Tappara voitti maalintekokilpailun, Skellefteå jäähykuninkuuden

LIIGA / Raportti
Tapparan kauden ensimmäinen kotiottelu tarjosi ajankohtaan ja kokoonpanoon suhteutettuna ihan kelvollista kiekkoa. Nihkeästi alkanut ottelu parani loppua kohti mentäessä ja lopun trilleri olisi voinut viedä pelin aina jatkoajalle saakka.

Väkinäisten ensimmäisten minuuttien jälkeen kotijoukkue pääsi paremmin peliin kiinni ja hallitsi kenttätapahtumia tasaviisikoin pelattaessa. Sen sijaan vierailija Skellefteån peli oli vielä pahasti kesäterässä ja ruotsalaiset saivat toimitettua kiekon Tappara-maalilla päivystäneet Tommi Nikkilän suojiin vaarallisesti vain ylivoimalla pelatessaan. Tapparan liike ja aktiivinen kiekon siirtely alkoivat tuottaa tulosta erän loppua kohden pakottaen ruotsalaiset jäähyilemään oikein urakalla. Siitä huolimatta vaarallisimmat maalitekopaikat loistivat poissaolollaan.

Jäähyilyä

Toinen erä oli toisintoa ensimmäisen lopusta. Skellefteån pelaajat kuluttivatkin jäähypenkkiä lähestulkoon koko erän ajan. Ei ollut yllätys, että peli pyöri valtaosan erästä ruotsalaisten puolustusalueella. Ylivoimasta huolimatta Tappara ei pystynyt järjestelemään todellisia maalintekotilanteita. Laukaukset lähtivät pääosin siniviivalta ja jäivät ponnettomiksi. Loput torjui varman ottelun pelannut ruotsalaisvahti Andreas Hadelöv. Kyllä ammattimiesten olisi pitänyt venyttää verkkoa jo näistä paikoista muutamaan otteeseen. Homma ei ainakaan kaatunut tilaisuuksien puutteeseen.

Mutta kun jaksaa yrittää, alkaa tulostakin tulla. Erän puolen välin jälkeen Jori Lehterän syöttö maalinkulmalta Anssi Salmelalle yllätti Hadelövin ensimmäisen kerran, eikä hän ehtinyt reagoida Salmelan suoraan laukaukseen torjunnan arvoisesti. Vain muutama minuutti myöhemmin Steve Saviano ja Niko Nieminen pääsivät vastaiskuun ruotsalaispainostuksen aikana. Hadelöv torjui Niemisen vedon patjoilla, mutta reboundiin ehti ensimmäisenä luistelukone Saviano, jolla oli helppo työ sijoittaa kiekko tyhjään verkkoon. Skellefteån vaarallisin paikka syntyi, kun Mikael Renberg pääsi nappamaan kiekon Tappara-pakkien hölmöilyn seurauksena. Viimeistely lähietäisyydeltä jäätyi kuitenkin Nikkilän varusteisiin.

Loppuhuipennus

Viimeinen erä tarjoilikin sitten jo laadultaan hieman parempaa kiekkoa vauhdin lisääntyessä, otteiden railakoituessa sekä pienen jälkikahinoinnin seurauksena. Skellefteån aktiivisuus ja lisääntynyt liike aiheutti liudan jäähyjä Tapparan pelaajille, mutta siitä huolimatta ruotsalaiset osuivat vain kerran Anders Söderbergin noustua laidasta ja sijoitettua kiekon ohi Nikkilän.

Aivan pelin viimeiset minuutit Tappara oli lähes koko ajan kahden miehen alivoimalla nostaen ottelun viihtyvyysarvoa kelvollisiin lukemiin. Ilahduttavaa oli Tappara-pelaajien uhrautuvuus ja kiekkojen eteen heittäytymiset, vaikka kyseessä olikin vain harjoitusottelu. Ruotsalaiset siirtelivät kiekkoa mallikkaasti, mutta Tapparan pelaajat pääsivät purkamaan tilanteen kerta toisensa jälkeen. Samassa yhteydessä oli syntyä vielä Tapparan kolmas maali, kun omalta siniviivalta heitetty purkukiekko kilahti Skellefteån maalin tolppaan.

Torstaina Tapparalla on edessään todellinen koitos, kun se saa vastaansa hallitsevan Tampere Cup –mestarin, Metallurg Magnitogorskin.

Tapparan ketjut ottelun alussa:

Kiilholma – Lehterä – Venäläinen

Saviano – Piispanen – Nieminen

Pyymäki – Peltonen – Koskinen

Hölli – Lucenius – Peltola



Salmela – Grönvall

Benoit – Pentikäinen

Akkanen – Koistinen

Malkamäki – Ilvonen



Nikkilä (Säteri)

» Lähetä palautetta toimitukselle