Lukon pitkälle voittoputkelle jatkoa Hämeenlinnassa – tuomaritoiminta puhututti raumalaisia

Thomas Grégoire jatkaa kuuden ottelun pisteputkessa tehoin 1+8.
Lukon voittoputki venyi peräti kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun HPK:sta ei ollut pysäyttämään vieraiden hyökkäysrulettia. Lukko voitti ensimmäisen kerran tällä kaudella hämeenlinnalaiset ja loppulukemat kirjattiin numeroin 3–1.

Seitsemän ottelun voittoputki takataskussaan Hämeenlinnaan matkannut Lukko sai aikaan kiekonriistoja ottelun ensihetkillä, mutta HPK sai oman mahdollisuutensa ylivoimalla. Ennen erikoistilannetta kiekko totteli paremmin vieraita, sillä esimerkiksi Liigan ahkerimmalla laukojalla Scott Pooleyllä ja Oliver Sunilla oli hyvät maalipaikat.

Lukko ei ole voittoputkensa aikana päästänyt yhtään alivoimamaalia, ja tälläkin kertaa pelaajat olivat aktiivisesti karvaamassa ja katkomassa hämeenlinnalaisten syöttölinjoja. Yli kymmenen ottelua pelanneista maalivahdeista parhaat torjuntatilastot kellottanut Daniel Lebedeff antoi muutaman pitkän avaussyötön, jotka tarjosivat eväät nopeille hyökkäyksille.

Avausmaalista vastasi vierasjoukkue, kun pomppiva kiekko syötettiin tyhjään paikkaan Harri Kainulaiselle, joka rokotti vanhaa seuraansa vastaan seitsemännellä peliminuutilla. Peli eteni tiukasti raumalaisten hallinnassa, mutta Michael Joly pääsi nokikkain Artjom Zagidulinin kanssa ja iski tasoitusmaalin HPK:n ensimmäisestä selkeästä maalipaikasta.

Ennen erätaukoa Lukko meni vielä uudelleen johtoon. Kiekko pyöri ruuhkassa Lebedeffin maalilla, mistä se kimposi suoraan Matthew Abtin lapaan, joka laukoi vastapalloon pikkumustan verkon perukoille. Erän kulusta kertovat torjuntatilastot: Lebedeff joutui venymään kiekon tielle 16 kertaa ja Zagidulinin tilastoissa oli lukemana pyöreä nolla.

HPK:n ketjuruletti pyörii

HPK sai kuljetettua kiekkoa maalille toisessa erässä ja vieraiden piti tyytyä pitkien kiekkojen lähettämiseen. Kapteeni Markus Nenosella oli heti erän ensimmäisellä minuutilla paikka, mutta Zagidulin nappasi ottelun ensimmäisellä torjunnallaan kiekon.

Raumalaiset eivät saaneet hyökkäyspeliään käyntiin toisessa erässä, sillä joukkue iski peräti kuusi pitkää kiekkoa erän ensimmäisellä puoliskolla. Vaikka HPK piti kiekkoa ja loi painetta, ei se kuitenkaan saanut kiekkoa maalille saakka, sillä kiekko pyöri lähinnä kulmissa ja lähellä laitoja raumalaisten puolustaessa omaa maaliaan tiukasti.

Lukko sai vaikeamman vaiheen jälkeen otetta pelistä, ja joukkue pyöritti parisen minuuttia hämeenlinnalaisten alueella. Pyörityksen aikana paikkoja oli niin Samuli Piipposella kuin Miska Kukkosellakin, mutta lisämaaleja ei nähty. HPK:n ykkösketju sai painetta hyökkäysalueelle, mutta muiden ketjujen osalta alueelle pääsy oli ajoittain hankalaa.

HPK peluutti ykkösketjun keskellä lähes kaikkia mahdollisia senttereitä, mutta ketjuruletti ei tulosta tuottanut. Valmennuksen ratkaistavana olisikin kysymys siitä, kuka on joukkueen ykkössentteri. Toiselle erätauolle lähdettiin muuttumattomassa 2–1-tilanteessa. Erä oli kuitenkin pelillisesti ensimmäistä tasaisempi.

Lukko puolusti johtoaan viisaasti

HPK oli yllättää Zagidulinin kolmannen erän alkuhetkillä, mutta lopulta sinikeltaisten puolustus pelasti tilanteen. Hämeenlinnalaisten kannalta oleellista oli saada oma hyökkäyspeli toimimaan, jotta se voisi hakea tasoitusmaalia, mutta Lukko riisti kiekkoja ja piti kiekkoa hyökkäysalueella.

Peli eteni HPK:n kannalta samaan tapaan kuin viikon ensimmäinen peli, sillä joukkue laukoi vähemmän kuin vastustaja, mutta roikkui silti maaleilla mitattuna ottelussa mukana. Vasta ottelun toinen rangaistus vihellettiin Thomas Grégoirelle kolmisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua, joten HPK:lle annettiin tasoitusmahdollisuus.

Lukko kuitenkin kesti esimerkiksi Nenosen ohjausyrityksen ja Artturi Toivolan laukauksen. 32 sekuntia ennen kolmannen erän loppua hämeenlinnalaisten ajatukset menivät ristiin keskialueella ja Sebastian Repo pääsi täysin vapaasti iskemään tyhjään nuottaan lukemiksi 3–1 ja pidentämään Lukon voittoputken kahdeksan ottelun mittaiseksi.

Lebedeff torjui torjuttavissa olevat kiekot, mutta hyökkäyspeli ei päässyt missään vaiheessa vapautuneesti rullaamaan. Lukko ei saanut yhtään ylivoimamahdollisuutta ottelussa, vaikka pelaajat levittivät useaan otteeseen käsiään, keskustelivat tuomareiden kanssa ja protestoivat tilanteita kovaan ääneen.