Tappara puolusti pisteet kotiin

Tappara vei ensimmäisen osan viikonlopun kaksoiskohtaamisesta Lukkoa vastaan. Pelillisesti se ei ollut vieraita juurikaan parempi, mutta pystyi parempaan maalintekotehokkuuteen. Johtoasemassa kirvesrinnat pelasivat taktisesti kypsästi. Tyylipisteitä ei todellakaan jaettu.

Tappara onnistui avauserässä laittamaan laatan Lukko-vahti Mika Norosen selän taakse kahden suoran hyökkäyksen päätteeksi, vaikka Lukko oli erässä kiekollisempi osapuoli.

- Päästiin 2-0 -johtoon ja sehän on erittäin haasteellinen tilanne joukkueen kannalta. Hyvän joukkueen merkki on kuitenkin, että pystyttiin se pitämään, mietiskeli Tapparan vastuuvalmentaja Risto Dufva pelin jälkeen.

Avausmaali syntyi ajassa 6.29 Olli Palolan esityöstä ja sen viimeisteli maalin nurkalta Miikka Männikkö. Tämän jälkeen Lukko sai otteen pelistä ja Tappara oli ottavana osapuolena. Viidentoista minuutin kohdalla Lukko-myllytys katkesi kuitenkin Tapparan 2-1 -ylivoimahyökkäykseen. Jerry Ahtola laukoi ja kiekko jäi torjunnasta Norosen patjojen väliin. Noronen oli itse lopulta se, joka kiekon maaliin sysäsi pistäessään patjat yhteen.

Ensimmäinen erätauko nähtiin etuajassa, kun päätypleksi hajosi reilun 18 minuutin pelin jälkeen.

Lukko ei löytänyt ratkaisua Tapparapakkien ohittamiseen.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Lukko jäi aseettomaksi kolmannessa erässä

Toisessa erässä Lukolla oli parikin mahdollisuutta tulla peliin mukaan ylivoimalla, mutta Tapparan alivoima ja maalivahti Jani Nieminen hoitelivat alivoimatilanteet takaiskuitta.

- Nieminen oli erinomainen maalissa ja niinhän nollapelissä aina yleensä on. Olen tosi tyytyväinen, että pystyttiin pitämään nolla. Se on kuitenkin merkki jostakin, filosofoi Dufva.

Kolmannessa erässä tuli sitten esille tällä kaudella ehkä näkyvimmin se, minkä Risto Dufva on Tapparaan toistaiseksi saanut sisäänajettua. Kotijoukkue jäädytti pelin totaalisesti, syötteli ja hakeutui irtokiekkoihin omassa päässä ensimmäisenä ja pelasi sitä sitten kärsivällisesti Lukon kenttäkulmauksiin. Erä oli kertakaikkisen tapahtumaköyhä, eikä Lukko keksinyt minkäänlaisia keinoja päästä todellisiin maalintekopaikkoihin.
Kertaalleen se sai tosin kiekon maaliviivan tuntumaan videotarkistuksen arvoisesti.

Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Mitja Robarin ottama kaksiminuuttinen sinetöi pelin lopullisesti Tapparalle. Lukko kokeili vielä rohkeasti ilman maalivahtia viidellä viittäkin vastaan, mutta maaleja ei enää nähty.

Lukon hengettömät vierasesitykset saivat jatkoa

Lukko on kyennyt vieraissa voittoon ja ylipäätään pisteille vain kahdesti ja viimeisin tällainen peli oli 30.9. Kettupaitojen vieraspelaamista tällä hetkellä leimaa suoraviivaisuuden ja ryöhkeyden puute. Kiekkoa pidetaan hallussa ja peliä näennäisesti hallitaan, mutta tilanteet tuppaavat ajautumaan hyökkäyspäässä kulmiin.

Tappara ja Lukko kohtaavat kuitenkin jo heti huomenna Raumalla, missä luultavasti on odotettavissa jo erilaista Lukkoakin. Sen tiedosti myös Dufva, kysyttäessä onko huomenna eri peli.

- Tietenkin. Onhan siinä jo eri alkamisaikakin, hauskuutti Tappara-vamentaja.