Michael Keränen on Hakametsän herra

Ville Kolppanen koppasi Ilvekselle voiton.
Michael Keräsen taito on liikaa monelle liigaseuralle, jopa Tapparalle. Värikäs kiekkoilta Tampereella todisti Mansen paikallishegemonian olevan yhä elossa.

Joukkueet tulivat otteluun sarjataulukon vastaisesti. Ilves purjehti kolmen ottelun voittoputkessa ja Tappara oli hävinnyt perjantaina nolosti sarjajumbo-TPS:lle. Perjantainen tahti jatkui lauantaina.

- Pelasimme sillä tunnetasolla, mitä Tampereen paikalliskamppailu vaatii. Lisäksi puolustimme hyvin. Meillä on neljän voiton myötä hyvä draivi päällä ja nyt nautitaan Tampereen herruudesta, kehui Ilves-päävalmentaja Tuomas Tuokkola omiaan.

- Veimme peliä mielestäni kaksi ja puoli erää. Kiekollinen peli oli meille 70-30. Ilveksen kaikki maalit olivat sellaisia oho-maaleja, kommentoi Tappara-kollega Jukka Rautakorpi.

Keränen herättää Tapparan

Ottelu ei ollut Tapparan osalta edes alkanut, kun Ilves jo juhli.

Ilveksen hurjavireinen Michael Keränen katseli hetken Tapparan laiskaa viisikkoa, rynni maalille ja Sami Sandell sai runnottua kiekon Juha Metsolan selän taakse 16 pelisekunnin jälkeen.

Tapparan heikko valmistautuminen otteluun näkyi läpi ensimmäisen erän. Ilves pelasi fiksusti, piti kiekkoa ja käytti myös paikkansa.

Mitä opittiinkaan?

Tappara tuli toiseenkin erään heikosti. Keränen luisteli karkuun Tappara-puolustukselta, veivasi ohi Metsolan ja viimeisteli 0-2-maalin, kun toista erää oli pelattu 14 sekuntia.

Tapparan diesel alkoi hyrrätä jälkijunassa, sillä toisen erän loppu oli selvästi kirvesrintojen. Joukkue loi hyvää maskia Ville Kolppasen vartioimalle maalille, mutta Kolppanen oli 43 torjunnastaan jokaisen arvoinen.

Raymond Sawadan kavennettua maalin edestä Tappara sai tilaisuutensa. Josh Greenin puolirikollinen karvaus tuotti sentterille osuman, mutta maali oli liikahtanut paikoiltaan ennen maalia.

Ilves katkaisi Tapparan myllytyksen viileästi. Tommi Kivistön viivalaukaus vei Ilveksen 1-3-johtoon, joka antoi suuntaa loppupelille.

Ilves puolustaa johtoaan – Sawada puhuttaa

Ilves piti kolmannessa erässä johtonsa fiksusti ja viimeisteli lopussa Keräsen hienosta esityöstä 1-4-osuman Kai Kantolan toimesta.

Kolmannen erän puhutuin tilanne oli kuitenkin Tappara-hyökkääjä Raymond Sawadan taklaus Ilves-puolustaja Konsta Mäkiseen.

- Sawadan taklaus oli törkeä. Kaikkihan sen näkevät, viimeistään videolta, puhkui Tuokkola.

- Tuomarit antoivat Ilveksen roikkua koko pelin ja kärsimme tuomarilinjasta, vastasi Rautakorpi.

Virallisen kannan mukaan taklauksesta olisi voinut tuomita Sawadalle kaksiminuuttisen.

- Kovan vauhdin vuoksi taklauksesta olisi voinut ryntäyksestä jäähyn, kommentoi otteluvalvoja Reijo Ringbom.

Joukkueet pelaavat ensi kerran poikkeuksellisesti vasta keskiviikkona. Ilves isännöi HPK:ta, Tappara matkaa HIFK:n vieraaksi.