Mielipide

Lappeenrannassa meni hulinaksi

LIIGA / Kolumni
SaiPan ja Ässien välisen ottelun keskimmäisessä erässä jaettiin peräti kolme ulosajoa ja 81 jäähyminuuttia. Jo ottelun avauserä antoi odotuttaa jonkinlaista tunteiden purkausta.

Avauserässä kotijoukkueen tunteita kuohutti tilanne, jossa Ässien romuluinen puolustaja Jani Honkanen kolhi epäselvässä tilanteessa SaiPan ykköspuolustaja Richard Lintneriä Ässien puolustusalueen kulmauksessa. Tilanteesta ei vihelletty tuomaripalaverin jälkeenkään jäähyä ja SaiPa päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä.

Toisen erän alkajaisiksi kotijoukkueen nelosketjun ryminäosaston laitahyökkääjä Ville Paalanen hyökkäsi Honkasen päälle. Honkanen ei tilanteeseen halunnut vastata ja Paalanen sai yksipuolisesta tappelun nujakastaan viiden minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta. Tilanteeseen kolmantena osapuolena sännännyt Ässien Radek Smolenak selvisi kahden minuutin rangaistuksella.


Tunteita ja ulosajoja Lappeenrannassa.
Turo Ulvinen - http://www.thudesign.com

Ässät tuohtui Paalasen kostoretkestä ja heti seuraavassa vaihdossa rytisi toiseen suuntaan. Patapaitojen avausmaalista vastannut Stephen Dixon jyräsi Simon Backmanin kovaa selästä laitaan ja seurauksena oli suora ulosajo. Apinaa selkäänsä kasvattava SaiPa-puolustaja Lintner ei onnistunut seuranneella ylivoimalla kiekollisissa ratkaisuissaan ja jo muutaman pelin ajan turhautumisen merkkejä esittäneelle slovakille sattui harvinainen pimeneminen.

Tuomas Santavuori tuli kiekon kanssa kulmasta esiin ja Lintner suoritti taklauksen hypyn kera. Santavuori keräili tavaroitaan jäältä puolustajan kyynärvarren osuttua pään seutuville ja myös Lintner sai poistua isoista ovista pukusuojaan ison ryntäysjäähyn saattelemana.

Kun vielä Markku Flinck sohi mailallaan neljän minuutin jäähyn arvoisesti Aki Uusikartanoa, oli SaiPan peli sekoitettu täysin. Ässät käytti ylivoimansa pelaamiseen ja pelin ratkaisuun, vaikka aineksia suuremmallekin kostokierteelle oli ilmassa. Porilaiset löivät kiekon kahdesti SaiPa-maaliin ja tästä ei kotijoukkue toipunut.

Nähtäväksi jää, aiheuttavatko peliin tunnetta ja tapahtumia tuoneet tilanteet jonkinlaisia jatkoseuraamuksia. Huojentavaa on se, että verrattain törkeät taklaukset Kisapuiston illassa eivät aiheuttaneet loukkaantumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös