Turkulaisilla masentava visiitti Kuopioon

LIIGA / Raportti
TPS oli lähes täysi vastaantulija ja KalPa kykeni ottamaan helpohkon voiton tiistai-illan kotikamppailussaan. Ottelun puheenaiheeksi nousi avauserän tilanne, josta KalPa teki ottelun avausmaalin. Tunnelmia turkulaisleirissä ottelun jälkeen voi luonnehtia lämpimänpuoleisiksi.

KalPan avausmaali syntyi tilanteessa, jossa turkulaisten puolustaja Joonas Järvinen tönäisi KalPan Pasi Hirvosta kummankin luistellessa maalin taakse. TPS-vahti Alexander Salak oli pysäyttämässä kiekkoa maalin takana ja Järvisen tuuppaisema Hirvonen lennähti päin Salakia. Salak lensi tilanteessa kentän pintaan ja koko turkulaisjoukkue lopetti pelaamisen ja jäi odottamaan tuomarin vihellystä.

Vihellystä ei kuitenkaan koskaan kuulunut, vaan KalPa jatkoi pelaamista ja Toni Hyvärinen ampui kiekon tyhjänä ammottaneeseen TPS-maaliin. Salak hiiltyi tästä täysin ja ryntäsi tuomareiden kimppuun. Tsekkivahti rikkoi samalla raitapaitojen koskemattomuutta ja sai tästä hyvästä suihkukomennuksen.

TPS joutui tämän seurauksena viideksi minuutiksi alivoimalle ja tämän rangaistuksen aikana KalPa käytännössä ratkaisi ottelun edukseen.

- Tietenkin onnittelut KalPalle hyvästä pelistä ja kolmesta pisteestä. Olimme hyvin mukana pelissä ennen sitä ensimmäisen erän ihmeellistä tapahtumaa, joka meidän mielestämme meni aika oudosti. Meidän maalivahti kaadetaan ja pelaajat lopettavat pelaamisen. Yhtäkkiä kiekko onkin maalissa ja meidän pelaaja saa ottelurangaistuksen, kommentoi ottelun kulkua turkulaisten valmentaja Kai Suikkanen.

Palloseuran pakka sekaisin

KalPa latoi reiluun puoleen tuntiin 5 maalia ja ottelu oli sitä myöten selvä. TPS kaunisteli loppulukemia turhankin edukseen kilpipaitojen äärimmäisen lepsun ja kurittoman kolmannen erän peliesityksen ansiosta. Kotijoukkueen päävalmentaja Pekka Virta olikin asiasta luonnollisesti harmissaan.

- Johtoasemassa pelaaminen ei onnistunut tänään kovinkaan hyvin, vaikka tällä kaudella olemme useasti kyenneet pitämään tiukan johtoaseman loppuun saakka. Kentällä oli monia kurittomia suorituksia ja joukkue otti niistä onkeensa. Voittopelistä huolimatta kopissa oli apeita kasvoja, sillä pojat kokivat pelanneensa lopussa hölmösti. Toivottavasti tämä taas yhdistää joukkuetta ja virheiden takia emme hävinneet tänään yhtään pistettä, totesi Virta.

Ottelun alkuhetkillä Salak ehti nollata Teemu Hartikaisen läpiajon ja Toni Mäkiahon avopaikan, mutta kovin paljoa torjuntoja miehelle ei ehtinyt ennen ulosajoa kertyä. Tunteita kuumentaneen avausmaalin jälkeen TPS-maalille luistelleella Juha Kuokkasella oli kova paikka tulla kesken pelin mukaan, mutta KalPa onnistui maalinteossa ylivoimalla jo reilua minuuttia myöhemmin.

Liukkaasti läpi ottelun pelannut Tuomas Kiiskinen ajoi komeasti maalintekopaikkaan ja turkulaislähtöinen Tapio Laakso napautti paluukiekosta maalin Kuokkasen patjan kautta.

Ottelun kolmas maali syntyi niin ikään ylivoimalla heti toisen erän alkajaisiksi komealla Kalle Sahlstedtin ylänurkkavedolla. Tämän maalin voidaan katsoa ratkaisseen ottelun, sillä TPS-pelaajien liike oli täysin kateissa tämän jälkeen.

Noin viisi minuuttia myöhemmin turkulaiset saivat jälleen lunta paidankauluksesta sisään Aurajoen rantojen kasvatin toimesta. Naantalissa syntynyt Timo Salo sivalsi ottelun voittomaaliksi jääneen 4-0-osuman Kiiskisen syötöstä.

Aatu Hämäläinen näytti maalinteon mallia joukkueen kapteenille ottelun puolivälin jälkeen. Sami Kapanen tupeksii täydellisesti kaksi avopaikkaa samassa vaihdossa ja kun kultakypärä on juuri ehtinyt vaihtoaitioon naureskelemaan suorituksiaan, täräyttää Hämäläinen kiekon ohi voimattoman Kuokkasen.

- Sinne päin vain huitaisin. Taisi mennä puolustajan mailasta, kommentoi Hämäläinen illan ensimmäistä osumaansa.

Johtoasemassa pelaaminen todella lepsua

Kolmannessa erässä KalPan peli muuttui täysin aneemiseksi ja kentällä nähtiin varsin lepsuja suorituksia. TPS sai hyviä paikkoja pitkälti kuopiolaisten kurittomasta pelistä johtuen. Ilari Filppula rikkoi joukkueensa kuparisen, kun kilpipaitojen puolustuksessa Ville Varakas oli antanut huonon avaussyöttönsä suoraan Filppulan lapaan.

Hämäläinen teki vielä illan toisensa, kun Laakson aloitusvoiton jälkeen suonenjokelainen siirsi kiekon turkulaismaaliin Varakkaan ampumasta päätykiekosta.

- Sovittiin Varakkaan kanssa aloituksessa, että hän heittää kiekon maalille. Puolustaja peitti hyvin tilanteessa, niin Varakas laittoi sitten hyvin laidan kautta. Kiekko tuli sitten suoraan lapaan, niin oli helppo laittaa sisään, kertaili Hämäläinen illan toista osumaansa.

Isäntäjoukkue tarjosi kohteliaasti vierailleen vielä pari maalia, kun haluttoman ja vauhdittoman miekkailun lomassa Sami Venäläinen ja Jamie Johnson merkkauttivat maalit tililleen ja kavensivat ottelun loppulukemat turhankin mairitteleviksi hunajajoukkueen kannalta.

Turkulaisten parhaimmistoa oli Filppulan johtama ketju, jonka laidassa varsinkin Jarkko Hattunen oli yritteliäällä päällä. KalPan parasta osaamista näytti viime viikon tapaan Tapio Laakson johtama kakkosketju.

- Olemme päässeet pelaamaan Kiiskisen ja Laakson kanssa tutulla kentällä. Peli on sujunut hyvin. Nyt vähän kiekko pomppinutkin sisään. On helpompi, kun tietää missä toiset menevät. Välillä voi melkein heittää puolisokkona, velmuili kahden maalin iltaa viettänyt Aatu Hämäläinen.

Valmentajat kaukana tyytyväisestä

Suikkanen näki Salakin tilanteen pitkälti ratkaisseen pelin suunnan, mutta myönsi KalPan olleen parempi joukkue. Ilman jossittelua turkulaisten luotsi ei kuitenkaan malttanut olla.

- Turhaahan näillä lukemilla on selitellä, mutta tämä (Salakin) jäähy maksoi meille toisen maalin ja periaattessa myös kolmannen. KalPa oli toisessa erässä meitä parempi, se oli kiistatta selvä asia kuitenkin. Kolmannessa erässä saimme ryhtiä pelaamiseen, mutta viiden maalin johtoasemassa kaveri luonnollisesti hölläsi otettaan ja pääsimme peliin mukaan, myönsi Suikkanen.

- Suoraan sanottuna ketuttaa, vaikka niin tappio tietysti aina tekee, mutta fiilikset häviön suhteen olisivat kieltämättä voineet olla erilaiset. Ilman tätä koomista tilannetta olisimme voineet taistella voitosta hieman paremmin, mutta KalPa oli joka tapauksessa tänään meitä parempi.

Pekka Virta oli tulokseen toki tyytyväinen, mutta ei anna joukkueelleen puhtaita papereita ottelun loppuhetkistä.

- Otteluun oli aika nihkeä lähtö meidän osalta, koska kerkesimme huilata reissun jäljiltä vähän aikaa. Toinen erä oli enemmän meidän näköistä kiekkoa. Paikkoja oli sen verran runsaasti, että pojat olisivat voineet tehdä muutaman enemmänkin. Kaiken kaikkiaan toiseen erään olen todella tyytyväinen. Ymmärrän kyllä pelaajia, että viimeiseen erään oli hankala löytää sykettä. Hyväksyttävää tämä ei kuitenkaan ole, harmitteli Virta voitosta huolimatta.

KalPa matkaa torstaiksi Lappeenrantaan, jossa vastassa on tiistaina tappion kärsinyt SaiPa. Palloseuran pelit jatkuvat vasta lauantaina, jolloin Turussa vastaan asettuu Jokerit.

» Lähetä palautetta toimitukselle