Auroraliigan hallitseva mestari taipui Turussa: TPS:n kokenut kaarti puristi kaksi pistettä HIFK:lta

Auroraliiga / Yleinen kuvakooste
TPS voitti Kupittaalla pelatussa Auroraliigan ottelussa HIFK:n maalein 5–4. Hanakasti laukoneet helsinkiläiset hallitsivat peliä, mutta turkulaiset käyttivät maalipaikat riittävän tehokkaasti. Ottelun voittaja selvisi vasta voittolaukauskilpailussa, jonka ratkaisijana häärivät TPS:n Maija Koski ja Eevi Ilvonen.
Alussa sanottiin käsipäivää.
Avauskiekon pudottajaa kätellyt Pauliina Salonen yllätti Suvi Saarisen lähietäisyydeltä.
Saarisella riitti torjuttavaa ensimmäisessä erässä, toisessa erässä, sekä kolmannessa erässä.
Tea Koljosen maalilla oli hiljaisempaa. TPS kuitenkin käytti sille tarjoutuneet paikat tehokkaasti.
TPS pyrki parantamaan peliään toisessa erässä.
Vauhdikas viiletys johti kuitenkin takaiskuun. Aada Holmin laukaus pomppi maaliin TPS-pelaajien varusteista.
Toisen erän jäähyt painoivat pelin TPS:n kenttäpäätyyn.
Tulosta syntyi kuitenkin vasta kolmannen erän alussa. Aino Lehikoinen lisäsi HIFK:n johtoa
Kello ei ehtinyt käydä montaa minuuttia, kun TPS pääsi hyvään paikkaan. Pihla Hämeenniemi laukoi kiekon maaliin.
Maija Koski tasoitti pelin toisella maalillaan.
Amanda Julkunen istui jäähypenkillä poikittaisesta mailasta. Julia Kuhta laukoi HIFK:n jälleen johtoon.
Julkunen oli maansa myyneen oloinen, mutta joukkuetoverit hoitivat pelin jälleen tasoihin. Tällä kertaa Sinna Varjosta onnisti.
Tilanne oli 4–4 ja jäähyjen takia jatkoilla tultiin pelaamaan neljällä neljää vastaan, kuten HIFK-valmentaja Saara Niemi tiesi kertoa omilleen.
Jatkoaika ei tuottanut tulosta, joten voittaja ratkottiin yksilösuorituksilla.
Eevi Ilvonen ratkaisi lisäpisteen turkulaisille.
Lopussa poseerattiin lähes yhden ketjun voimin.
Kotijoukkueen pelaajat olivat iloisilla mielin. Voiton lisäksi jaossa oli pitsaa ja kaiketi kuplivaa juomaa.
Bonuksena koppiin marssinut joukkue sai tunnustusta paikallisista tyttökiekkoilijoilta.