Mielipide

Miettisen kausi ohi, Hentuselle lisäkakkua?

LIIGA / Kolumni
Jukka Hentunen taklasi Camilo Miettisen sairastuvalle Espoossa. Miettisen kausi lienee ohi.

Kolmas erä neljännessä välieräottelussa. Camilo Miettinen tuo kiekon ylös KalPa-alueelle. KalPa-puolustaja häiritsee ja Miettiseltä karkaa kiekko. Kolumbialaissyntyinen hyökkääjä yrittää kurottaa kiekkoon. Ja bäng, Jukka Hentunen kolaa Miettistä päin.

Hentuselle tuomittiin pelirangaistus ryntäyksestä. Videota jälkikäteen kelailemalla on vaikea sanoa, osuiko Hentusen kyynärpää Miettisen päähän, joka retkahti voimakkaasti. Lopputulos on joka tapauksessa se, että Miettisen solisluu on murtunut. Hänet vietiin suoraan ambulanssilla Jorvin sairaalaan, joten päävammojen vakavuudesta ei ole vielä tietoa.

Vastustajaa soisi kunnioitettavan enemmän. "Joroisten härkä" näki hyvin missä asennossa Miettinen tuli ja tiesi riskit, mutta veti blind side hitinsä loppuun.


Miettinen kaatuu jään pintaan.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Teon seurauksena Miettinen lienee sivussa koko loppukauden. Loppukauden, joka Bluesin kohdalla toki saattaa jäädä vain yhteen otteluun.

Hentunen teki hallaa myös itselleen ja joukkueelleen. Blues karkasi 3-0-johtoon viisiminuuttisen aikana, ja Hentunen saa oletettavasti teostaan pelikiellon.

Näin uskoo ainakin Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki, joka luonnehti Miettisen tilannetta pahaksi ja sanoi hyökkääjän lähteneen sairaalaan hyvin sekavassa tilassa.

Mustaa huumoria tilanteesta voi repiä sillä, että Miettinen ajoi muhkean afronsa pois väärään aikaan. Valtava tukka olisi voinut hieman pehmentää kovaa iskua.

– Onneksi tuomarit on näissä hereillä, ja varmaan siitä lisärangaistuksiakin tulee.

Tilanne menee SM-liigan päävideotuomareille [Sakari Pietilä & Kai Tervonen]. Blues ja KalPa mittelevät viidennen puolivälierän perjantaina Kuopiossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle