Kaapin paikka

Kauden toisessa harjoitusottelussaan TuTo sai vastaansa HPK:n. Kauden ensimmäisen pelinsä pelannut HPK osoitti olevansa hyvässä iskussa jo elokuussa, eikä TuTolla ollut missään vaiheissa eväitä edes haastaa vieraita. Lopulta kotijoukkue jyrättiin täysin jäänrakoon numeroin 0-9.

- Lukemista tuli kyllä vähän rumat, mutta kyllä Mestis-porukkaan pitääkin olla tasoeroa, kun meinataan liigassa taistella mitaleista, tiivisti tehot 2+1 merkkauttanut Kai Nurminen pelin jälkeen.

HPK oli alusta alkaen niskan päällä ja joukkueiden tasoero kävi yhä selvemmäksi mitä pidemmälle ottelu eteni. HPK oli joka osa-alueella potkun tai kaksi edellä. Varsinkin ritaripaitojen pelinopeus ja hyökkäyksiin lähteminen oli huomattavasti vauhdikkaampaa kuin turkulaisilla.

Avausosuma nähtiin kahdeksan minuutin kohdalla Joonas Vihkon toimesta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Petri Koivisto onnistui torjumaan Cole Jarrettin tulisin kudin, mutta ei voinut enää mitään Roni Anderssonin jatkolaukaukselle.

Yksi ketju ylitse muiden

Toisessa erässä varsinkin HPK:n ykkösketju Pasi Tuominen-Aki Uusikartano-Kai Nurminen mellasti tehokkaana TuTon puolustusalueella. Erä ei ehtinyt vanheta kuin 42 sekuntia, kun Uusikartano ja Tuominen järjestivät kiekon Nurmiselle B-pisteen kaarelle ja Koivisto oli jälleen yllätetty.

Runsas pari minuuttia HPK:n kolmannen maalin jälkeen TuTon maalille liukui vasta 16-vuotias Joni Ortio, joka esiintyi päästetyistä maaleista huolimatta mallikelpoisesti.

Erän puolen välin krouvissa Nurminen oli syöttövuorossa Uusikartanon toimiessa viimeistelijänä. Ketjun vahvan toisen erän täydensi erän loppupuolella Nurmisen illan toinen maali.

- Hyvin meillä kulki, mutta katsotaan nyt, miten ketjut menevät loppujen lopuksi. Varmaan kokeillaan kaikenlaista ennen kauden alkua, arveli hyväntuulinen Nurminen.

HPK onnistui laajalla rintamalla

Päätöserässä oli jo hieman pelailun makua, mutta siitä huolimatta Pallokerho kiskoi maaleja tasaiseen tahtiin. Ensin Jussi Ruohola iski ylivoimalla kuudennen osuman ja hetkeä myöhemmin illan pisterohmu Aki Uusikartano siirsi ritaripaidat jo seitsemän maalin johtoon. Ennen päätöserän puolta väliä Sami Lähteenmäki sooloili numeroiksi jo 0-8 ja ottelun viimeisellä minuutilla Iivo Hokkanen täydensi työn.

Ykkösketjun lisäksi HPK:sta pistivät silmiin erityisesti pari kertaa nopeuttaan väläyttänyt Ossi Pellinen sekä taitava Jonas Andersson. Myös nollapelin pelannut Teemu Lassila voidaan laskea illan onnistujiin, vaikka TuTo ei missään vaiheessa pystynytkään Lassilaa laittamaan ahtaalle.

HPK:n harjoituspelit jatkuvat jo torstaina Pelicansin vieraana, jolloin saataneen totuudenmukaisempi kuva joukkueen tämänhetkisestä iskukyvystä. Myös TuTo on luultavasti hieman terävämpi seuraavassa harjoitusottelussaan. Joukkue kohtaa perjantaina Kupittaalla TPS:n.