Zapolski torjui Lukko-historiaa

LIIGA / Raportti
Ryan Zapolskin ohittaminen ei onnistunut porilaisilta.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Lukon ja Ässien välinen taistelu sarjapisteitä oli ennalta arvattavan vähämaalinen ja päättyi lopulta kotijoukkueen kahden maalin voittoon. Illan hahmona hääri Lukko-vahti Ryan Zapolski, joka torjui kauden kahdeksannen nollapelinsä. Tämä on myös raumalaisseuran uusi ennätys pääsarjatasolla.

Satakuntalaisten back-to-back-viikonlopun ensimmäinen osaottelu tarjosi yleisölle vähän maaleja ja ajoittain hyvää kiekkoviihdettä vaikka taklaukset pelistä pääsääntöisesti puuttuivatkin.

Lukko oli pelannut kauden aiemmat kohtaamiset ilman ylivoimaosumaa, mutta viimein Lukko sai kiekon Ässienkin verkkoon erikoistilanteen turvin.

Tämä oli myös ottelun ratkaisu. Ässät otti kolme kaksiminuuttista ja Lukko löi kiekon kahdesti ohi Ässät-vahti Andreas Bernardin.

Samalla toisessa päässä kenttää kotijoukkueen jenkkivahti Ryan Zapolski oli taas täysin ohittamaton, ja voiton ohella torjui Lukon historiakirjoihin uuden nollapeliennätyksen.

− Mielestäni nähtiin ihan hyvä kiekkoilta. Kokonaisuutena hyvä suoritus meiltä viidellä viittä vastaan pelatessa. Tuntuu entistä enemmän, että ylivoimilla nämä ottelut nykyisin ratkaistaan, vierasjoukkueen päävalmentaja Pekka Rautakallio mietiskeli taiston tauottua.

− Joukkueelta ehjä suoritus. Missään vaiheessa vaihtoaitiossa ei käynyt edes mielessä, etteikö homma olisi hallussa. Ei ollut mitään hätää koko ottelun aikana, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kertaili ottelun tapahtumia.

Vierasjoukkue aloitti ottelun kotijoukkuetta terävämmin, mutta kovin vaarallisia tilanteita Ässät ei onnistunut luomaan. Mitä pidemmälle erä eteni, sen paremmin myös kotijoukkue sai peliään kulkemaan.

Toisessa erässä Ässille joutui ensimmäisen kerran alivoimalle, eikä Lukko jättänyt saamaansa etua hyödyntämättä. Yli minuutin pyöritys oli vierasjoukkueelle liikaa, ja ottelun avausosuma oli syntynyt.

Lukko tarjosi erässä kaksi kertaa vieraille ylivoiman, mutta porilaisten juonikkuus ei tuottanut kunnon maalipaikkoja.

Päätöserässä vierasjoukkueen puolustaja Juuso Wallin harkintakyky petti pahasti joukkueen ollessa jo valmiiksi alivoimainen. Kahden miehen ylivoimalla rannikkotykki Janne Niskala löi loppulukemat valotaululle.

− Erikoistilanteilla pyritään ottelut ratkaisemaan. Hyvin on mennyt tällä kaudella. Viidellä viittä vastaan pelissä on vielä kehitettävää, puolustaja analysoi joukkueensa otteita.

− Päätöserän parasta antia oli, että nyt ei passivoiduttu missään vaiheessa, Dufva kehui omiensa suoritusta.

Niskalan mainitsemaan viidellä viittä vastaan peliin päävalmentajalla oli oma näkemyksensä.

− Oli meillä paikkoja siinäkin tehdä maali, mutta nyt ei mennyt. Eikä tehnyt vastustajakaan. Lopputulos on kuitenkin aina se tärkein asia, Dufva muistutti.

Porilaiset jäivät jo toisen kerran Raumalla ilman maalia. Rautakallio löysi syyn huonoon viimeistelytaitoon.

− Nykypäivän maalivahdit ovat tosi hyviä. Huomiseksi pitää saada liikettä lisää ja vastustajan maalivahdin näkökenttään on saatava estettä. Sieltä ne maalit syntyvät.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo