Paluu maanpinnalle

LIIGA / Raportti
Nordic Trophy –turnaus sai jatkoa Lempäälän jäähallissa, jossa Tappara isännöi Frölunda Indiansia. Jo alkuminuuteilla tuli selväksi, että ruotsalaiset olivat tulleet voittamaan ottelun, kun taas isännät jäähdyttelivät vielä viimeviikkoisen Tampere Cupin tunnelmissa.

Alun kohnotuksen jälkeen Frölunda tuli aktiivisemmin mukaan otteluun painaen pelin Mika Lehdon maalia kohti. Ei ollutkaan yllätys, että vierailijat tekivät ensimmäisen maalin. Hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Andreas Holmqvist tälläsi kiekon ruuhkan takaa Lehdon torjuntaan, josta se lirui tarvittavat sentit maaliviivan yli.

Tämä herätti Tapparan koomasta ja pelin painopiste alkoi viivähtelemään ruotsalaispäädyssä yhä enemmän ja enemmän. Jarkko Pyymäki oli jo päästä kuittaamaan lukemat rystyltä, mutta Frölundan maalivahti Joel Gistedt kesti. Kotijoukkue onnistui viimein ylivoimalla, kun Teemu Aalto lämäsi kiekon pienen sivuttaissiirron jälkeen suoraan yläkulmaan.

Yksi joukkue

Toisessa erässä kentällä nähtiin lähestulkoon vain yksi joukkue, niin ylivoimaisia ruotsalaiset olivat. He tukkivat keskialuetta usealla miehellä, saivat kiekonriistoja ja käänsivät peliä kerta toisensa jälkeen. Käytännössä erä oli Tapparan eloonjäämistaistelua, jota väritti kiekon roiskaisut pleksien kautta, ylipitkät avaussyötöt, hyökkäyksiin lähtöjen hitaus, merkkausvirheet ja ajatuskatkot varsinkin omalla puolustusalueella.

On kuitenkin myönnettävä, että tamperelaiset selvisivät taistelusta voittajina, sillä Frölunda ei saanut lukuisista paikoista huolimatta viimeisteltyä kuin yhden maalin. Lehto onnistui torjumaan Tomi Kallion laukauksen, mutta Mikael Johansson oikealla hetkellä oikeassa paikassa ja iski irtokiekon sisään.

Niin ikään on totta, että Tappara sai hetkittäin pelin toimimaan varsinkin ylivoimalla, mutta usein tilanteet raukenivat ruotsalaisten aggressiiviseen kahden miehen karvauksen ansiosta.

Paketti sekaisin

Ratkaiseva erä oli lähes toisintoa edellisestä. Frölunda oli täysin suvereeni ensimmäiset kymmenen minuuttia, kunnes Harri Ilvosen napakka lyöntilaukaus siniviivalta muutti suuntaa ja yllätti hyvin pelanneen Gistedtin.

Kavennus kuitenkin sössittiin jo pari minuuttia myöhemmin. Frölundan hyökkääjä karvasi kiekon uinuvalta Lehdolta maalin sivustalla ja ennen kuin Lehto ehti kunnolla takaisin torjuntatöihin, paikalla oli koko ruotsalaisten hyökkäystrio. Tapparan puolustajat eivät heittäytymisistä huolimatta ehtineet estää tapahtumaketjua, kun Johan Andersson, Mikael Johansson ja Fredrik Pettersson juonivat kiekon Tapparan maaliin.

Tappara yritti vielä epätoivoisesti kääntää ottelun kulkua, mutta käytännössä peli oli ohi. Frölunda ei missään vaiheessa irtautunut taktiikastaan ja kotijoukkue löi päätään ruotsalaisten kurinalaiseen viisikkopelaamiseen.

Yhden maalin tappio ei tee oikeutta kenttätapahtumille, sillä Frölunda dominoi pelin jokaista osa-aluetta. Rauli Uramalla ja valmennusryhmällä on vajaat 24 tuntia aikaa miettiä miten muodostaa joukkue ryhmästä yksilöitä, sillä tämän iltasella esityksellä Tappara on pelkkä iltapala Färjestadille torstaina Hakametsässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle