Mielipide

Puustinen seuraa Osalan esimerkkiä

LIIGA / Kolumni
Viime kaudella Oskar Osala voitti vuoden tulokkaan palkinnon SM-liigassa. Nyt samaa yrittää Juuso Puustinen, joka Osalan tapaan pelasi kaksi vuotta junioriliigaa Kanadassa. Ensimmäinen maajoukkuekomennus tuli jo ennen liigakauden alkua, mutta se ei ollut vielä haastattelun aikaan tiedossa.

Puustinen on lähtöisin Kuopiosta, josta hän siirtyi kesällä 2006 Kamloops Blazersin riveihin. Junioriliigojen varaustilaisuudessa eurooppalaiset pelaajat pystyvät esittämään toiveita liigasta, mutta myös pelaajan oikeudet mahdollisesti omistava NHL-seura voi vaikuttaa asiaan.

- Olisin halunnut päästä OHL:ään, mutta saatuani varauksen Calgarysta, he suosittelivat minulle WHL:ää, koska siellä pelataan enemmän heidän näköistään kiekkoa.

Kamloopsissa Puustinen pelasi kaksi kautta. Kaudet toivat runkosarjassa 124 ottelua, jotka hän pelasi yhteensä piste per peli tahdilla. Molemmilla kausilla joukkue pääsi pudotuspeleihin, mutta tie tyssäsi ensimmäisellä kierroksella suoraan neljässä ottelussa.

- Kaudet olivat aivan loistava kokemus. Se oli iso hyppäys A-juniorien SM-liigasta. Kanadassa koko kulttuuri elää jääkiekosta. Kamloops on suurin piirtein Kuopion kokoinen kaupunki.

Sopimusta Calgary Flamesin kanssa ei kuitenkaan syntynyt, joten Puustinen palasi Suomeen.

- Koin itse tämän parhaaksi vaihtoehdoksi. Pari vuotta tulee pelattua täällä, ja uskon että meillä on hyvä porukka.

Harjoituskaudella Puustinen on pääasiassa pelannut Sami Ryhäsen ja Jari Tolsan kanssa.

- Olen tyytyväinen tähän ketjuun. Meillä on hyvä kemia, ja ehkä pystymme maalaamaankin. Tärkeä on auttaa joukkuetta.

Puustisella ei ole pahaa sanottavaa KalPasta, vaikka hän valitsikin seurakseen Bluesin.

- Kaikki lapsuuden kaverit ovat siellä. Treenasin heidän kanssaan toissa kesänä. KalPan organisaatio on mennyt eteenpäin, siellä on hyviä junioreita, jotka ovat menestyneet niin A:ssa, B;ssä ja C:ssä.

Puustinen itse oli B- ja C-junioreissa osa hopeajoukkuetta, vaikka pelasikin pääosin ikäluokkaa ylempänä. KalPan A-juniorit juhlivat viime keväänä mestaruutta. Tuttuja on KalPan nykyjoukkueessa useita, mistä kertoi myös Bluesin ja KalPan välinen harjoituspeli reilu viikko sitten. Kättelyiden jälkeen Puustisella oli juttuseurana puolisen tusinaa kuopiolaista.

Bluesin joukkueesta hänellä on myös hyvä käsitys:

- Pelaamme joukkueena energisesti. Tavoite on voittaa mahdollisimman monta ottelua. Mukavaa on ollut.

» Lähetä palautetta toimitukselle