KalPa turnausvoittoon

LIIGA / Raportti
Kuopion turnauksen finaalissa kohtasivat isäntä KalPa ja vierailija Sveitsin Rapperswil Jona-Lakers. Yleisöön menevässä ottelussa nähtiin maaleja ja jokunen taklauskin. Kautta alustavan harjoitusottelun tyyliin myös virheitä nähtiin monen jätesäkin edestä.

KalPa tuli otteluun hyvällä sykkeellä ja turnausta ennen leireillyt, raskaalla jalalla liikkeellä ollut Rapperswil oli auttamattomasti potkun perässä.

Avausmaalin täräyttivät kuitenkin Sveitsiläiset. Markus Butlerin laukoman kiekon suti ilmasta sisään Daniel Steiner.

Isännille siunautui avauserässä lukuisia maalipaikkoja. Lähimmäksi pääsi pirteästi esiintynyt Jani Tuppurainen, joka "vanhanaikaisellaan" lirutti kiekon jo maaliviivalle asti, mutta Rapperswil-veskari Marco Streit yhdessä puolustuksen kanssa onnistui siivoamaan kiekon väljemmille vesille.

Vierailla oli tilanteita maalia lukuunottamatta vähän. Ainut varsinainen tilaisuus avautui yllätyksenä Janne Jalasvaaran harhasyötöstä. KalPa-vahti Nissinen selvitti syntyneen läpiajon tyylikkäästi eikä lisää takaiskuja syntynyt.

KalPa onnistui maalinteossa vasta erän lopulla. Ville Hämäläinen ampui ranteella kiekon maalille, josta KalPan parhaimmistoon kuulunut Jyri Junnila ohjasi kiekon verkkoon.

Puoli minuuttia ennen erän päätöstä Juha Alastalo vei isännät johtoon varsinaisella biljardilaukauksella puolustajan kautta.

Tehoton KalPa

Viime kaudella tuttu ja turvallinen "toisen erän katastrofi" ei ainakaan tällä kertaa toistunut. Tosin paljon puhuttu ilmeen uusiutuminen myös kentällä ei toteutunut omassa päässä, vaan merkki- ja syöttövirheitä sattui useita.

Toinen erä oli yhtä sekava kuin ensimmäinenkin, kiitos päätuomari Tatu Savolaisen, jonka rukkanen heilahti kohti lamppuja ottelussa yhteensä 23:n kahden minuutin ja yhden pelirangaistuksen verran.

KalPa pääsi kuitenkin paremmin erään käsiksi ja Junnilan soolon päätteeksi 3-1-osuma oli lähellä, mutta Streit oli tällä kertaa etevämpi.

Vieraille avautui oiva paikka tasoitukseen, kun Jarkko Kauvosaari karvasi kiekon alivoimalla puolustaja Gaetan Voisardilta ja pääsi läpi. Savolainen päätti kuitenkin antaa KalPa-kapteenille rangaistuksen koukkaamisesta.

Rapperswil ei kuitenkaan 5-3-ylivoimansa aikana saanut Marius Czerkawskin paikkaa lukuunottamatta pahempia tilanteita Nissisen vartioimalle maalille.

KalPa näytti vievän turnausvoiton nimiinsä, kun 35 minuutin kohdalla Jalasvaara toi kiekon alueelle. Kiekko päätyi Junnilalle, joka toimitti pelivälineen takanurkalla vapaana olleelle Tuppuraiselle, jolla oli helppo työ siirtää KalPa 3-1-johtoon.

Pari minuuttia ennen erän loppua vieraiden kuumakalle, NHL-kokemusta rutkasti omaava Czerkawski, toi vieraat terävän vastahyökkäyksen päätteksi maalin päähän. Syötön maaliin tarjoili muuten pimennossa surffaillut Tom Koivisto.

Kolmas erä miekkailua

Jos kaksi ensimmäistä erää oli viihdyttävää, oli kolmas erä varsinaista mailaviidakkoa. Ottelun päätuomari Savolainen keksi osin syystä, osin syyttä joukkueille kokonaisuudessaan 9 rangaistusta.

Rapperswil tuli ottelussa tasoihin pari minuutin pelin jälkeen. Tutkapari Steiner-Butler toimi jälleen. Tällä kertaa vastahyökkäyksen päättäjänä toimi Butler, joka sai mallikkaan syötön Steinerilta Nissisen ulottumattomiin.

Kolmas erä oli pitkälti erikoistilannepelaamista, josta kummallekaan ei voi antaa kovinkaan hyvää arvosanaa. Varsinkin isäntien on petrattava rutkasti ylivoimaansa, mikäli he aikovat kasvattaa pistepussiaan alkavassa SM-liigassa.

Rangaistuslaukauskilpailussa ratkaisu nähtiin vasta kuudennessa parissa. Kotijoukkueesta viimestelyssä onnistui ennen Kauvosaarta vain Bryan Lundbohm. Vieraiden osumasta vastasi toinen NHL-kettu Stacy Roest napakalla ranteellaan.

Vielä terävämpi oli illan sankarin laukaus. Lukko-kasvatti sinetöi turnausvoiton 2201 katsojan iloksi B-pisteiden välistä tuimalla laukauksellaan riman alle ja näin pytty jäi ansaitusti Kuopioon.

KalPasta voidaan ottelun perusteella nostaa esiin nuorisohyökkääjät Tuomas Kiiskinen ja Tommi Jokinen. Myös Kauvosaari, Junnila ja Tuppurainen ansaitsevat kehut suorituksestaan.

KalPa jatkaa harjoituskauttaan seuraavan kerran ottelussa ruotsalaista jalkapallojätti Hammarby IF:ää vastaan.

Rapperswil puolestaan päättää Suomen kiertueensa ja palaa takaisin kotimaahansa ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle