TPS:lle voitto pitkän kaavan kautta

LIIGA / Raportti
TPS ei ole vielä kertaakaan jäänyt pisteittä tämän kauden European Trophyssa.
Kuva © Timo Savela
TPS:n ja Fribourg-Gottéronin välinen European Trophyn ottelu ei pitemmän kaavan kautta saavutetusta loppuratkaisustaan huolimatta tarjoillut harvalukuiselle yleisölle suurempaa draaman kaarta. Lämpimälle loppukesän illalle sopivasti kesäteräiset joukkueet nuhjasivat tehottomasti aina voittolaukaus-kilpailuun asti, jossa TPS vei pitemmän korren Dan Sextonin onnistuttua.

Ottelun alku toi elävästi mieleen taannoisen Pietarin SKA:n Turun vierailun, sillä myös tällä kertaa vierasjoukkue sai nopean avausmaalin ja vieläpä lähes identtisellä tavalla. Fribourgin Romain Loeffel toimitti kiekkoa siniviivalta maalille ja TPS:n puolustuksen merkkausvirhe jätti Benjamin Plüssille vapaat kädet ohjata kiekko verkon perukoille ohi hölmistyneen Fredrik Norrenan.

Salama-alusta huolimatta ottelu eteni jatkossa melko tasaisissa ja rikkonaisissa merkeissä. TPS hallitsi hienokseltaan ja sillä olikin useampi paikka tasoittaa, mutta kunnostautui vain paikkojen hukkaamisessa. Heikossa viimeistelyssä ei Fribourg jäänyt juuri pekkaa pahemmaksi, sillä vierailla oli myös omat paikkansa TPS:n virheiden johdosta.

Kaiken kaikkiaan viime keväänä NLA:n finaaleissa pelannut Fribourg jätti itsestään melko valjun kuvan. Joukkueen kiekollinen peli oli kelvollista, mutta hyökkäyspeli meni helposti kuskailuksi ja puskemiseksi. Omassa päässä sveitsiläiset olivat aiheuttaa itselleen roppakaupalla ongelmia kehnolla sijoittumisella, sillä TPS pääsi useita kertoja pelaamaan takatolpalle hyviä maalintekopaikkoja.

Vaikka suurelta osin TPS:n tehottomuus johtui heikoista ratkaisuyrityksistä, niin kiitosta on myös annettava mainiosti pelanneelle maalivahti Benjamin Conzille, joka piti huolen lopuista.

TPS:n pelaaminen puolestaan oli jälleen mennyt pienen askeleen eteenpäin. Vielä European Trophyn kotiavauksessa Brynäsiä vastaan vain kaksi ketjua oli samalla sivulla hyökkäykseenlähdöissä, mutta tänään jokainen ketju onnistui pääsääntöisesti saamaan kiekkoa liikkeelle ja viemään pelin vastustajan päätyyn. Vain kakkosketjulla (Tuomas Suominen-Tadas Kumeliauskas-Matias Sointu) oli suuria ongelmia kiekollisen pelin kanssa.

Toisen erän alussa TPS pääsi tasoittamaan Shaone Morrisonnin ylivoimamaalilla. Jykevä kanukkipakki sai siniviivalla yllättävän paljon tilaa ja lähetti kiekon tarkalla rannevedolla vasempaan yläkulmaan.

Myös toista erää TPS vei näennäisesti, mutta jatkoi tuhlailuaan. Erän lopulla jäähyily oli koitua TPS:n kohtaloksi, mutta illan teemaksi muodostunut tehottomuus jatkui. TPS:n alivoimakoostumuksilta jäi toistuvasti mies takatolpalle vapaaksi, mutta parhaimmillaankin sveitsiläiset osuivat tolppaan.

Kun kolmaskaan erä ei ratkaisevaa maalia tarjonnut, niin ratkaisua haettiin jatkoajalta, joka näytti juuri siltä, mitä odottaa sopikin. Kaksi vielä parasta kuntoaan ja terävyyttään etsivää joukkuetta lahjoitteli väsyneenä kiekkoa toisilleen vuorotellen, eikä pelissä ollut oikein järjen hiventäkään.

Ottelun kululle sopivasti onnistui voittomaali-kilpailun kuudesta yrittäjästä vain yksi. Puolisen tusinaa hyvää tekopaikkaa varsinaisella peliajalla tuhrinut Sexton onnistui yhdellä yhtä vastaan hieman paremmin ratkaisten pelin näppärällä harhautuksella.

 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle