HPK:n Eva Lamberg ja Ilveksen Adalmiina Makkonen onnistuivat harjoitusotteluissa − "Mielentilakin on vaihtunut viime kaudesta"

Auroraliiga / Artikkeli
Eva Lamberg (keskellä) pelasi mainion harjoituskauden ja on nyt valmiina sekä Auroraliigan että maajoukkueen haasteisiin.
Kuva © Timo Savela
Auroraliigan Ilves ja HPK paketoivat harjoituskautensa sunnuntaina keskinäiseen kohtaamiseen. Tuore tupsukorva Adalmiina Makkonen nousi ottelun hahmoksi kahdella maalillaan. Myös tehokkaana alkukaudella esiintynyt Eva Lamberg pelasi mukiinmenevästi ennen tositoimien alkua.

Ilveksen ja HPK:n auroraliigajoukkueet kohtasivat sunnuntaina harjoituskauden viimeisessä ottelussa Tampereella. Kaksikko kohtasi myös lauantaina Hämeenlinnassa, jolloin kotijoukkueena pelannut HPK oli etevämpi maalein 7−2.

Sunnuntaina osat vaihtuivat tuloksen osalta, kun tupsukorvat olivat parempia maalein 3−2. Kotijoukkueen ehdoton sankari oli puolustaja Adalmiina Makkonen kahdella osumallaan. Niin sunnuntaista kuin koko harjoitusottelurupeamasta löytyi paljon hyvää.

− Teimme niitä asioita, joita olemme treenanneet. Lauoimme paljon maalille, emmekä lopettaneet kamppailuja. Harjoitusottelukausi meni ihan hyvin ja oli hienoa saada pelattua näinkin monta matsia, totesi molemmissa HPK-peleissä onnistunut Makkonen.

Tuttu maalipyssy Elli Suoranta on saanut kirittäjän Adalmiina Makkosesta (oikealla).
Kuva © Timo Savela

Ilves pelasi kuusi harjoitusottelua Auroraliigan joukkueita vastaan sekä yhden mittelön pohjoisamerikkalaista yliopistonippua vastaan. Kanadalainen Regina Cougars kaatui suurinumeroisesti, TPS taipui tupsukorville kahteen otteeseen,  Kiekko-Espoo niisti tamperelaiset niin ikään kahdesti ja HPK-kamppailuissa oli saldona tappio sekä voitto.

Jatkuvaa parantamista

Viidessä Auroraliigan joukkueita vastaan pelatussa harjoitusottelussa Makkonen paukutti makoisat neljä osumaa. Itseluottamusta uhkuva peluri totesi, että aikoo jatkaa samaan malliin. Hän ja sunnuntaina sivussa ollut kaksoissisko Alisa Makkonen ovat sujahtaneet hyvin mukaan Ilves-laumaan.

− Pääsin hyvin mukaan jo ensimmäisistä treeneistä lähtien. Ihmiset ovat täällä kivoja, joten tässä on mukava olla. Tietysti se on itsestäkin kiinni, millainen tyyppi on.

Tietysti se on itsestäkin kiinni, millainen tyyppi on

Ottelun alku oli hieman sekavaa peliä, eikä kumpikaan saanut tapahtumista otetta. Makkosen komean kudin ja Kiia Narisen tyylikkään ohjauksen myötä Ilves kuitenkin pääsi kuskin paikalle. Makkosen toisen kihauksen ja Barbora Juříčkován kavennuksen jälkeen kenttätapahtumat tasaantuivat hieman toiseen erään mentäessä.

− Ensin peli oli vähän katselua ja totuttelua, mutta toiseen ja kolmanteen erään paransimme. Näkyi halua tasoittaa ja voittaa. Samaan tapaan koko harjoitusottelukausi oli alkuksi vähän kankea, mutta jokaisessa pelissä olemme pystyneet parantamaan. Kyllä se  sieltä tulee kautta kohti, sanaili HPK:n avausmaalin syöttänyt Eva Lamberg.

Eva Lamberg pelasi hyvän harjoituskauden.
Kuva © Timo Savela

16-vuotias Lamberg pelasi tehokkaan harjoitusottelurupeaman. Viiteen otteluun syntyivät tehot 1+4=5. Hän perustaa hyvän vireen kunnolliselle kesäharjoittelulle.

− Mielentilakin on vaihtunut viime kaudesta, jolloin minulla ei ollut niin paljon vastuuta. Nyt, kun saa pelata niin haluan näyttää, että pystyn siihen, Lamberg virkkoi.

Vastuun perässä

Hämeenlinnalaisten riveistä silmiin pisti myös norjalaispakki Iben Tillman väkevällä peliotteellaan, mutta myös usealla kaksiminuuttisellaan. Kolmannessa erässä tamperelaiset pystyivät pitämään kiekkoa ja turvaamaan omaa johtoasemaansa aktiivisuudellaan. Júlia Matejková toi HPK:n kuitenkin maalin päähän, vaan tasoihin vieraat eivät tulleet. Näin Ilves poistui voittajana viimeisestä harjoituskamppailusta.

Makkonen linjaa, että haluaa kehittyä Ilveksessä yksilönä ja pystyä auttamaan joukkuetta. Isoksi tavoitteeksi oululaislähtöinen pakki täräyttää mestaruuden. Myös Hämeenlinnassa halutaan menestyä.

− Uskon, että vielä, kun Seikkulat (hyökkääjä Kiti ja puolustaja Heta) ja kumppanit tulevat mukaan, niin tästä tulee hyvä ja pelaamme mitaleista samalla tavalla kuin viime kaudellakin, Lamberg analysoi.

Pelaamme mitaleista samalla tavalla kuin viime kaudellakin

HPK-hyökkääjä on vielä sen ikäinen, että hänellä lienee kysyntää myös Tyttöleijonissa läpi kauden. Lamberg ei aio myöskään mennä maajoukkueympyröihin vain osallistumaan.

− Oletan, että saan sieltä enemmän vastuuta kuin viime kaudelta ja myös johtajaroolia, vaikken kapteenistoon kuulukaan. Osaan ottaa koppia joukkueesta yhtenä vanhimmista pelaajist.

Auroraliigan runkosarja käynnistyy Turussa pelattavalla avaustapahtumalla syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ilves kohtaa tuolloin Kiekko-Espoon ja KalPan. HPK puolestaan kohtaa RoKin ja Kuortaneen. Ennen sarjapelien alkua maajoukkueet leireilevät ja pelaavat tahoillaan kansainväliisillä areenoilla. Lamberg suuntaa ensi viikonloppuna Tšekin Chomutovin EHT-turnaukseen.

− Siellä kovaa ajoa ja sitten, kun tulemme takaisin niin harjoittelemme täysillä ja valmistaudumme kauden alkuun, Lamberg tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle