Siinä missä olympialaisten lohko A:n joukkueet ovat valikoituneet maailmarankingin mukaan, on lohko B:hen päässyt mukaan olympiakarsinnoilla. Ainoastaan Japani on lohkossa mukana maailmanranking-sijoituksen perusteella, kun taas Tanska, Tšekki ja Ruotsi pääsivät karsinnoilla. Kiina on luonnollisesti mukana järjestäjämaan statuksella.
Ruotsi
Ruotsi on mukana naisten korkeimmalla tasolla kolmen vuoden tauon jälkeen voitettuaan Ranskan niukasti olympiakarsinnoissa. Maalivahti Sara Grahn loisti karsinnoissa ja hänestä kaavailtiin olympialaisiin ykkösmaalivahtia. Positiivinen koronatartunta estää kuitenkin Grahnin osallistumisen uransa neljänsiin olympialaisiin.
Puolustajista esiin voisi nostaa Anna Kjellbinin, joka oli olympiakarsinnoissa joukkueensa varakapteeni. Seurajoukkueessaan Luulajassa Kjellbin on tehnyt tällä kaudella tehot 1+17=18. Pekingin olympialaiset ovat 27-vuotiaalle Kjellbinille uran ensimmäiset. Emmy Alasalmi ottaa osaa uransa toisiin olympialaisiin. Pari kuukautta Kjellbiniä vanhempi Alasalmi on ennättänyt täyttää jo 28 vuotta. Alasalmen seurajoukkueena on AIK.
Kokenutta kaartia hyökkääjistössä edustaa Emma Nordin, jolle uran neljännet olympialaiset ovat aivan oven takana. Nordin on KRS Vanke Raysin listoilla, mutta on pelannut tämän kauden lainalla Luulajassa. Ruotsissa 11 ottelua ovat tuoneet pisteet 7+9=16. Nuoremmista esiin voisi nostaa 19-vuotiaan Linnea Johanssonin, jolle olympialaiset ovat uran ensimmäiset. Linköpingiä edustava nuori nainen on pelannut tasaisen vahvaa kautta tehden 10 maalia ja 11 syöttöä.
Kiina
Isäntämaan nimilistaa katsoessa huomaa, etteivät kaikki pelaajat ole kansalaisuudeltaan kiinalaisia. Kanadalainen maalivahti Kimberly Newell on valittu edustamaan Kiinan maajoukkuetta olympialaisiin. Newell on torjunut kiinalaisjoukkue KRS Vanke Raysin maalilla jo neljän kauden ajan. Joukkue pelaa nykyään Venäjän naisten liigaa. Kuluvan kauden torjuntaprosentti on Newellillä hienot 94,6.
19-vuotias ja 165 senttimetriä pitkä puolustaja Qianhua Li edustaa maataan uransa ensimmäisissä arvokisoissa. Kuluvan kauden hän pelasi KRS Vanke Raysin riveissä, kuten lähes jokainen maajoukkueeseen valittu pelaaja. Pisteitä ei kuitenkaan kertynyt yhdeksässä pelatussa ottelussa. Kanadalainen Jessica Wong ei ole päässyt edustamaan kotimaataan kuin kerran alle 18-vuotiaden tyttöjen MM-kisoissa. Ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa hän vetää nyt ylleen Kiinan maajoukkuepaidan.
Kanadalaista edustusta löytyy myös hyökkääjien nimilistasta, kun muun muassa Hannah Miller ja Taylor Lum vetävät punapaidat niskaansa. 19-vuotias Lum pisti opintonsa St. Lawrencen yliopistossa paussille liittyäkseen KRS Vanke Raysin mukaan kohti olympialaisia. Miller oli voittamassa KRS Vanke Raysin mestaruutta vuonna 2020. Kiinan kansalaisuutta edustaa Xin Fang, jota kutsutaan myös "Turboksi". Lempinimi juontaa juurensa hänen pelityylistään.
Japani
Japanin joukkue on pysynyt lähes samana, jolla maa pääsi Calgaryn MM-kisoissa 2021 sijalle kuusi. Vastuun maalissa tulee kantamaan Nana Fujimoto, joka pelasi myös MM-kisoissa päästäen alkuerän neljässä ottelussa vain kuusi maalia.
Puolustajista viisi on osallistunut vuoden 2018 olympialaisiin Sotšissa. Ayaka Toko ja Shiori Koike tuovat kokemusta puolustuspäähän. Molemmat ovat olleet tyttöjen MM-kisoissa vuosina 2010 ja 2011. Aikuisten maajoukkueeseen he nousivat jo 2014.
Hyökkäyksen kokoonpano on kahta pelaajaa lukuun ottamatta sama kuin Calgaryssa. Joukkueen johtamisvastuun kentällä tulee ottamaan 29-vuotias Chiho Osawa, joka on ollut joukkueen kapteeni jo vuodesta 2013 asti. Hieman nuoremmista hyökkääjistä huomio kannattaa kiinnittää Hikaru Yamashitaan, joka viimeisteli Japanin voittomaalin Tanskaa vastaan viime vuonna.
Tanska
Ensimmäistä kertaa historiassaan Tanskan naisten maajoukkue on lunastanut paikan olympialaisiin. Maalivahti Cassandra Repstock-Romme näytti osaamistaan vuoden 2021 MM-kisoissa torjuen 50/54 laukausta. Hän tulee todennäköisesti ottamaan torjuntavastuun myös Pekingissä.
Kaikki joukkueeseen valitut puolustajat olivat mukana jo viime vuoden MM-kisoissa. Pakistosta löytyy joukkueen vanhin pelaaja 34-vuotias Simone Jacquet, joka on pelannut koko uransa ajan Tanskassa. Nuoremmasta päästä löytyvä 19-vuotias Sofie Skott siirtyi kuluvalle kaudelle pelaamaan Ruotsiin Malmö Redhawksin riveihin. Skott pelasi Calgaryssa vain kahdessa ottelussa, joten puolustaja hakee lisävastuuta olympialaisissa.
Hyökkäykseen kokemusta tuovat Yhdysvalloissa yliopistosarjassa pelaavat Lilli Friis-Hansen ja Michelle Weis yhdessä joukkueen kapteeni Josefine Jakobsenin kanssa. 30-vuotias Jakobsen on ollut joukkueen kapteeni vuodesta 2018.
Tšekki
Ensimmäistä kertaa olympialaisissa nähtävä Tšekin naisten joukkue ei ole mitalisuosikki, sillä MM-kisoissakin paras sijoitus koskaan on ollut kuudes. Maalissa vastuun kantaa Klara Peslarova, joka on valittu parhaaksi maalivahdiksi vuoden 2014 alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa.
Puolustajien keski-ikä joukkueessa on noin 24 vuotta. 19-vuotias Daniela Pejsova pelaa nyt neljättä kauttaan Ruotsissa MoDon joukkueessa ja edustaa puolustuspään nuorisoa. Dominika Laskova on monipuolinen pelaaja, jolta onnistuu tarvittaessa myös hyökkääjän rooli.
Hyökkääjissä näkyy monelle suomalaiselle tuttu nimi. Michaela Pejzlova pelaa nyt toista kauttaan Naisten Liigassa HIFK:n mukana. Tällä kaudella 12 ottelua kerrytti pisteet 6+18=24. Myös joukkueen vanhin pelaaja, 31-vuotias Alena Mills, piipahti tällä kaudella Naisten Liigassa. HPK:n paidassa kuudessa ottelussa syntyi kolme pistettä.
Juttua muokattu 2.2.2022 klo 16.56: korjattu Japani ainoaksi maaksi, joka on lohkossa mukana maailmanranking-sijoituksella.