Entinen Ilves-peluri Beck murskasi tupsukorvien CHL-jatkohaaveet – Pennaselle ensimmäinen tappio uudessa pestissään

CHL / Raportti
Tommy Kristiansen laukoi illan ottelussa kaksi osumaa.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves päätti CHL:n lohkovaiheen Norjassa Stavanger Oilersin vieraana. Ilveksen otteet Stavangerissa olivat virkeän ensimmäisen erän jälkeen vaisuja ja isännät voittivat lukemin 4–2. Viime kaudella tupsukorvissa pelannut Colton Beck laittoi viimeisen niitin tyhjään maaliin.

CHL:n E-lohkon viimeisenä pelipäivänä kohtasivat Ilves ja Stavanger Oilers. Ensimmäisessä osaottelussa norjalaisilla ei ollut mitään palaa Tampereella Ilveksen voittaessa lukemin 4–1.

Stavangerissa pelattu joukkueiden toinen kohtaaminen oli kummallekin joukkueelle isojen panosten ilta. Peli päättyi Stavangerin voittoon lukemin 4–2. Näin ollen kolmatta otteluaan Ilveksen peräsimessä olevalle Antti Pennaselle tuli tilastoihin ensimmäinen tappio − tiukassa paikassa.

Tuomareilta jäi avauserässä huomioimatta kaksi jäähyn arvoista tilannetta

Hymnien jälkeen käynnistynyt avauserä oli tasakentällisin vieraiden hallintaa, mutta erätauolle mentiin tasatilanteessa. Ensiksi ylivoimalla vierailta maalin laukoi Jani Nyman ja heti seuraavasta vaihdosta Tommy Kristiansen tasoitti ottelun.

Ottelun avausminuuteilla purkukiekon jälkeen Ilves-puolustaja Dominik Mašínille vihellettiin kaksiminuuttinen väkivaltaisuudesta, mutta isäntien ylivoima oli tehotonta. Ensimmäisen erikoistilanteen jälkeen peli tasoittui hetkittäin, vaikka Ilveksellä oli kuitenkin parhaimmat paikat fyysisessä vauhtikiekkoerässä.

Erän loppupuolella Petri Kontiola taklasi pään alueelle Patrick Ulriksenia ja muutama vaihto myöhemmin Balázs Sebők sai Stavanger-pelaajan mailasta kasvoihin. Kummastakaan tilanteesta ottelun tuomaristo ei viheltänyt rangaistuksia. Ilveksen unkarilaishyökkääjä lähti tilanteen jälkeen pukukoppiin paikattavaksi.

Stavanger virkistyi toiseen erään

Toisessa erässä Ilveksen peli ajoittain passivoitui ja kotijoukkue sai hallintaa itselleen. Marek Langhamer oli vieraiden maalilla muurina, vaikka Kristiansen laukoi kiekon jälleen verkkoon. Tuomareilta jäi viheltämättä tässäkin erässä päähän kohdistunut taklaus, jonka seurauksena Tuomas Salmelan taklauksen kohde André Strandborg jätti pelin kesken.

Kristiansenin illan toinen osuma herätti viersjoukkueen, mutta erän alkupuoliskolla Ilveksen ilme oli vaisu. Kesystä erästä huolimatta Joona Ikonen toi vieraat tasoihin. Ikosen maali vapautti vieraiden peliä, mutta lisämaaleja ei nähty kummassakaan päädyssä.

Kolmas kaksikymppinen eteni tasaisissa merkeissä. Illan viimeiset maalit laukoivat nollakulmasta isäntien Dan Kissel ja tyhjään maaliin entinen Ilves-pelaaja Colton Beck. Ilvekselle tappio merkitsi CHL-taipaleen päättymistä. Vieraat hakivat tasoitusosumaa ilman maalivahtia ottelun viimeisillä minuuteilla, mutta tulos jäi piippuun.

Ottelun loppuhetkillä Otto Latvala huitoi itselleen kahden minuutin rangaistuksen, josta Kristiansen provosoitui hieromalla Leo Lööfin naamaa. Kristiansenille ja Lööfille tuomittiin pienestä pystypainista kaksiminuuttiset.

Henrik Holm torjui läpi ottelun vahvasti Stavangerin maalilla ja antoi Langhamerille väkevän vastuksen. Kummankin veräjänvartijan maalit siirtyivät erän tiimellyksessä paikaltaan.