Miska Kangasniemi palaa Tapparaan

LIIGA / Uutinen
JYPissä kaksi edellistä kautta kiekkoillut puolustaja Miska Kangasniemi palaa Tapparan riveihin neljän vuoden tauon jälkeen. Samalla seura tiedotti Pauli Järvisen jatkavan liigajoukkueen kakkosvalmentajana.

Jyväskylästä lähtöisin oleva isokokoinen Kangasniemi tuli Tapparaan vuonna 1998 ja ehti olla mukana vuosituhannen vaihteen jälkeisiin vuosiin ajoittuneet seuran edelliset huippuvuodet. Ne vuodet kruunasi mestaruus vuonna 2003.

Keväällä 2004 Kangasniemi suunnisti Ruotsiin, jossa hän pelasi Malmön riveissä Elitserieniä kahden kauden ajan ennen paluutaan JYPiin.

Jyväskyläläisjoukkueessa Kangasniemestä odotettiin puolustuksen isähahmoa, mutta ei pystynyt kunnolla lunastamaan niitä odotuksia, mitä hänen varaansa laskettiin.

– Kangasniemi on luotettava puolustaja ja hyvä esimerkki nuorille pelaajille asenteesta ja urheillisuudesta. Hän on aina pelannut menestyvissä joukkueissa ja sai tälläkin kaudella Jyväskylässä paljon peliaikaa, arvioi Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen seuran tiedotteessa.

Tapparan liigajoukkueen kakkosvalmentajaksi on nimitetty Pauli Järvinen, joka jo viime kaudella toimi yhdessä uuden päävalmentajan Mikko Saarisen kanssa Tapparan valmennusryhmässä. Myös monivuotinen voimavalmentaja Jaakko Kailajärvi jatkaa kirvesrintojen kuivaharjoitelun ohjeistajana. Maalivahtivalmentaja sen sijaan vaihtuu, sillä kolme kautta ryhmässä ollut Ilari Näckel ei jatka Tapparan valmennusryhmässä.

Tamperelaisjoukkueella on kasassa nyt 22 pelaajasopimusta. Avoinna ovat vielä Janne Ojasen ja Anssi Salmelan jatkot sekä Ville Niemisen mahdollinen paluu kirvesrintoihin.

– Toivomme, että Salmela pelaa meillä, jos hän ylipäätään ensi kaudella pelaa Euroopassa. Juuri tällä hetkellä hänellä on paljon muuta mietittävää, kun hänet valittiin Leijonien Kanadaan matkustavaan MM-ryhmään. Siitä isot onnittelut Anssille, Leinonen kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle