Kärpät väänsi kaksi pistettä Turusta

LIIGA / Raportti
Keskikastin sijoista taistelevat TPS ja Kärpät väänsivät Turussa tasaisesti. Vieraat paransivat loppua kohden ja oululaisten voittomaali nähtiin lopulta jatkoajan alussa. Turkulaisille piste oli tappiosta huolimatta tyydyttävä saavutus.

Palloseura johti peliä pitkään, mutta lopussa vahvasti rynnistänyt Kärpät ei sekään ollut kaukana kolmen pisteen voitosta. TPS varmisti saalistamallaan pisteellä sen, että joukkue sijoittuu sarjataulukossa Kärppien edelle. Niinpä turkulaisten päävalmentajalla Kai Suikkasella oli varaa olla peliin ja lopputulokseen tappiosta huolimatta tyytyväinen.

- Kuitenkin yksi piste. Hyvä saavutus ja suoritus, koskea tämä voi olla just se piste. Asemat säilyvät, pelit vähenevät. Kiihkeä viikko on edessä, mutta niinhän se pitää tässä urheilussa ollakin. Kokonaisuutena hyvä peli.

Kärpille voitto oli viime aikojen turpasaunojen valossa tervetullutta vaihtelua. Niinpä Suikkanen ei ollut ainoa tyytyväinen hahmo lehdistötilaisuudessa, vaan myös oululaisten valmennusvastuuta kantava Mikko Haapakoski jakoi kiitoksia omilleen.

- Tyytyväinen pitää olla kahteen pisteseen. Tällä hetkellä pisteet ovat todella lujassa, oli vastassa kuka tahansa.

- Ollaan taaperrettu alamaissa, on ollut vähän sellaista käsijarru päällä pelaamista, nyt on jo vapautumisen merkkejä. Hyvä askel eteenpäin, huokaisi helpottunut Haapakoski.

Vähämaalista ja tasaista

Avauserä oli tasainen ja rikkonainen. Tilaisuuksia riitti jäähyjen myötä, mutta ylivoima oli puolin ja toisin heikkoa. Kärpät hukkasi lähes täydet kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa, TPS puolestaan sähelsi neljä perättäistä minuuttia onnettomin tuloksin. Säännön vahvistava poikkeus tosin nähtiin jo erän alussa, kun Jens Skålberg vippasi kiekon maalille ja peliväline pomppi maskin takaa Antti Halosen kautta ohi hölmistyneen Tuomas Tarkin.

Toinen erä jatkui melko tasaisissa merkeissä. Kello tosin kävi TPS:n eduksi, sillä isännät pystyivät pitämään sitkeästi yhden maalin johdostaan kiinni. Lisäapua isännille antoi David Leggio, joka näytti torjunnoillaan kisaavansa yhä tiukasti Atte Engrenin kanssa joukkueen ykkösveskan asemasta.

Ottelun käännekohdaksi muodostui lopulta toisen erän loppu, jolloin Tomas Plihal ja Kristian Kuusela nahistelivat keskialueella. Plihal oli yhteenotossa hanakampi ja pudotti hanskansa. Kuusela puolestaan piti hanskat kädessään ja keskittyi lähinnä suojaamiseen. Kärpät sai tilanteesta kahden minuutin ylivoiman, mutta molemmat passitettiin suihkuun pelirangaituksen myötä. Haapakoski ei tuomiota sulattanut.

- Se tietysti jäi harmittamaan, että pelaaja, joka haluaa pelata ja ottaa iskuja vastaan hanskat kädessä saa 5+20 ja kymppitilin täyteen ja huilaa torstaina. Ei mahdu mun järkeen.

Vaikka tilanteesta jaetut rangaitukset aiheuttivatkin polemiikkia, oli oleellisinta kuitenkin se, että vieraat saivat tilanteesta ylivoiman. Kärppien kannalta arvokas ylivoimamaali näki päivänvalon, kun Mikko Lehtonen ampui lujaa Leggion olkapään viereen. Alivoiman aiheuttanut Plihal sai Suikkaselta täydellisen synninpäästön.

- Jos mies pelaa tunteella, niin se on positiivinen asia. Pelaa joukkueen eteen, hieno mies.

Vieraat nousevat kuskin paikalle

Ykkössentterin suihkukomennus sekoitti TPS:n peliä paljon pahemmin kuin Kuuselan menetys vieraita. Kolmannessa erässä Kärpät oli selvästi niskan päällä ja näytti siltä kuin Palloseura toivoisi lähinnä jatkoajalle pääsyä. Joukkueen sauma oli Ilkka Mikkolan jäähy erän lopussa. Tulos oli kuitenkin surkea, vaikka Suikkanen käytti aikalisänkin juonien punomiseen.

- Peli oli ratkaistavissa erikoistilanteissa. Maalit tulivat erikoistilanteista, eli kyllä siellä tapahtuikin, mutta yv ei ollut kuitenkaan sitä mitä oltaisiin haluttu, harmitteli Suikkanen.

TPS sinnitteli lopulta jatkoajalle, mutta sen jälkeen noutaja koitti heti ensimmäisessä vaihdossa. Isäntien pakkipari Lee Sweatt - Markus Nordlund jätti väliinsä avoimen kaistan, ja loppu oli arvattavissa. Pavel Rosa vapautti Jari Viuhkolan läpiajoon, eikä tämä erehtynyt. Kärppien peli-ilmettä edellisen keskinäisen pelin jälkeen tylyttänyt Suikkanen pääsi tällä kertaa kehumaan vastustajaansa.

- Parasta kärppää, mitä ollaan tällä kaudella nähty. Se näkyi sitten tuloksessakin.

Palloseura jatkaa torstaina taisteluaan suorasta pudotuspelipaikasta Lahdessa, jossa vastaan asettuu ohuen oljenkorren varassa sinnittelevä Pelicans. Kärpät puolestaan jatkaa vieraspelejä Helsingissä HIFK:n vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle