Tuskaiset pisteet

LIIGA / Raportti
Tappara jatkoi ailahtelevan jakson tuskaista suorittamista, kun se hävisi kotonaan SaiPalle jatkoajalla. Lappeenrantalaisten ei tarvinnut esittää ihmeitä tai erityistä venymistä. Voittoon riitti perussuoritus vieraskaukalossa.
lisää

Kuvakooste illan ottelusta
[katso kuvat]

- Valmistautuminen tähän peliin alkoi jo eilisen pelin jälkeen. Olen tyytyväinen tulokseen. Äärimmäiset tärkeät pisteet meille, SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin tiivisti tunnelmat.

SaiPa tuli pelin alkuun huomattavasti kotijoukkuetta nälkäisempänä ja haastoi Tappara-puolustusta luoden useita vaarallisia tilanteita Mika Lehdon vartioiman maalin ympärille. Avausmaali roikkui ilmassa, kun tuuliajolla ollut tamperelaispuolustus syyti paniikkiratkaisuja Lehdon pomputellessa kiekkoja.

Erän puolivälin jälkeen tamperelaiset alkoivat saada jalkaa hieman paremmin liikkeelle, mutta järkeä pelin rakentelussa ei edelleenkään ollut. Tappara keskittyikin kamppailuun ja sumputtamiseen keskialueella tylsyttäen lappeenrantalaisten hyökkäyksien terävimmän kärjen.

Passiivinen pelitapa jäi taktisesti torsoksi, kun taas yritteliäästi läpi ottelun alun puurtanut SaiPa sai henkisesti tärkeän osuman aivan erän lopussa. Petr Pohl toi kiekon laidasta hyökkäysalueelle, jätti pelivälineen Tappara-puolustajien keskellä nousevalle Scott Barneylle, jonka suoraan laukaukseen Lehto ei ehtinyt reagoida.

- Kone yskähtelee ja pelissä on tällä hetkellä paljon parannettavaa, mutta ei tässä vielä mitään paniikkia kuitenkaan ole. Eilinen ottelu ei voi painaa jaloissa ensimmäisessä erässä. Jos sillä oli vaikutusta, niin se olisi näkynyt lopussa. Syy oli jossain muualla, en osaa sanoa missä. Ensimmäinen erä oli meiltä äärettömän heikko, Tapparan pääluotsi Mikko Saarinen manasi.

Tappara heräsi hetkeksi

Tappara heräsi hieman horroksesta erätauon aikana ja pääsi paremmin peliin mukaan toisen erän alusta lähtien. Saarinen oli eilisen Pelicans-kamppailun jälkeen peräänkuuluttanut maalintekovastuuta myös muilta kuin Jori Lehterän ketjulta. Nyt vaatimus alkoi konkretisoitua teoiksi, kun Jyri Junnila toi kiekon yli siniviivan ja heitti syötön maalille, josta Joonas Koskinen ohjasi tamperelaisten avausmaalin.

Koskinen jatkoi hyvää virettään hetkeä myöhemmin tuomalla kiekon vahvasti SaiPan maalille. Kiekko valui maalinedustahässäkän päätteeksi maaliin ja tekijäksi merkittiin Koskinen. Vierailijat kuitenkin kuittasivat lukemat ylivoimalla vain reilun minuutin pelin jälkeen. Shayne Toporowski suti Lehdon jo kertaalleen torjuman kiekon maaliin Tappara-puolustajien estelyistä huolimatta.

- Oltaisiin voitu ensimmäisessä erässä lyödä kaulaa eteen, mutta ei pystytty siihen. Tappara tuli sitten mukaan peliin. Pelitilanteisiin nähden tasapeli on lähellä totuutta, Selin näki.

Päätöserässä ei tapahtunut käytännössä mitään mainitsemisen arvoista. Tappara töpeksi kolme ylivoimaansa luokattomaan kiekonsiirtelyyn ja umpisurkeisiin ratkaisuihin. Heikon kamppailun viimeinen sinetti saatiin jatkoajan neljännellä minuutilla, kun Tyler Redenbach tykitti kiekon siniviivalta maaliin Daniel Sondellin tarjoilusta.

- Tuomarilinja oli ihan täyttä paskaa tänään. Kolmannen erän linja ei ollut lähellekään tasapuolisuutta, Selin kirosi ja jatkoi.

- Nämä ovat kovia pelejä meille. Toivon mukaan tällaisilla voitoilla on positiivinen vaikutus joukkueen itseluottamukselle.

Saarinen puolestaan ei ollut tappiosta huolimatta täysin pettynyt joukkueen suoritukseen. Vaikka työsarkaa riittää, tavoitteista ei kuitenkaan tingitä.

- Mielestäni pelattiin 43 minuuttia ihan hyvää lätkää, mutta se ei vaan riittänyt. SaiPa teki vähän halvan maalin loppuun. Oli meillä siinä itselläkin paikkoja. Sellaista tämä jääkiekko on.

- Kuudes sija on tavoite ja siitä pitää kynsin-hampain pitää kiinni. Kovasti ei olisi varaa pistemenetyksiin ja myös joukkue tiedostaa sen. Kova haaste raapia peliä kasaan. Tuntuu, ettei saada 18 pelaajaa motivoitua pelaamaan yhtä aikaa. Toisaalta myös tärkeiltä paikoilta puuttuu pelaajia, mutta se on mittari meidän joukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle