Magnitogorsk Tampere-cupin finaaliin Tapparan kustannuksella

Tampere-Cupin ehdoton ennakkosuosikki, Venäjän superliigan hallitseva mestari, Metallurg Magnitogorsk raivasi tiensä finaaliin kolmatta kertaa perättäin. Tappara kaatui lukemin 2-1.

Tappara ja Magnitogorsk esittivät Hakametsän yleisölle kohtuullisen hidastempoisen ja tapahtumaköyhän kamppailun. Suuri osasyy tälle oli hallin jää. Liki sohjoinen jäänpinta ei edesauttanut kiekon eikä miesten liikettä.

Teemu Nurmi tuhlaripoikana avauserässä

Ottelun alkuminuutit mentiin selkeästi Tapparan merkeissä vierasjoukkueen jalkojen ollessa selvästi tukossa. Erän edetessä pidemmälle vieraatkin pääsivät kuitenkin mukaan tapahtumiin.

Erän kaikki merkittävät maalipaikat tulivat Magnitogorskin päähän ja samalle miehelle. Teemu Nurmi pääsi kokeilemaan ensin lähietäisyydeltä kahdesti ja myöhemmin poikkisyötöstä takatolpalta. Tuloksetta.

Maalejakin syntyy

Toinen erä alkoi ensimmäistä sähäkämmin ja vieraiden Nikolai Kulemin karkasi heti läpiajoon. Tapparan huikeasti pelannut maalivahtilahjakkuus Harri Säteri kuitenkin torjui yrityksen.

Seuraavat tilanteet loi kotijoukkue Tappara. Varsinkin ylivoimalla joukkue loi tilanteita, mutta vieraiden nuori maalivahti Ilja Proskurjakov oli tarkkana.

Hieman ottelun puolenvälin jälkeen aukesivat ottelun maalihanat. Tapparassa koeajalla esiintyvät Samu Isosalo ja Taneli Jaatinen hoitivat kiekon Magnitogorskin verkkoon. Isosalo laukoi ja Jaatinen lapioi paluukiekon sisään lähietäisyydeltä.

Magnitogorskin vastaus tuli kahden miehen ylivoimalla. Teemu Nurmi ja kaimansa Aalto istuivat jäähyllä, kun venäläisten tshekkivahvistus Jaroslav Kudrna siirsi Martin Strbakin laukauksen paluukiekon ohi voimattoman Säterin.

Tappara jäähyilee mahdollisuutensa

Kolmannen erän alussa läpi ottelun hyvin hyökkäyksiä tukenut Tapparan nuori puolustaja Miko Malkamäki oli ohittaa Proskurjakovin, mutta tämän hanskapelastus pelasti venäläiset.

Ottelun ratkaisevan maalin iski tehotshekki Jan Marek. Ykkösketjun laitahyökkääjä sai hyvän avauksen vauhtiin vasemmalle kaistalle Vitali Atjushovilta. Marek otti kaksi potkua ja lähetti b-pisteen yläkaarelta kireän lämärin Säterin patjan ja kilven välistä verkkoon.

Tappara koetti saada takaa-ajoa aikaiseksi, mutta sen mahdollisuudet kaatuivat jäähyilyyn. Joukkue otti viimeisellä kymmenellä minuutilla neljä kaksiminuuttista.

Magnitogorsk eteni voitollaan varmuudella turnauksen loppuotteluun, jossa se puolustaa kahden edellisvuoden voittojaan.

Nuoret Tapparan vahvin osa

Tapparan parhaat illan ottelussa olivat huikeasti torjunut Harri Säteri ja hyvin liikkuva,taitava puolustaja Miko Malkamäki.

Myös koeajalla esiintyvät Antti Jaatinen ja Samu Isosalo voivat olla esitykseensä tyytyväisiä. Isosalon rooli isokokoisena puolustavana sentterinä tuli esille joukkueen lukuisilla alivoimilla.