julius Junttilalla oli mahdollisuus iskeä oululaiset kahden maalin johtoon, mutta Junttila sutaisi ohi kiekosta.

Illan avausosuman syöttänyt Pirnes jätti ottelun kesken toisessa erässä. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi Pirneksen vammasta ottelun jälkeen.

− Pirnekselle tuli paha haava akillesjänteen seudulle. Onneksi akillesjänne ei kuitenkaan mennyt kokonaan poikki. Meiltä puuttuu tällä hetkellä kolme sentteriä, ja kyllähän se pikkaisen näkyikin sitten kolmannessa erässä hyökkäyspelissämme.

Vierasjoukkue Pelicans avasi maalitilinsä Kärppien Miro Aaltosen kärsiessä rangaistusta laitataklauksesta. Vieraiden Ryan Potulny iski kiekon ohi kärppävahti Sami Aittokallion Marko Pöyhösen ja Miika Roineen syötöistä.

Kolmannen erän alussa Pelicans tarjosi kotijoukkueelle kylmän suihkun, kun Vili Sopanen iski 1−2-maalin alle puolen minuutin pelin jälkeen.

Jännitys säilyi loppuun saakka

− Viidellä viittä vastaan pelimme oli mielestäni mallikasta kaksi ensimmäistä erää. Meillä oli riittävät paikat tehdä enemmänkin kuin yksi maali. Kolmannen erän alussa pelasimme huolimattomasti ja kiekko oli saman tien maalissa, päävalmentaja Marjamäki kertasi illan kulkua.

− Saimme tärkeän tasoituksen ottelun viimeisillä sekunneilla, ja jatkoajalla meillä oli ihan riittävä määrä pistää peli pakettiin. Meidän maalintekopelimme oli tänään melko köykäistä. Lauoimme 65 kertaa ja saimme lukuisia huippupaikkoja, joten maalintekoon me tänään kompastuimme.

Kärpät teki 2−2-tasoitusmaalin pelatessaan kuudella kolmea vastaan Pelicansin Jan Latvalan ja Ryan Potulnyn kärsiessä kaksiminuuttisiaan. Pelicansin päävalmentaja Petri Matikaisella oli sanansa sanottavana tuomareiden ratkaisusta kyseisessä tilanteessa.

− Eihän nyt hallitsevaa mestaria tarvitse tuomarin noin paljoa auttaa. Ymmärrän, että jos jäähy tai toinenkin tulee tuohon loppuun, mutta siinähän oli kaksi aivan selvää metrin paitsiota. Suurmestaria ei tarvitse auttaa niin paljoa.

Matikainen oli todella tyytyväinen joukkueensa esitykseen voittolaukauskilpailussa otetun 3−2-voiton jälkeen.

− Valmistauduimme otteluun todella hyvin. Pelasimme äärimmäisen hyvän ja sitoutuneen pelin. Puolustimme hyvin, hyökkäsimme hyvin lähes koko 60 minuuttia. Olen todella tyytyväinen joukkueen asenteeseen ja meininkiin. Kaksi pistettä täältä on kova saavutus.

Ottelun ratkaisi voittomaalikilpailun neljännellä kierroksella Pelicansin Sopanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo