KalPa taisteli voiton Pelicansista

LIIGA / Raportti
KalPa näytti jälleen kerran pystyvänsä kukistamaan sarjataulukossa korkeammalla keikkuvia joukkueita. Niiralan montussa Pelicans sai kokea kuopiolaisten kotivireen. Lahtelaiset joutuivat kotimatkalle 3-2 -jatkoaikatappion saattelemana.

Kotijoukkueen sankariksi nousi jatkoajalla voittomaalin laukonut Tuomas Kiiskinen. KalPan juonikas laitahyökkääjä pääsi nostamaan voitto-osuman jatkoajan ensimmäisellä minuutilla Jiri Bicekin ja Janne Jalasvaaran esityöstä. Pelicansin puolustaja Jani Forström seurasi tilannetta jäähyaition puolelta.

Kotivoiton myötä kuopiolaiset katkaisivat neljän ottelun mittaisen tappioputken. Voitto sarjakärkipään joukkueesta maistui KalPalle makealta.

- Oikeus voitti, kun saatiin pisteet jatkoajalla. Nuori joukkue kasvoi taas. Pelicans on todella hyvä jääkiekkojoukkue, joka pelaa hyvin kotonaan ja vieraissa, mietiskeli KalPan valmentaja Pekka Virta.

Maaleja tasaiseen tahtiin

Kotijoukkue aloitti pelin vauhdikkaasti. Ottelun alkuhetkillä puolustaja Ville Varakas laukoi terävästi kiekon Tommi Satosaaren vartioiman maalin tolppaan.

- Meillä oli mahdollisuus tehdä ottelun ensimmäinen maali. Saimme aavistuksen verran parempia paikkoja, mutta tolppaa lähemmäksi emme päässeet, harmitteli Pekka Virta.

Kuopiolaisten hermoillessa Pelicans iski ottelun avausmaaliin. Lahtelaisten ulkomaalaisvahvistus Evan Schwabe pääsi pujottamaan kiekon ohi maalilla mainiosti pelanneen Mika Oksan.

Toiseen erään KalPa lisäsi tempoa ja panosti hyökkäyspeliin. Molemmat joukkueet saivat luotua hyviä maalipaikkoja, mutta tällä kertaa KalPa oli vierailijoitaan terävämpi viimeistelyssä.

Ensin Janne Jalasvaara toi KalPan mukaan otteluun laukomalla ylivoimamaalin komean kuvion päätteeksi. Esityön maaliin tekivät Teemu Virtala ja Jarkko Kauvosaari.

Toisen erän loppupuolella KalPan puolustaja Ville Varakas vei kotijoukkueen ansaittuun johtoon. Varakkaan siniviivalaukaus painui ohi kovassa maskissa olleen Satosaaren.

- Kun altavastaaja tulee tasoihin ja menee johtoon, niin silloin menee vaikeaksi, myönsi Aravirta.

- Meidän olisi pitänyt pystyä lyömään niska poikki toisen ja kolmannen erän ylivoimahyökkääjissä, tuumi Virta.

Kuopiolaisille oli taas kerran mahdollisuus kuitata täysipistepotti matkaan, toisin kuitenkin kävi. Tällä kertaa KalPan puolustukselle sattui musta hetki kolmannen erän loppupuolella ja Jesse Saarinen pääsi viemään pelin jatkoajalle.

Jatkoajalla ottelun sankariksi nousi KalPan Tuomas Kiiskinen. Laitahyökkääjän rannelaukaus pysäytti pelikellon aikaan 60.39.

Oksa vei KalPan voittoon

Molempien joukkueiden maalilla esiintyi pelaaja, joka oli joutunut viime aikoina tyytymään vaihtoaition luukun availuun. KalPan maalilla Mika Oksa korvasi nuoren Mika Järvisen ja Pelicansin maalilla Tommi Satosaari sai torjuntavastuun Antti Niemen ollessa lepovuorossa.

Kuopiolaisten maalilla Oksa pelasi eleettömästi ja oli voiton takuumies. Kuopiolaisvahdille merkittiin ottelussa 26 torjuntaa ja lopulta Oksa sai tilastoihin ensimmäisen kotivoiton KalPan paidassa.

- Kivempi voittaa, kuin hävitä. Ei ole ainakaan liiaksi voittoja tullut. Hyvät ovat fiilikset, kiteytti huojentunut Oksa

Oksan iltapuhteeseen mahtui monta hyvää torjuntaa. Pelicansin Jesse Saarinen pääsi kaksi kertaa yrittämään Oksan ohittamista tuloksetta.

- Oksan nostan mielellään esiin. Vaikea loukkaantumisien sävyttämä kausi ja nyt onnistuminen, totesi Virta maalivahdista.

Kokeneen Oksan kausi on mennyt pipariksi loukkaantumisien takia. Hyvä torjuntavire ei ole löytynyt oikein missään vaiheessa. Konkari ei kuitenkaan ole kirvestä kaivoon heittämässä.

- On tehty hommia. Pelejä tulee sitten, kun tulee. Loukkaantumiset ovat kiusanneet, mutta pitää jaksaa painaa, mietti Oksa.

Asennevamma puhutti lehdistötilaisuudessa

Miltei kaiken valmentajaurallaan nähnyt Hannu Aravirta närkästyi lehdistötilaisuudessa, kun hän kuuli oman pelaajan kertoneen, että Pelicansilta puuttui nöyryys illan ottelussa. Kokenut Aravirta ei niellyt oman pelaajansa selittelyä.

- Miksi he eivät kunnioita vastustajaa? On törkeä selitys KalPaa ja heidän peliään kohtaan mitä he esittävät, jos pelaaja tulee sanomaan, ettei meillä ollut nöyryyttä. Koen sen helvetin huonona juttuna ja kunnioituksen puutteena, jos noin selitellään hävitessä altavastaajalle, jyrähti Aravirta.

Pelicans-valmentajan mukaan KalPan hyvät otteet ovat joukkueen tiedossa. Asennevammaa hän ei joukkueen esityksestä löytänyt, vaan onnitteli rehdisti kotijoukkuetta voitosta.

- Onnittelut KalPalle voitosta ja hyvästä pelisuorituksesta. Joukkue pelaa kentällä hyvin. Heillä on energiaa, kurinalaisuutta ja itseluottamusta. Kyllä me kunnioitetaan KalPan osaamista. Koko kauden ajan viestit ovat olleet selkeitä, että KalPa pelaa hyvää jääkiekkoa, jatkoi Aravirta.

Osansa asennevammasta sai kuulla myös media. KalPan valmentaja Pekka Virtakin ihmetteli, kuinka myös kirjoittavan median vähättelyä KalPan hyvistä otteista.

- On toi aika mielenkiintoista, kun pari vuotta olen täällä ollut, niin harvassa on ne pelit kun ollaan voitettu, jolloin sinä et ole papereista löytänyt, että vastustaja on nukkunut, totesi Virta eräälle lehdistön edustajalle.

Oli asiat niin tai näin, niin kärpäsenä katossakin olleet saivat todistaa KalPan voiton Pelicansista.

» Lähetä palautetta toimitukselle