Suvi Ollikainen - ensikertalaisena MM-kisoihin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
20-vuotias Suvi Ollikainen lähtee Malmöön ensimmäisiin MM-kisoihinsa
Kuva © Marianne Suntio
Naisten MM-kisajoukkue leireili menneenä viikonloppuna Vierumäellä ja kohtasi Pelicansin nuoret kahdesti. Jatkoaika nappasi jutulle yhden MM-kisojen ensikertalaisen, Suvi Ollikaisen.

Maaliskuun alussa 20 ikävuotta mittariin saanut Suvi Ollikainen on ensimmäistä kertaa mukana naisten MM-kisoissa. Maajoukkuekokemusta nuorella keskushyökkääjältä silti on, sillä Ollikainen oli mukana kolmissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Suomen joukkue kohtasi Vierumäellä leireillessään Pelicansin nuorten joukkueen kahdesti. Ensimmäisen ottelun Suomi voitti lukemin 3-2, mutta toisessa ero revähti todella suureksi, kun Suomi voitti peräti 9−2.

Ollikainen ruoti tuolloin omaa ja ketjunsa tekemistä, vaikka peli tuloksellisesti kulkikin.

− Maalinteko onnistui todella hyvin. Totta kai jokainen voi vähän parantaa omaa suoritustaan, mutta joukkueena pelasimme kokonaisuudessa hyvin.

− Omalla ketjulla vähän kiekko pomppi, emmekä saaneet maalia aikaiseksi, mutta luistin kulki kyllä muuten hienosti.

Ensikertalaisuudesta huolimatta Ollikaisesta ei jännitystä tai stressiä näy. Päinvastoin, hyökkääjä on erittäin rauhallinen.

− Eivät nämä pelit jännittäneet lainkaan. Rennolla fiiliksellä mennään, Ollikainen toteaa.

Ollikainen on pelannut harjoitusmaaotteluissa kolmosketjun sentterinä.
Kuva © Marianne Suntio

Ollikainen oli ensimmäistä kertaa naisten maajoukkueen mukana marraskuun alussa, kun Suomi oli mukana Kanadan Kamloopsissa pelatussa 4nations Cup-turnauksessa. Turnauksessa pelasivat Suomen lisäksi Kanada, Yhdysvallat ja Ruotsi.

Marraskuun otteluita Ollikainen sentään myönsi jännittäneensä.

− Kamloopsiin mennessä jännitti kyllä todella paljon, mutta kyllä siellä silti pystyi olemaan oma itsensä ja ottamaan rennostikin. Peleissä oli todella paljon katsojia ja hieno tunnelma.

− Olin 2014 kesällä mukana kesäleirillä. Olin aluksi varalla Kamloopsiin, mutta pääsin lopulta varasijalta mukaan, Ollikainen muistelee.

Kisapaikan varmistuminen ensimmäisiin naisten MM-kisoihin oli Ollikaiselle iloinen yllätys, eikä millään tavalla itsestäänselvyys.

− Kyllähän se vähän yllätyksenä tuli. En odottanut sitä, mutta olin todella iloinen päästyäni mukaan, hän sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle